Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wisba

Duzy sekudnik stoi, a maly nie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem tutaj nowym uzytkownikiem i prosze o wyrozumialosc. Wczoraj kupielm sobie zegarek timer t2m761. Spodobal mi sie i tyle :) . A dzis mam z nim problem duzy sekudnik stoi w mniejscu a maly kolo 6 chodzi. Da rady jakos ustawic, by duzy tez chodzil po 24h dziennie ?

Z gory dziekuje za pomoc.

Czytalem to : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58495-timex-chronograph-usterka/

Ale nie pomoglo :/

edit po raz dwa

Dodam jeszcze , ze duzy sekudnnik zatrzymuje sie po 4h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kiedy ten duży chodzi?

i czy duży to na pewno sekundnik?

W Rondzie mam sekundnik na godzinie 3. natomiast centralny jest wskazówką sekundową chronografu.

poczytałem właśnie instrukcję obsługi Twojego zegarka jest tak jak mówię :)

instrukcja Timex T2M761

a zatrzymuje się po 4 h bo tak jest zaprojektowany

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co mam zrobic ? Mozesz mi wytlumaczyc bo jestem zielony w te klocki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko mał sekunda na 6 godzinie to sekundnik. duża to tylko sekundnik stopera nie służy do wskazywania aktualnej godziny(stoper)

Kupiłeś zegarek typu chronograf czyli taki ze stoperem-swoim stoperem możesz mieżyć czas do 4 godzin. jak chcesz żeby duża sekunda się cały czas kręciła to musisz uruchamiać co 4 godziny stoper-tylko czy mechanizm to wytrzyma? i nie będzie to miało nic wspólnego z pokazywaniem aktualnej godziny

poczytaj instrukcję którą zamieściłem-tam wszystko jest opisane :)

w odpowiedzi na PW

czerwona wskazówka to sekunda stopera,tarczka na 2godzinie to 1/20 sekundy stopera , tarczka na 10 godzinie to minuty stopera

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszystko gra. A czerwonym sekundnikiem mozesz sobie zmierzyc czas w jakim idziesz po bułki do sklepu i z powrotem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha wielkie dzieki za pomoc . Powinny byc tutaj przyciski podziekuj , bo mi wytlumaczyliscie cie. Wilekie dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.