Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

momok

Poljot 3133 luzny werk w kopercie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem taki zegarek i mam problem mianowicie werk lata w kopercie, jakby brakowało jakiejś dociskającej części, lata tylko płaszczyźnie pionowej. Wiadomo że oddam do czyszczenia, trzeba też uzupełnić indeksy i pomalować je na nowo, stąd pytanie czy taka usterka jest poważna, mnie się wydaje iż brakuje jakiejś części, bo po odkręceniu dekla jest pod nim tylko uszczelka, dekiel no i nagwintowany pierścień który to wszystko mocuje w kopercie. Znacie porządnego zegarmistrza we Wrocławiu, myślałem nad magikiem ze Skłodowskiej.

poljot005q.th.jpg

poljot003q.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, trzeba po prostu dokręcić dwie śrubki trzymające werk. Miałem tak samo w moim Poljocie (2609).

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jeśli mówimy o tej śrubce przy drugiej koronce do kręcenia tarczą to jest ona dokręcona podobnie jak druga w głębi naprzeciwko. Dalej lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też dokręcałem, ale się nie dało. Poszedłem z nim do zegarmajstra, żeby podmienić cyferblat na ładniejszy. Dopiero po jakimś czasie zorientowałem się, że nie ma tego irytującego luzu (i grzechotania mechanizmu) :(

Myślę, że jakbym miał profesjonalne narzędzia, udałoby mi się je dokręcić :D

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, jutro lecę z nim do zegarmistrza. Nie będę sam nic kombinował, nie mam takich dokładnych wkrętaków, przy okazji niech mi wyczyści tarczę i pomaluje indeksy, a i przestawi wskazówkę stopera bo u mnie nie zeruje się idealnie. Dzięki za info bo już myślałem że mam nie kompletny egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjeciach widac, ze srubki mocujace werk sa na miejscu. Mozliwe ze to nie werk "lata" tylko ten ring, ktory porusza sie koronka z lewej strony. W moich Poljotach tez kilka tak ma, pomiedzy plexi a ringiem jest delikatny luz.

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ten ring jest ok. Na miejscu i ładnie się kręci z wyczuwalnym oporem. Orientujecie się może ile takie zabiegi mogą kosztować...Czyszczenie tarczy, fosforyzacja wskazówek i ew. przegląd. Pewnie drożej niż zwykłego zegarka bo i wnętrzności więcej ale jaki rząd wielkości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wszystko jasne, brakowało elementu mocującego werk w kopercie. Zegarek w warsztacie ma przegląd i malowanie indeksów, smarowanie, regulację bo ciężko chodzą guziki stopera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie porządnego zegarmistrza we Wrocławiu, myślałem nad magikiem ze Skłodowskiej.

Możesz podejść do Watch Center na Piłsudskiego. Mój ojczulek serwisuje u nich co 5-7 lat swojego Orienta "patelnię" i zegarek chodzi już 34. rok :)

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.