Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mik69

Zegarek Pallas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taką pamiątkę po ojcu, zegarek szwajcarski Pallas, chciałbym go odnowić niestety w moim mieście nikt tym się nie zajmuję, ile mogłoby to orientacyjnie kosztować? Jak wam się podoba ten zegarek ? ma 16lat.

post-44105-0-44883700-1321890472_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj dział VINTAGE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nic naprawdę nie może napisać ?:P

Odnowić w jakim sensie ? Oczyścić ? To jest zegarek kwarcowy najpewniej z prostym mechanizmem Ronda 1. Czyszczenie, smarowanie mechanizmu, wymiana baterii - standardowo kilkadziesiąt złotych. Co do firmy Pallas to chyba nie istnieje już od wielu lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnowić w jakim sensie ? Oczyścić ? To jest zegarek kwarcowy najpewniej z prostym mechanizmem Ronda 1. Czyszczenie, smarowanie mechanizmu, wymiana baterii - standardowo kilkadziesiąt złotych. Co do firmy Pallas to chyba nie istnieje już od wielu lat.

chodziło mi raczej o orietacyjna chociaż cenę pozłocenia takiego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodziło mi raczej o orietacyjna chociaż cenę pozłocenia takiego zegarka

To już złotnik-jubiler, a nie zegarmistrz. Ceny są bardzo różne. Ale nie wiem czy to ma sens. Zegarek nie jest wartościowy. Jako pamiątka to co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.