Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość vascodewilla

Adriatica - kilka informacji

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vascodewilla

Witam

Stałem się posiadaczem zegarka Adriatica (quartz) ? taki jak na zdjęciu, które zapożyczyłem z internetu

Niestety, nie posiadam do niego dokumentów.

Z informacji na deklu można się dowiedzieć, że zegarek posiada wodoszczelność 10 ATM i szafirowe szkełko. Jest tam dodatkowo oznaczenie w postali rzędu cyfr 8202.955.2

15929_3.jpg

15929_4.jpg

Czy cyfry te oznaczają mechanizm jaki posiada zegarek, jaki?

Jeśli nie, to jaki mechanizm został do niego założony (ponieważ spotykam się z różnymi informacjami w Internecie)

Czy jest to dobry mechanizm?

Jaka jest konserwacja zegarka?

Zastanawia mnie też czy jest to zegarek SWISS Made, albo jaka jego część jest SWISS

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie sklepu, z którego pochodzi zdjęcia jest podane, że to ETA 955, czyli porządny kwarcowy mechanizm. Co do konserwacji to tylko wymiana baterii. A co oznacza obecnie "swiss made" to proponuję poszukać na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Mechanizm w Twoim zegarku to ETA 955.

Jedyna konserwacja, jaką trzeba przeprowadzać, to wymiana baterii co ok. 3 lata. Raz na jakiś czas można też oddać go do zegarmistrza na przegląd.

Tego, w jakim stopniu ten zegarek jest szwajcarski, niestety się nie dowiemy. Firma Adriatica niestety robi też "szwajcarskie" zegarki automatyczne, do których wkłada chińskie mechanizmy, a na tarczy pozostaje napis swiss made...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vascodewilla

Witam

Odświeżę trochę temat i tak żeby nie zakładać kolejnego topica zapytam Was o wybór paska do tego medelu w tym temacie :)

Noszę ten zegarek już jakiś czas i jestem zadowolony ale przyznaję, że znudziła mi się bransoleta i postanowiłem kupić pasek (24 mm)

Brążowy, czarny, z przeszyciem czy bez, skórzany a może silikonowy...? - nie jestem pewien na co mam się zdecydować.

Nigdzie jeszcze nie widziałem tego zegarka z paskiem i brakuje mi tutaj dużej wyobraźni, no może bez przesady z tą wyobraźnią :rolleyes:

To klasyczny zegarek i najlepiej będzie jak po założeniu paska taki pozostanie :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno co pewne, to że pasek gumowy, czy sylikonowy zupełnie nie będzie pasował do zegarka.

Pozostaje wybór koloru paska skórzanego. Zarówno brązowy, jak i czarny będzie dobrze wyglądał. Kolor powinieneś dobrać do kolorystyki ubioru. Czerń będzie się "gryzła" z jasnymi, wiosenno-letnimi ciuchami. :lol:

Jeśli mogę coś jeszcze podpowiedzieć, to na lato lepiej znów założyć bransoletę - pasek szybko się przepoci, będzie kiepsko wyglądał, o zapachu nie wspominając. :lol:

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegarek, w szczególności podoba mi bransoletka;)

Też mi się wydaje, że paski gumowe itp. nie będą pasować do tego zegarka. Kup coś skórzanego, nadasz mu więcej charakteru;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pasek to tylko brąz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiednio gruby brąz z np. białym przeszyciem nada mu charakteru ;)

Proponuję coś firmy Pattini, niedrogo, solidnie, no i made in Poland :) Poszukaj na znanym portalu aukcyjnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.