Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

AD_ex

PALLAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Szukam informacji o zegarkach Pallas i samej firmie. Szukam, googluje.... I nic. Na forum jest pare zdjęć ale o jakości wykonania, rozpoczęciu produkcji, mechanizmach itp. nic nie widze.

Ktoś wspomoże linkiem albo informacjami?

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś Pallasa , zegarek klasy atlanticka.

Chodził pięknie kilka lat .

Mechanizmy popularne np AS 1188 , montowane właśnie w atlantickach czy innych zegarkach z tamtego okresu , choć nie są tak popularne jak te ww.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam informacji o zegarkach Pallas i samej firmie. Szukam, googluje.... I nic. Na forum jest pare zdjęć ale o jakości wykonania, rozpoczęciu produkcji, mechanizmach itp. nic nie widze.

Bo to nie jest firma, tylko marka zegarków używana zresztą przez wiele firm. W zegarkach tych używano mechanizmów różnych firm, dlatego należy rozpatrywać każdy zegarek osobno.

post-859-0-26926500-1324250592_thumb.jpg

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaa to teraz juz wiecej rozumiem :)

Dzięki wielkie za pomoc.

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dziś kupiłem za grosze damski zegarek niemieckiej firmy Pallas Ormo. Zegarek sprawny, nie wiem jakiej produkcji werk, ale wzrokowo to dosyć popularny. Na bransolecie napis (chyba) Expondro Rhodium Plated Made in W.Germany.

Zdjęcia pod tym linkiem:

https://drive.google.com/folderview?id=0B65yFluVD_OnZmt4bEY3YVhyTlU&usp=sharing

Stan jako tako dobry, postaram się wyczyścić bransolete i wypolerować szybkę. Po skończonej pracy umieszczę fotki, myślę że bedzie efekt.

Pozdrawiam

post-65207-0-76604100-1393783815_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co jest napisane na tarczy to jest nazwa zegarka, która często pokrywa się z nazwą firmy, ale nie zawsze. Pallas Stowa to przykład gdzie marka zegarka składa się z nazwy zegarka i firmy.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopię: temat nie do końca pasujący, ale lepszego nie widzę.

Mam "podziadkowego" Pallasa na werku AS 1188 z tarczą "atlantycką"- z racji stanu ogólnego części (mechanizm bez zarzutu) zegarka poszukuję zastępcy użytkowego. Chodzi mi o zegarek podobnej wielkości, z prostą, klasyczną tarczą na tym samym lub podobnie głośnym mechanizmie. Nic za grube tysiące, kwota max kilkaset złociszy. Ewentualnie sam mechanizm- model sobie odszukam.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?13&ranfft&0&2uswk&AS_1188

Pomożecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest odkopanie, tylko zaśmiecanie cudzego tematu...

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.