Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pysznie

Jak to jest z tymi Jacques Lemans.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym prosić o opinię na temat zegarków marki Jacques Lemans. Myślałem, że wszystkie są SWISS MADE, natomiast na forum spotkałem się z opinią a propos modelu 1-1670 H, że były produkowane w Azji ;) Jak to więc jest z nimi ?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze wykonane to co za roznica gdzie? Widzialem w Aparcie kilka fajnych JL po dobrej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze wykonane to co za roznica gdzie? Widzialem w Aparcie kilka fajnych JL po dobrej cenie.

A taka, że ja lubię podejmować decyzje z pełną świadomością ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to firma jest w Austrii - St. Veit.

http://www.jacques-lemans.com/site2010/?Site=AboutUs&SubSite=Unternehmen

A tutaj pewien przyjemny model: http://www.la-rossi.at/Uhren/Jacques-Lemans/Classic/Dublin-High-Tech-Ceramic/Jacques-Lemans-Classic-Dublin-High-Tech-Ceramic-1-1630D

Headquartered in St.Veit an der Glan/Carinthia, the Austrian company is represented in more than 120 countries as well as on board of the most important Airlines and in various Airport Shops. Due to having its own subsidiary in Germany and production plants in Switzerland and Hong Kong, Jacques Lemans over the years developed the internationally most important watch markets.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszystko jasne... można trafić na zegarek na podzespołach wyprodukowanych w Chinach. Nie podoba mi się to. Cięcia, cięcia... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLF12.jpg

na swoje F1 nie mogę złego słowa powiedzieć, wykonanie jest ok. W Aparcie często są promocje, można kupić w rozsądniejszej cenie.

Pysznie

Pozdrawiam, też jestem z Łomży ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na swoje F1 nie mogę złego słowa powiedzieć, wykonanie jest ok. W Aparcie często są promocje, można kupić w rozsądniejszej cenie.

Pozdrawiam, też jestem z Łomży :)

No to ciemne chmury zostaly rozpedzone jesli chodzi o moje potrzeganie JL :)

P.s. O prosze :) Pozdrawiam rowniez :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"swiss made" niekoniecznie oznacza, że zegarek został w całości wyprosukowany w Szwajcarii. Są przepisy, które to regulują. To bardziej umowny synonim jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jednego Lemansa - model sport 1935

11420dscf4069.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kupiłem go w Austrii i sprzedawca zapewniał ,że zegarek jest made in Austria.

Ja tego nie sprawdzałem ,ale wykonanie i jakość za taką cenę to prawdziwa rewelacja (zegarek kosztował mnie 89 Euro)

Po za tym po prostu mi się podoba - jedyna rzecz którą od razu zmieniłem to bransoleta - po prostu typu rally bardziej pasuje.

Tak czy inaczej ja Lemansa polecam gorąco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starsze modele Jacques Lemans miały na tarczy napis Swiss Made i co za tym idzie szwajcarskie mechanizmy...

Aktualne modele promowane przez Apart dzielą się na dwie klasy - Jacques Lemans Geneve - Swiss Made - mechanizmy szwajcarskie oraz Jacques Lemans czyli Jacques Lemans i kolekcje F1, Champions League itp, itd... sprawdzone mechanizmy japońskie, naprawdę przyzwoita jakość wykonania.

Jak do tej pory miałem problem tylko z jednym egzemplarzem ale to raczej z winy użytkownika... w Aparcie często robią dość mocne promocje na wybrane modele i jeśli jakiś model komuś się spodoba to myślę, że za tą obniżoną cenę warto coś takiego nabyć...Pozostają również aukcje internetowe gdzie często można spotkać modele tej marki...o podróbkę raczej ciężko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś kupiłem JL z serii F1, ale jakoś do gustu mi nie przypadł. Ogólnie to zegarki całkiem nie złe tworzy, ale niektóre modele są do przesady drogie;) ale jak u każdego producenta;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.