kasiaMF 234 #1 Napisano 3 Stycznia 2012 Może ktoś z Was spotkał się juz z ta marką? Będę wdzięczna za wszelki informacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 3 Stycznia 2012 To moze być tylko nazwa modelu, nie firmy. Zrób zdjęcie mechanizmu. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1293 #3 Napisano 3 Stycznia 2012 Witam, poczytaj tu; http://forums.watchu...tory-24275.html prawdopodobnie Twój też został tam wyprodukowany. Pozdrawiam 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #4 Napisano 4 Stycznia 2012 bardzo dziękuję Jak będę miala fotografie mechanizmu załączę ją. MOże uda sie ustalić rok produkcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1293 #5 Napisano 4 Stycznia 2012 Witam, nie mając zdjęcia mechanizmu i ewentualnie jego sygnatury, to tylko gdybamy. Ale jeżeli założymy że Twój budzik ma taką samą sygnaturę jak ten z linku którego podałem w poprzednim poście, to oznacza że został wyprodukowany w okresie między rokiem 1924 a 1929. Bo w tym czasie, fabryka która go wyprodukowała miała nazwę ''Треста оптико механических производств - ТОМП''. W póżniejszym okresie fabryka kilkakrotnie zmieniała nazwę i co ciekawe, przetrwała do dziś. Obecnie nazywa się w skrócie ''ЛОМО''. Pozdrawiam 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #6 Napisano 4 Stycznia 2012 Bardzo dziękuje za informację. Z tego widze dziś nie produkuje już zegarów. Jak tylko będe miała fotografię mechanizmu zamieszczę.pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #7 Napisano 5 Lutego 2012 Bardzo dziękuje za informację. Z tego widze dziś nie produkuje już zegarów. Jak tylko będe miała fotografię mechanizmu zamieszczę.pozdrawiam Załączam fotografie. Zegar nie chodzi. Na płycie mechanizku jest oznaczenie MOM oraz K5456. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #8 Napisano 6 Lutego 2012 Nikt nic nie napisze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #9 Napisano 7 Lutego 2012 Nikt nic nie napisze? W zasadzie wszystko juz zostalo napisane. Mech sygnowany wiec budzik kompletny, calosc z epoki.Mechanizm wyglada na kompletny. Trzeba dac do zegarmistrza do naprawy i bedzie jeszcze dlugo chodzil. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #10 Napisano 9 Lutego 2012 W zasadzie wszystko juz zostalo napisane. Mech sygnowany wiec budzik kompletny, calosc z epoki.Mechanizm wyglada na kompletny. Trzeba dac do zegarmistrza do naprawy i bedzie jeszcze dlugo chodzil.Właśnie taki mam zamiar. Dzieki za odpowiedź 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #11 Napisano 22 Sierpnia 2012 Właśnie taki mam zamiar. Dzieki za odpowiedź Właśnie go dałam do Czasika. Mam nadzieję, że go przywróci do żywych, znaczy się chodzących budzików 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #12 Napisano 22 Sierpnia 2012 Właśnie go dałam do Czasika. Mam nadzieję, że go przywróci do żywych, znaczy się chodzących budzików Ty mu za dużo nie dawaj. Bo to kawał huncwota. Ostatnio widziano go, jak ze strefowym Beckerem po lesie biegał 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #13 Napisano 23 Sierpnia 2012 Ty mu za dużo nie dawaj. Bo to kawał huncwota. Ostatnio widziano go, jak ze strefowym Beckerem po lesie biegał A co mi tam, zaryzykuje, jakoś chłopu dobrze z oczu patrzy, a że biegał to znaczy się o zdrowie swoje i zegarów dba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #14 Napisano 23 Sierpnia 2012 A co mi tam, zaryzykuje, jakoś chłopu dobrze z oczu patrzy, a że biegał to znaczy się o zdrowie swoje i zegarów dba I w dobrym kierunku biegnie, tak jak bylo umowione . Jak Damian przyjmie zlecenie to bez wzgledu na wszystko zrealizuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #15 Napisano 26 Sierpnia 2012 I w dobrym kierunku biegnie, tak jak bylo umowione . Jak Damian przyjmie zlecenie to bez wzgledu na wszystko zrealizuje. To prawda już widziałam jak pracuje nam moimi staruszkami i jestem pod wrażeniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 136 #16 Napisano 15 Grudnia 2013 Ja posiadam budzik "MOM" z sygnaturą made in hungary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach