Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kasiaMF

Czy ktoś zna budziki MOM

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Was spotkał się juz z ta marką? Będę wdzięczna za wszelki informacje.

post-44620-0-85524000-1325623941_thumb.jpg

post-44620-0-41507900-1325623959_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze być tylko nazwa modelu, nie firmy. Zrób zdjęcie mechanizmu.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, poczytaj tu; http://forums.watchu...tory-24275.html prawdopodobnie Twój też został tam wyprodukowany. Pozdrawiam

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziękuję:P Jak będę miala fotografie mechanizmu załączę ją. MOże uda sie ustalić rok produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie mając zdjęcia mechanizmu i ewentualnie jego sygnatury, to tylko gdybamy.:D Ale jeżeli założymy że Twój budzik ma taką samą sygnaturę jak ten z linku którego podałem w poprzednim poście, to oznacza że został wyprodukowany w okresie między rokiem 1924 a 1929. Bo w tym czasie, fabryka która go wyprodukowała miała nazwę ''Треста оптико механических производств - ТОМП''. W póżniejszym okresie fabryka kilkakrotnie zmieniała nazwę i co ciekawe, przetrwała do dziś. Obecnie nazywa się w skrócie ''ЛОМО''. Pozdrawiam

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuje za informację. Z tego widze dziś nie produkuje już zegarów. Jak tylko będe miała fotografię mechanizmu zamieszczę.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuje za informację. Z tego widze dziś nie produkuje już zegarów. Jak tylko będe miała fotografię mechanizmu zamieszczę.

pozdrawiam

Załączam fotografie. Zegar nie chodzi. Na płycie mechanizku jest oznaczenie MOM oraz K5456.

post-44620-0-42970600-1328441591_thumb.jpg

post-44620-0-84729200-1328441616_thumb.jpg

post-44620-0-24199000-1328441680_thumb.jpg

post-44620-0-91443200-1328441700_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nic nie napisze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nic nie napisze?

W zasadzie wszystko juz zostalo napisane. Mech sygnowany wiec budzik kompletny, calosc z epoki.

Mechanizm wyglada na kompletny.

Trzeba dac do zegarmistrza do naprawy i bedzie jeszcze dlugo chodzil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie wszystko juz zostalo napisane. Mech sygnowany wiec budzik kompletny, calosc z epoki.

Mechanizm wyglada na kompletny.

Trzeba dac do zegarmistrza do naprawy i bedzie jeszcze dlugo chodzil.

Właśnie taki mam zamiar. Dzieki za odpowiedź;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie taki mam zamiar. Dzieki za odpowiedź;)

Właśnie go dałam do Czasika. Mam nadzieję, że go przywróci do żywych, znaczy się chodzących budzików B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie go dałam do Czasika. Mam nadzieję, że go przywróci do żywych, znaczy się chodzących budzików B)

Ty mu za dużo nie dawaj. Bo to kawał huncwota. Ostatnio widziano go, jak ze strefowym Beckerem po lesie biegał :D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty mu za dużo nie dawaj. Bo to kawał huncwota. Ostatnio widziano go, jak ze strefowym Beckerem po lesie biegał :D

A co mi tam, zaryzykuje, jakoś chłopu dobrze z oczu patrzy, a że biegał to znaczy się o zdrowie swoje i zegarów dba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mi tam, zaryzykuje, jakoś chłopu dobrze z oczu patrzy, a że biegał to znaczy się o zdrowie swoje i zegarów dba ;)

I w dobrym kierunku biegnie, tak jak bylo umowione B) . Jak Damian przyjmie zlecenie to bez wzgledu na wszystko zrealizuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w dobrym kierunku biegnie, tak jak bylo umowione B) . Jak Damian przyjmie zlecenie to bez wzgledu na wszystko zrealizuje.

To prawda już widziałam jak pracuje nam moimi staruszkami i jestem pod wrażeniem. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam budzik "MOM" z sygnaturą made in hungary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.