Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rafau1102

Zegarki sygnowane markami samochodów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie zegarków spod szyldu Audi, BMW i innych tego typu które można znaleźć na allegro - jak z ich jakością? Warto dać 250zł za coś takiego? Bo kieruję się głównie stylistyką, a ta nie ukrywam, że mnie powala. Poza tym jestem fanem tych dwóch marek samochodów wymienionych wyżej i bardzo bym chciał nosić coś takiego. Mowa o zegarkach tego typu

http://allegro.pl/nowy-wyjatkowy-zegarek-automatic-audi-i2041891589.html

Na licytacjach widać, że zegarki mają wzięcie i cieszą się dużą popularnością co też stanowi dla mnie pewnego rodzaju 'rebus', bo nie wiem czy to zainteresowanie wynika z jakości tych zegarków, czy tylko z niewiedzy kupujących..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety , bylejakość tego zegarka widać nawet na zdjęciu .. Nie mogę przestać się dziwić ,że firma robiąca tak dobre auta , sygnuje swoim logo takie badziewie. Szkoda pieniędzy.

Ogladaliśmy ostatnio zegarki inne firmy samochodowej , Mercedesa. za 1000pln i więcej klient dostaje coś , co jest już z wyglądu gorsze od Q&Q a znacznie droższe.

Jedyne dobre zagarki z logiem samochodowym to robione na w kooperacji z firmami produkującymi naprawdę zegarki czyli Panerai , JLC, Tag Heuer czy Breitling. Podane przykładowo firmy robiły dla Ferrari , Astona Martina , Mercedesa czy Bentleya.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tylko że tam już zaczynają się ceny - ale jednak widać, że płaci się za jakość. Zapytałem z ciekawości w sumie, ot tak sobie wypatrzyłem i zaczęło mnie to nurtować :) No nic, liczyłem na to, że dorwę umiarkowanie dobry zegarek, za niewielkie pieniążki, ale chyba jednak pozostanę przy jakimś kosmicznym Edifice, albo Lorusie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mialbym cos doradzać to poszukalbym jakieś fajnego vintage NOS ..U nas w dziale Rynek się trafiają .

Ładne ,klimatyczne i naprawde mają "duszę" w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten temat przerabialiśmy już kilka razy na forum. Przyznam co prawda,że za 200 złotych, to widziałem już tyle różnych gó***n, że to Audi wydaje się przyzwoitym produktem, przy nich, jednak to nie jest wcale pozytywna opinia. Taki zegarek może Ci pochodzić tydzień, może pochodzić kilka - kilkanaście miesięcy i się rozpadnie.

Jaguar jako prestiżowa marka Festiny jest podobno bardzo fajny, jednak to też już większe pieniądze, poza tym on nie jest sygnowany przez producenta, a jedynie ma się doń odnosić. Podobno tańsze modele Ferrari, nie robione przez Panerai też są przyzwoitej jakości, ale tak samo cena to ponad 1000 złotych. Oczywiście cena zegarka sygnowanego przez Ferrari, to w połowie znaczek marki, więc jakość nijak nie będzie się miała do Seiko, Casio, czy Citka.

Ja sobie jeszcze przypominam zegarki robione dla OPC, ale nie wiem przez kogo. Chciałem nawet sobie takowy z Niemiec zakupić. Cena to było z 2000 złotych, ale z drugiej strony to byłby zakup kota w worku, bo Opel Polska nie ma ich w ofercie i nie wymacasz, a w Niemczech najpierw do salonu trzeba było zamówić, bo ich była niewielka limitacja.

W wakacje widziałem Certiny Square z logo BMW, z czasów współpracy z Sauberem, ale ich już jest na tyle mało, że raczej ciężko będzie coś znaleźć. Tym bardziej, że teamu już nie ma, więc raczej Certina nic nowego nie wypuści. Z zegarków motoryzacyjnych zostaje Ci w przyzwoitej relacji cena/jakość i to jeszcze cena, nie będąca zaporową, tylko Casio Red Bull Racing. Ale to ani BMW ani Audi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafau podjedz do jakiegoś dużego salonu BMW i pooglądaj zegarki jakie oferuje, miałem ostatnio w Katowicach w BMW Bawaria jakiś zegarek (kosztował ok. 1100zł), salon się dopiero urządzał po przenosinach, więc nie było za dużego wyboru gadżetów.

Powinny być na oficjalnej stronie, ale coś nie mogę znaleźć:

http://www.bmw.pl/pl/pl/

Może na niemieckiej jest coś więcej, nie chce mi się szukać w tej chwili.

(00)[][](00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie wybaczcie proszę, że odświeżam tak stary temat. Uznałem jednak, iż lepsze to, niżeli zakładanie nowego.

Mam pytanie odnośnie zegarków marki Mercedes, powyżej padły opinie porównujące ich produkty do Q&Q... Mnóstwo jest zegarków za 200 złotych na popularnych portalach aukcyjnych, jednak nie wydaje mi się iż są to oryginalne modele mimo oznaczenia emblematem Mercedesa...

Znalazłem zegarki na stronie Mercedesa za około 600-800 złotych kwarce, oznaczone jako Swiss Made.

Orientuje się ktoś jakie mechanizmy są w środku oraz na jakim poziomie stoi jakość tych zegarków ?

Wiem, że Mercedes kooperował z Tagiem, jednak wiadomo, że zegarek z tej linii kosztuje o wiele więcej.

Mój ojciec jest fanem marki Mercedes i zastanawiam się czy warto byłoby zrobić mu prezent na zbliżające się urodziny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądając najpopularniejszy u nas portal aukcyjny, jest kilka fajnych zegarków (wizualnie) - z logo Mercedesa. Ale powyżej 200 PLN, dużo dużo powyżej.

Wydaje mi się, że to nie ma sensu. Większość z nich to zegarki kwarcowe. Wg mnie nie warte tych pieniędzy. Może poszukać w tej cenie czegoś markowego? Jakieś ładne Seiko, czy garniturową Adriaticę? To tylko luźne propozycje - ale dają wg mnie większe pole działań.

Pozdrawiam

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami stojąc w jakimś salonie/serwisie przed gablotką z takimi gadżetami, zastanawiam się kto kupuje takie zegarki. Jak kogoś stać na mercedesa to i na lepszy zegarek. Ale może jeśli chodzi o tańsze marki to ludzie lubią nosić takie zegarki. Moim zdaniem noszenie zegarka z logo mercedesa na przykład, do mercedesa to przejaw "złego smaku" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem to co jest dostepne w salonach samochodowych ( np mercedesa ) może być traktowane jako zegarek kwarcowy niskich lotów a znacznie przewartosciowany ze względu na logo ..

decyzję o zakupie każdy podejmuje sam ( ja na pewno bym nie kupił )

co innego oczywiście np zegarki robione dla marek samochodowych przez uznane firmy zegarkowe ( ale te są znacznie droższe )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie spodziewałem się takich odpowiedzi... Luźno pomyślałem, że a nóż dzięki swiss made na tarczy zegarka jest on wart tych 600 złotych... Ot, zwykły, klasyczny swiss. Jednak jeżeli ktoś miał w ręku lub polu bliskiego widzenia zegarki z linii Mercedes i faktycznie jakość nie powala, to nie ma się chyba już nad czym zastanawiać... Z czystej ciekawości napiszę do Mercedesa zapytanie jakie mechanizmy są montowane w tych zegarkach. Ehh cóż znaczy dzisiaj napis Swiss Made... Szkoda, że tak łatwo go teraz uzyskać, kiedyś był to pewien wyznacznik jakości...

No nic, dziękuje za odpowiedzi, pomysł prezentu w postaci zegarka Mercedes padł :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.