Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

andrzejko

Podróba czy oryginał Rolex Daytona 1992

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam możliwość kupienia w/w Rolexa jako inwestycję na przyszłość. Chciałbym jednak zapytać Was fachowców o autentyczność tego zegarka. Przesyłam również kilka mam nadzieję istotnych zdjęć poniżej. Z góry dziękuję za informacje.

http://imageshack.us/g/339/imgp3448.jpg/

i tarcza przód

http://imageshack.us/photo/my-images/268/imgp3445.jpg/

jeszcze jedno pytanko: Czy pod tylnym wiekiem powinno być jakieś logo czy numer seryjny rolexa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się że podróbka.

W tym modelu powinien być kaliber Rolexa 4030, a w nim boczne tarczki są wyżej.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam możliwość kupienia w/w Rolexa jako inwestycję na przyszłość. Chciałbym jednak zapytać Was fachowców o autentyczność tego zegarka. Przesyłam również kilka mam nadzieję istotnych zdjęć poniżej. Z góry dziękuję za informacje.

Nie inwestuj w fake'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie przeglądałem forum i widziałem, że boczne tarczki powinny być wyżej od osi środkowej, ale wolałem mieć pewność, a co pod tylną tarczką? powinno być jakieś logo czy coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolexy Daytony z takim grawerem "Winner" rozdawane są POJEDYNCZYM osobom które wygrały wyścig.

Rozdano ich naprawde mało i szansa że ktoś chce takiego sprzedać w cenie poniżej ceny regularney Daytony jest zerowa. Za to podróby bardzo często mają ten grawer. Nie wiem po co bo dla mnie ten grawer jest równoznaczny z wielkim znakiem ostrzegawczym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość kupienia w/w Rolexa jako inwestycję na przyszłość.

Ja bym się zastanawiał,czy warto inwestować w Rolexa (oczywiście prawdziwego)...

Podobno lombardy w Anglii nie nadążają z ich przyjmowaniem - kryzys widać dotyka także zamożnych :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba...

Co do dekla - fake maja wygrawerowane "WINNER AD DAYTONA" a powinno byc "WINNER AT DAYTONA". Dla Chinczyka wszystko jedno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..wolałem mieć pewność, a co pod tylną tarczką? powinno być jakieś logo czy coś?

Nie bardzo wiem co to jest tylna tarczka, ale to co już wiesz powinno wystarczyć

Zobacz na poniższy render. Lewa tarczka jest bliżej godz 10 niż godz 8, prawda?

Prawa tarczka analogicznie. A na Twoim zdjęciu jak jest?

To świadczy że masz mechanizm o innym rozstawie osiek, czyli nieoryginalny. I to wystarczy. Nie trzeba się zastanawiać nad innymi cechami.

Rolex_Daytona.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszystko jasne, byłem oddać ten badziew. W oczach było wielkie zaskoczenie, że go nie chcę.

Pudełko i dokumenty były, ale jak widać tak jak wyżej zostało napisane, dziś wszystko można podrobić...

Zegarek bardzo ładny, ale niestety cena nieadekwatna do całokształtu.

Bardzo Wam dziękuję. Dzięki Wam zaoszczędziłem sporo gotówki, za którą mógłbym kupić wiele replik takich jak ta :-)

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie istnieje coś takiego, jak replika Rolexa, są tylko podróby.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że podróba i to najtańsza - 20$ na arabskim bazarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.