Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

Blonex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wpadł mi w ręce w stanie dobrym.

Proszę o info na temat mechanizmu. 17 kamieniowy a jaka marka miała ten sam mechanizm montowany po wschodniej stronie? Czy to dobry mechanizm?

post-31-0-87431800-1327678485_thumb.jpg

post-31-0-45518000-1327678486_thumb.jpg

Jarosław Urbanowicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza moze i jest w stanie dobrym ale kicha ,ze wskazowki masz od innego zegarka. wyglada to fatalnie

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawdopodobnie 17 kamieniowy Blonex w wersji eksportowej. Wskazówki chyba od Komandirski. Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na forum lub na tej stronie http://polskie-zegarki.republika.pl/index.html

Ex factis non ex dictis amici pensandi sunt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki na 100 % nie są od Komandira. Na moje oko wyglądają raczej na Poliota, choć mogły być też z jakiegoś ZioM-a itp. Mechanizm 2409 w Błoniach z resztą pochodził też z fabryki Poliota (1MFZ). Dużo o tym było na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki jeśli wchodzę między wódkę, a zakąskę i może nie w tym miejscu co potrzeba. Mam pytanko do bardziej doświadczonych kolegów. Wpadła mi w ręce koperta zewnętrzna średnica 32mm z tarczą (była w środku) od Blonexa 17 Robie (?) Napisy na tarczy ledwo widoczne.:D

Czy ta koperta może pochodzić od Blonexa ? Jeśli tak to może któremuś z kolegów przydadzą się te rzeczy za drobne co nieco. Ja raczej nic z tym robić nie będę, a może komuś się przyda.

Pozdrawiam

post-46446-0-08987000-1331234296_thumb.jpg

post-46446-0-81679800-1331234308_thumb.jpg

post-46446-0-48385300-1331234318_thumb.jpg

post-46446-0-68854900-1331234326_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta z innej bajki :D wygląda na Majakową.

Tarcza od Blonexa 17 Rubis z gliszowaną tarczą ala Poljot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. Tak podejrzewałem, że coś z tą kopertą źle kombinuję. Zasugerowałem się tarczą, która latała luzem w środku. Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.