Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alles

Casio Quartz MTD-1054 problem - późni

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio Casio MTD-1054 i z przykrością stwierdzam że zegarek mocno późni- około minuty na dobę. Czy to jest poważny problem? czy da się coś z tym zrobić? czy naprawa jest opłacalna?

zegarek jest nowy(znaczy się nienoszony wcześniej) z tego co się orientuję powystawowy. nie wiem ile czasu chodził na baterii którą posiada.

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się, że to bateria jest już na wyczerpaniu. A od jakiego czasu się tak późni? Jeśli od kilku tygodni czy miesięcy to raczej nie jest to wina baterii!

....Gdy kupiłem kiedyś zegarek kwarcowy to po miesiącu bateria mi siadła, ale u mnie od razu przestał chodzić. Zegarki leżą w sklepie często kilka lat zanim pójdą do właściciela, więc to pewnie wina baterii, tyle tylko, że w Twoim zegarku inaczej się to objawia! Pozdrawiam Przemek

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po włączeniu światła idzie tak jak szedł

ale to jest led więc mało prądu bierze chyba

edit

ciekawostka- 24 godziny po ostatnim nastawieniu(zegarek cały czas leżał na boku) spóźnienia 1 sekunda-porównywałem z naszym forumowym Eposem.

na regulacje opisaną w powyższym linku sie nie zdecyduje-poszukam fachowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee, nie jest to takie trudne, do modułu łatwy dostęp i tylko pokręcić trochę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejna doba zegarek leży na boku tym razem zamiast spóźnienia jest 10 sekund do przodu!!! Cały czas porównuje do naszego forumowego Eposa więc o co tutaj chodzi?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forumowy Epos i zegar z tego linka pokazują dokładnie to samo ;)

A moje Casio dalej plus 10 sek.

EDIT

trzy doby nosiłem non stop dzień noc szedł dobrze, wczoraj na noc odłożyłem rano -14 minut!!!

ktoś pomoże?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie doczekałem się pomocy. Poszedłem do zegarmistrza. Wymiana baterii i wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.