alles 5 #1 Napisano 7 Lutego 2012 Kupiłem ostatnio Casio MTD-1054 i z przykrością stwierdzam że zegarek mocno późni- około minuty na dobę. Czy to jest poważny problem? czy da się coś z tym zrobić? czy naprawa jest opłacalna? zegarek jest nowy(znaczy się nienoszony wcześniej) z tego co się orientuję powystawowy. nie wiem ile czasu chodził na baterii którą posiada. 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2637 #2 Napisano 7 Lutego 2012 Witam! Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się, że to bateria jest już na wyczerpaniu. A od jakiego czasu się tak późni? Jeśli od kilku tygodni czy miesięcy to raczej nie jest to wina baterii! ....Gdy kupiłem kiedyś zegarek kwarcowy to po miesiącu bateria mi siadła, ale u mnie od razu przestał chodzić. Zegarki leżą w sklepie często kilka lat zanim pójdą do właściciela, więc to pewnie wina baterii, tyle tylko, że w Twoim zegarku inaczej się to objawia! Pozdrawiam Przemek 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selassje 0 #3 Napisano 7 Lutego 2012 od baterii to raczej nie zalezy, chyba możesz poprawić dokładność w swoim zegarku, tutaj jest na przykładzie modułu z g-shocka http://mygshock.com/wiki/Improve_the_Accuracy_of_your_G-Shock edyta: a jak naciskasz superiluminator, to sekunda staje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #4 Napisano 7 Lutego 2012 po włączeniu światła idzie tak jak szedłale to jest led więc mało prądu bierze chyba editciekawostka- 24 godziny po ostatnim nastawieniu(zegarek cały czas leżał na boku) spóźnienia 1 sekunda-porównywałem z naszym forumowym Eposem. na regulacje opisaną w powyższym linku sie nie zdecyduje-poszukam fachowca. 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selassje 0 #5 Napisano 9 Lutego 2012 ee, nie jest to takie trudne, do modułu łatwy dostęp i tylko pokręcić trochę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #6 Napisano 9 Lutego 2012 kolejna doba zegarek leży na boku tym razem zamiast spóźnienia jest 10 sekund do przodu!!! Cały czas porównuje do naszego forumowego Eposa więc o co tutaj chodzi?!? 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #7 Napisano 9 Lutego 2012 Forumowy Epos pobiera czas z twojego komputera.http://www.gum.gov.pl/pl/site/zegar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #8 Napisano 9 Lutego 2012 Forumowy Epos i zegar z tego linka pokazują dokładnie to samo A moje Casio dalej plus 10 sek. EDITtrzy doby nosiłem non stop dzień noc szedł dobrze, wczoraj na noc odłożyłem rano -14 minut!!! ktoś pomoże?!? 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alles 5 #9 Napisano 17 Lutego 2012 No i nie doczekałem się pomocy. Poszedłem do zegarmistrza. Wymiana baterii i wszystko jest ok. 0 życie zaczyna się po 200...km/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach