Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MarZ

Tag Heuer Aquaracer Calibre 5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie dotyczące zegarka Tag Heuer Aquaracer Calibre 5, nr. ref. WAN2110.BA0822.

Co to jest ten "Calibre 5"? Czy jest to ETA 2824-2? Jeśli tak to jak wersja (standard, top...)? Jaka jest dokładność tego mechanizmu?

http://www.tagheuer.com/int-en/home#/int-en-thecollections-menswatches-watches-aquaracer-products-aquaracercalibre5alumini-productsheet-wan2110-ba0822/ProductSheet:panelID=

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest 2824-2 w wersji elabore. U mnie robi jakieś +3s na dobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest 2824-2 w wersji elabore. U mnie robi jakieś +3s na dobę.

Dzięki za rzeczową odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który diver ma ETA 2824-2 w wersji TOP lub chronometer w cenie <10k zł? Mam na myśli stylistykę jak w zegarku z tematu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze poszukasz to Omega 300m, ewentualnie Cimier Seven Seas na VJ 7751, ale tam jest tylko WR100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega jest dla mnie strasznie oklepana, a ten Cimier to chronograf - nie dla mnie.

Chodzi mi o ETA 2824-2 w wersji TOP lub chronometer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam TH Carrera z Calibre 5 - podobno grzebali w nim coś więcej niż własny rotor i drobne zdobienia - ale TH nic nie mówi na ten temat. Czytałem, że występuja różnice w mechanizmach i że Calibre 5 jest różny w różnych modelach (oznacza specyfikę mechanizmu).

W każdym razie mam go ponad 5 lat i chodzi dokładnie. Ostatnio miałem miesięczny wyjazd gdzie zabrałem jeden zegarek - ustawiłem, pojechałem, nie weryfikowałem wskazań w trakcie pobytu i po powrocie okazało się, że po miesiącu ma +3 sekundy. Normalnie czasem przyspieszy/ spóźni sekundę czy dwie na dzień - ale przy dłuższym noszeniu odchylenie średnie jest +/- sekunda na dzień. Nie bawię się w żadne odkładanie typu "dwie noce na koronce i jedna na szkiełku".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bawię się w żadne odkładanie typu "dwie noce na koronce i jedna na szkiełku".

To mi się podoba - zegarek to zegarek. Jakoś nie trawię tych ceregieli z odkładaniem zegarka w różnych pozycjach.

Już druga osoba pisze, że ten model jest bardzo dokładny. Ludzie skarżą się na Omega PO, że robi duże odchyłki a jest dwa razy droższa. Choć może to nie jest reguła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie 2824-2 w dobrej specyfikacji jest bardzo dokładny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.