Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

michał g

gshock g9000 made in china Y

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, zakupilem przez allegro zegarek tj w tytule, miałem już dwa G i na ich dekielkach widnial napis made in thailand, a na klamerce casio china. Zegarek o ktorym mowa otrzymalem w puszcze z instrukcja i papierami w jezyku niemieckim, na fakturze rowniez sklep zarejestrowany w niemczech, lecz na jego dekielku widnieje made in china Y a na klamrze casio thailand, zupelnie odwrotnie jak w tych ktore posiadalem. Funkcje, wygląd, test na wodoszczelnosc (cala noc moczyl sie w wodzie), wszystko ok. A wiec moje pytanie, czy jest to zupelnie normalne i nie mam obawy do tego ze to podrobka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie mam czym pstryknac fotek, ale co do wygladu, wykonania, funkcji nie ma do czego sie przyczepic. Chodzi mi tylko o to czy to normalne ze ma napisane made in china Y, poniewaz tak jak napisałem wyżej widziałem tylko made in thailand. Spotkałem sie tylko z jedną osoba na forum która miała na dekielku tj ja na gw....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość G jest obecnie produkowana w Tajlandii, ale Casio ma fabryki w kilku innych dalekowschodnich krajach, więc czasem może trafić się inny egzemplarz niż "made in thailand". Jeśli Twój zegarek wygląda dokładnie tak, jak na poniższych zdjęciach to nie masz co się martwić - nie powstała jeszcze na świecie podróba G, której nie dałoby się poznać na pierwszy rzut oka.

113356d1214753907-fs-casio-g9000-1v-black-mudman-w-red-buttons-007.jpg

g-9000-1v_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak samiutko. Pamietam to samo pikanie przy zmianie funkcji, 2 stopery, auto iluminator z regulacja dlugosci swiecenia. i wyswietlany dzien tak jakby z takich malych kwadracikow, rowniez mialem tak w poprzednich g. Gwarancji ma 3 lata. Czyli wynikałoby ze na rynek niemiecki importuja gshocki z fabryki z chin, myślę ze jakościowo nie bedzie odbiegał od produkcji tajlandzkiej. Serdecznie dziekuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.