Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

holender2

Mechanizm Fossil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukałem informacji na temat mechanizmów w zegarkach Fossil. Ktoś napisał że są tam środki Miyota ale brakuje mi tego w opisie zegarka: FOSSIL CH2573.

Orientuje się ktoś czy zegarek: LORUS RF331BX9 występuje w czarnej wersji?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwarcowych Fossilach najczęściej jest Miyota od Citizena albo Ronda. Nikt Ci nie powie jaki mechanizm jest w konkretnym Fossilu. Oprócz oczywiście właściciela, który np. wymieniał baterię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwarcowych Fossilach najczęściej jest Miyota od Citizena albo Ronda. Nikt Ci nie powie jaki mechanizm jest w konkretnym Fossilu. Oprócz oczywiście właściciela, który np. wymieniał baterię :)

No właśnie -Miyota od Citizena albo Ronda, nie rozumiem dlaczego nie można takiej informacji znaleść przy opisie nowego zegarka, jest tylko:mechanizm-kwarcowy. Czyżby sprzedawcy tez nie wiedzieli co tam siedzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tej informacji nie podaje producent ani importer... Widocznie amerykanie uważają, że taka dokładna informacja nie jest konieczna większości klientów do podjęcia decyzji o zakupie. I faktycznie większości nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkowników zegarków Fossil bardzo rzadko interesuje mechanizm zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam fossila kupionego parę lat temu zanim zainteresowałem się mechanikami, i mówiąc szczerze sam nie wiem co siedzi w środku-nigdzie żadnej informacji, a przy wymianie baterii zapomniałem spytać zegarmistrza i lipa. Tak czy siak-fajne kwarce, maj dobre skórzane paski, jak się komuś podoba można wziąć. Tylko że za tą kwotę można znaleźć już zegarek z duszą, przy którym frajda z noszenia jest nieporównywalnie większa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.