Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Ta bransoleta jest z aluminium?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa nabytki, przyznam sie, ze jeden jest "nowy", drugi przelezal czekajac na swoj debiut. 

Pozostaje tylko wyszykowac i uzywac :) 

post-95316-0-34052600-1518791784.jpg

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Molnija z lokomotywą na deklu,w wersji eksportowej,ta na rynek niemiecki pod marką "Corsar".Z przedziału lat 79-81 wiec jeszcze ładny mechanizm z fazowanymi mostkami ,18 kamieni .Na tarczy "17 steine" i to nie błąd.Tylko po co ta różnica w oznaczeniu kamieni ciagle nie wiem, widziałem taką samą Corsar i na tarczy było "18 steine".post-63389-1518810509,1228_thumb.jpgpost-63389-1518810522,8282_thumb.jpgpost-63389-1518810549,3293_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę :-D

Przed chwilą wygrzebałem z szuflady... Sprężyna chyba zerwana, mam nadzieję że nie będzie problemu z naprawą.

d5cf2f0dfa82582d56c1b8d936303c0c.jpg838eb2e07486232bba1330a52e3e3686.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znów zagadka... A jak się Jacek zastanowi to już w ogóle będzie coś :D  Ale nie sądzę... Zaraz nam napisze o co chodzi... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne Mołnie :)

Jakby co to ja mam werk na 17 kamieniach. W sam raz do Corsara :D

W moim/mojej wygląda identycznie. SU jak Soviet Union? :-D

b9a1c5658c336319fc29ec751688a4df.jpg

Edytowane przez wkamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechała szczęśliwie :D

Mam i ja swoją plaskatą zarię 2015 :D Podobno niezbyt łatwo dostępny zegarek.

Ma uszkodzone ucho, ale sprawa ma swój bieg ... Reszta sprawna i w oryginale. Jeszcze nie czyszczona, ledwo odebrana.

Dla mnie to będzie raczej zakup roku :D

Czy taka płaska ta zaria ale 21 kamieni i juz z innym logo tez zalicza się do tego grona ☺

Mkoch musze przyznać ze to ładny i ciekawy zegarek jest gratki. Jakoś wcześniej nie zauważony przeze mnie a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy taka płaska ta zaria ale 21 kamieni i juz z innym logo tez zalicza się do tego grona ☺

Mkoch musze przyznać ze to ładny i ciekawy zegarek jest gratki. Jakoś wcześniej nie zauważony przeze mnie a szkoda.

Niestety tylko 30 kamieni i ta płaska. 30 kamieni grubas już nie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kchrapek dzięki za info bo jak piszesz "grubas" był w zasięgu. Pozdrawiam

Dlaczego "grubas" koperty mają takie same ale może się mylę wiec czekam na oświecenie :-)

Edytowane przez somerto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim/mojej wygląda identycznie. SU jak Soviet Union? :-D

SU owszem identycznie,ale ten mechanizm jest pózniejszy,bez fazowanych mostków i z okresu gdy juz zaczynali oszczedzac na materiale i estetyce .Oszczędność polegała chocby na tym ,że na kole balansu zredukowano ilość srubek regulacyjnych z 18 tu do 12 tu wg.nowej normy z tego okresu.Nie ma tez juz oznaczenia ilosci kamieni na mostku.Czyli rocznik 82 wzwyż.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SU owszem identycznie,ale ten mechanizm jest pózniejszy,bez fazowanych mostków i z okresu gdy juz zaczynali oszczedzac na materiale i estetyce .Oszczędność polegała chocby na tym ,że na kole balansu zredukowano ilość srubek regulacyjnych z 18 tu do 12 tu wg.nowej normy z tego okresu.Nie ma tez juz oznaczenia ilosci kamieni na mostku.Czyli rocznik 82 wzwyż.

Skoro tak mówisz :D Ja szczerze przyznaję, że moja wiedza historyczna w tym względzie jest zerowa, a o rzeczonym Corsarzu przypomniałem sobie wczoraj jak zobaczyłem fotkę kolegi z pociągiem. No nic, mam nadzieję, że nie ma problemu z naprawą tych werków, bo pamiętam, że bardzo fajnie cykał jak był na chodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co sobie okładać historii  do corsar   ruskie pod koniec miesiąca  aby wkładali  plan wkładali co popadnie  

a z napisem staine były sprzedawane w ekskluzywnych sklepach typu  PENY  czy edeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki maluszek :) słuszną linię miała wladza ;)d56142cce5eae761d3b11c1eda92b736.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coca-cola świetna :)

Pamiętam, że gdzieś czytałem historię o zakupie takiego zegarka. Tylko nie wiem czy tu na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coca-cola świetna :)

Pamiętam, że gdzieś czytałem historię o zakupie takiego zegarka. Tylko nie wiem czy tu na forum :)

Zapewne tu: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7252-najnowsze-zakupy-nowe-nabytki/page-958?p=1234726&do=findComment&comment=1234726

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co sobie okładać historii  do corsar   ruskie pod koniec miesiąca  aby wkładali  plan wkładali co popadnie  

a z napisem staine były sprzedawane w ekskluzywnych sklepach typu  PENY  czy edeka

Ależ niczego nie dokładam :) Chcę go tylko postawić na nogi, bo szkoda trzymać w szufladzie trupka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ niczego nie dokładam :) Chcę go tylko postawić na nogi, bo szkoda trzymać w szufladzie trupka.

Popieram i o to chodzi by żyła z takim czy innym napisem ...a troche historii tez się przyda....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi