Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

takie to uszko to się BIGIEL nazywa i ma ma zadny łożysk - a ginie bo sie uszka wyrywają gdyż są bardziej plastyczne od mocowania i podczas szarpniecia za dewizke moze wyskoczyc

żeby założyc bigiel nalezy najlepiej użyć specjalnego urządzenia do tego przytyt mozna tez taki biegiel wykonac z drutu

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
takie to uszko to się BIGIEL nazywa i ma ma zadny łożysk - a ginie bo sie uszka wyrywają gdyż są bardziej plastyczne od mocowania i podczas szarpniecia za dewizke moze wyskoczyc

żeby założyc bigiel nalezy najlepiej użyć specjalnego urządzenia do tego przytyt mozna tez taki biegiel wykonac z drutu

Nie wiedziałem! W Łodzi Bigiel to była krańcówka (pętla) tramwajowa przy Bałuckim Rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na śląsku bigiel to potancowka, czyli dyskoteka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mój pierwszy rosyjski nabytek, wie sami rozumiecie musze się pochwalic :D

post-2454-0-08797600-1330701350.jpg

Ciekawe jaki mechanizm, w Mołniach to często ciekawsze jest to co po przeciwnej stronie tarczy, sam się o tym kiedyś przypadkiem zupełnie przekonałem gdy kupiłem za jakieś grosze Mołnię na allegro a potem otworzyłem i :roll:

3e45a10db400f065m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie mojej to mołnia ,,pełna gebą", niestety balans do naprawy no i przy okazji ponowne zamontowanie srubki blokującej wałeczek naciągu

post-8550-0-35382200-1330701415.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

apropo czy ma ktos koronki do takich mołni ? potrzebowałbym dwie jesli komuś leżą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

moje nabytki z ostatniego czasu :

post-7532-0-57735700-1330701605.jpg

post-7532-0-28443700-1330701606.jpg

tego poskłądałem sam z kilku trupków :

post-7532-0-37754900-1330701608.jpg

post-7532-0-86444300-1330701608.jpg

śliczna zaria bez sekundnika :

post-7532-0-77067600-1330701610.jpg

post-7532-0-47752000-1330701612.jpg

mołnia odebrana z naprawy :

post-7532-0-06798000-1330701614.jpg

i na sam koniec nietypowy majak ( ma ktos takiego ?? :D)

post-7532-0-37717900-1330701625.jpg

post-7532-0-82866100-1330701635.jpg

post-7532-0-97726200-1330701646.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie napisałem, że mają łozyska :D Napisałem to w cudzysłowiu. Taki bigiel nie jest zbyt plastyczny. Dziwię się jak pożadne szarpnięcie nie niszczy jego mocowania :?:

Sose- fajne Poljociki :D Mołnia i zaria tysz!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Super Rakieta. Tylko czy tarcza nie jest od pozłacanej? Jakoś to złote indeksy mi nie pasują :? Chyba, że tak światło tak pada i jakos tak się cyknęło :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Super Rakieta. Tylko czy tarcza nie jest od pozłacanej? Jakoś to złote indeksy mi nie pasują :? Chyba, że tak światło tak pada i jakos tak się cyknęło :D

Pozdro

Nie, komorniku nr 12 ;-) sam posiadam takową Rakietę od "nowości" (tj. od momentu kupna u zegarmistrza w 1994r.) i zapewniam Cię że takie właśnie złote indeksy na niebieskiej tarczy, w chromowanej kopercie posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Tarcze, kopertty wskazóki byly wkładane w róznych zestawach. Ja mam Rakiete z pozlacaną koperta, zloconymi indeksami i ........... srebrnymi wskazówkami. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Tarcze, kopertty wskazóki byly wkładane w róznych zestawach. Ja mam Rakiete z pozlacaną koperta, zloconymi indeksami i ........... srebrnymi wskazówkami. :)

Cuż to za cuda! Czy było więcej takich rakiet? Kolejna ciekawostka przyrodnicza :D Czy to zdarzało się w innych ruskach? Wiem, że były zegarki ze srebrną kopertą, złotymi indeksami i złoconymi wskazówkami :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

WOW :shock: Fajny Poljocik! Poza tym co to za kolorowy zegareczek? Co w nim siedzi?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde Poliocik Cacy na branzoletce(ja tez taka chce :cry: )

Jutro pobiegam u siebie po zegarmistrzach a moze mi sie uda cos takiego znalesc.

Czas nie pieniądz zawsze jest.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose
Naprawde Poliocik Cacy na branzoletce(ja tez taka chce :cry: )

Jutro pobiegam u siebie po zegarmistrzach a moze mi sie uda cos takiego znalesc.

mam jeszcze jednego poliota na takiej bransolecie chętnie na coś wymienie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

hmm niechce Cie martwić ale jest to chyba składak :D w środku toz to poliot jest najzwyklejszy z tego co mi wiadomo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Slava ku czci Rosyjskiej Marynarki :!:

To w takim razie jakiś składak czy tak specjalnie napisali? Mechanizm ze sławy jest chyba troszkę mniejszy :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Branzoletka gratis? :D Może jakieś częsci potrzebujesz :)?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

nie no poliot jako całośc z bransoletka , zegarek mnie jakiś interesuje częsci niepotrzebne poki co :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi