Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Mój najnowszy nabytek - mała, zgrabna i urocza Pobieda od p. J. Przybylskiego.

[url="post-4379-0-38025100-1330872641.jpg"]Obrazek[/url]

Bardzo ładna Pobieda - za takimi właśnie ostatnio się rozglądam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rproch mi również podobają sie tego typu pobiedy, ale czy przypadkiem w wyzej prezentowanej w orginale niemontowano wskazówek fosforyzowanych, czy może montowano co było pod "ręką"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy prezent:

post-24585-0-80489000-1330872716.jpg

Nieco zużyty ale od pierwszego właściciela, zakupiony w Polsce w latach osiemdziesiątych. Chrom zszedł w wielu miejscach, zwłaszcza od strony spodniej zegarka.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chrom zszedł w wielu miejscach

Daj do chromowania. To niewielki wydatek (około 40 zł).

nasciturus

nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur

___

Poszukuję zegarków 24h (Pakety, etc.) oraz Slavy Medical za rozsądne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda kupiony już jakiś czas temu, ale dopiero dzisiaj kupiłem do niego pasek i trafił na ekspozycję:

post-23025-0-77068000-1330872746.jpg

img0851nl1.d9f7749d92.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crayzee, super pasek, a i rakietka milusia - sam mam 6 różnych kombinacji kolorystycznych tego modelu (w tym jedną w awatarze :mrgreen: ) wymień mu jeszcze koronkę i noś z dumą!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie Pobiedy:

55d9cd0aabfdcf3f.jpg

250 lat Leningradu (Sankt Petersburga) więc zegarek pochodzi z 1953 roku:

667cc20f832cc80b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Dwie Pobiedy:

Obrazek

250 lat Leningradu (Sankt Petersburga) więc zegarek pochodzi z 1953 roku:

Obrazek

Tak mnie naszło...

Wyjątkowo dużo jest Pobied właśnie z 1953-1956, nie macie czasami takiego wrażenia?

Ciekawe czy ma to związek z jakimś faktem, czy to przypadek?

Np. może wtedy radykalnie produkcję zwięszono ...?

Albo wprowadzono jakieś usprawnienia dzięi którym mechanzimy stały się żywotniejsze...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy większość wypuszczanych radzieckich zegarków nosiła nazwę Pobieda i produkowały je chyba wszystkie radzieckie fabryki zegarków. Na przełomie lat 50'-60' przestano wypuszczać zegarki pod tą nazwą, np. 1 Moskiewska Fabryka zaczęła produkować Poljota. Zamiast sławić zwycięstwo nad faszystami zaczęto sławić podbój kosmosu przez Sowietów.

Fabryka im. Maslennikowa (ZIM) zaczęła znów wypuszczać Pobiedy w latach chyba 70-tych (a może ona nie miała przerwy?). Były to już jednak zupełnie inne zegarki o dużo gorszej jakości (mechanizm ZIM2602).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Mam taka rakiete tylko w wersji 12-to godzinnej i potrzebowałbym tarcze.Ma na tarczy róże wiatrów czy cos w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a właśnie biegam do zegarmajstra odebrać kilka sikorków z leczenia - po powrocie jeszcze pstryknę :twisted:

Ehhhh, nie drażnij się no :twisted: (ja mam kryzys i myślę znów o małej wyprzedaży...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rakietka 24 h:

No gratuluję. I mam nadzieję, że mechanizm jest 24h a nie 12h jak w tej co "ostatnio" nabyłem...

Na szczęście jest już po naprawie. Myślę jeszcze nad wymianą szkła (czyt. pleksi).

Swoją drogą chętnie bym jakąś 24h jeszcze nabył. Bym miał trzy w kolekcji...

No ale kasa... Ostatnio wydałem na kilka ustrojstw do zegarków i pasków, że o zegarku JVD nie wspomnę... Fundusz mi zdechł i znów muszę przyoszczędzić parę złotych.

nasciturus

___

Poszukuję zegarków 24h (Pakety, etc.) oraz Slavy Medical za rozsądne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja mam kryzys i myślę znów o małej wyprzedaży...

też mnie nachodzi ale nawet jak sprzedam połowę, co tam połowę - wszystkie to Rockefellerem od tego nie zostanę! a że do pierwszego wystarcza to mi szybko przechodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja mam kryzys i myślę znów o małej wyprzedaży...

też mnie nachodzi ale nawet jak sprzedam połowę, co tam połowę - wszystkie to Rockefellerem od tego nie zostanę! a że do pierwszego wystarcza to mi szybko przechodzi

Takie cudeńka miałbyś sprzedać za parę papierków z wizerunkami naszych królów :shock: . Wymiana całkowicie nieopłacalna :grin: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
za parę papierków z wizerunkami naszych królów :shock:

i to zmarłych :mrgreen:

problem w tym, że cudeniek przybywa a miejsca nie bardzo - właśnie kombinuję jak koń pod górę gdzie jeszcze wynaleźć trochę miejsca - chyba trzeba będzie jakąś skrzynię nabyć. Styropianowe tacki na zegarki już mam :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam ten ból...

Właśnie skończyło mi się miejsce w pudełku :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
znam ten ból...

kup pudełko na 48, super się prezentują w nim ruski. Na ebay.de można je kupić jakieś 100kilka pln tańsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
właśnie kombinuję jak koń pod górę gdzie jeszcze wynaleźć trochę miejsca

Poczekaj. Mieszkania tanieją. Kupisz sobie jakieś tylko na kolekcję.

Szukaj z dużym metrażem.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nasciturus

___

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo że moje zasoby zegarkowe są małe to również odczuwam takowy brak miejsca by je ulokować, kasetka na 48 zegareczków była by w sam raz - ale cena troszke mnie zniecęca - wręcz odstrasza, jak dotąd chomikuje do kartonu - wiem profanacja troche :wink: - ale co robić, kadarius piękna ta rakieta 24 godzinna (poliot automat zresztą też), niedawno nabyłem taką i jest to mój pierwszy tego typu zegarek i musze przyznać ze prezentuje sie okazale, i juz maze o drugiej 24 godzinnej :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kup pudełko na 48

:mrgreen: no wszystkie rakiety by weszły :twisted:

kłopot w tym, że jedno pudełko nie rozwiąże problemu a wolnego 1kpln nie mam na zbyciu :/ - na razie wykombinowałem tacki styropianowe, na jedną tackę wchodzi 20 zegarków a do szuflady 4 tacki - to chyba najbardziej ekonomiczny sposób na tą chwilę

Szukaj z dużym metrażem...

mający trzy różne hobby (oprócz zegarków książki i filmy to i całego mieszkania może braknąć :wink:

i juz maze o drugiej 24 godzinnej :mrgreen:

ta jest czwarta :shock: i jeszcze mi się nie znudziły :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kup pudełko na 48

:mrgreen: no wszystkie rakiety by weszły :twisted:

kłopot w tym, że jedno pudełko nie rozwiąże problemu a wolnego 1kpln nie mam na zbyciu :/ - na razie wykombinowałem tacki styropianowe, na jedną tackę wchodzi 20 zegarków a do szuflady 4 tacki - to chyba najbardziej ekonomiczny sposób na tą chwilę

Szukaj z dużym metrażem...

mający trzy różne hobby (oprócz zegarków książki i filmy to i całego mieszkania może braknąć :wink:

i juz maze o drugiej 24 godzinnej :mrgreen:

ta jest czwarta :shock: i jeszcze mi się nie znudziły :mrgreen:

Darek, jak w nowej pracy będzie szło tak jak idzie, to możliwe że wnet nawiedzę różne rejony polski, więc szykuj się na mały nalot na chatę :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
znam ten ból...

kup pudełko na 48, super się prezentują w nim ruski. Na ebay.de można je kupić jakieś 100kilka pln tańsze...

Raczej będę coś robił sam, czekam na natchnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi