Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

tak mnie jakoś naszło na te WT, że w oczekiwaniu na czerwoną, pocieszam się tą parką ;)

Czerwoną też ładną trafiłeś :P jak bym już nie miał to byś się tak nie cieszył :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grigorij007 - a nie chciałbyś zamienić jednego oryginalnego szkiełka do 55g na królów polski?  :rolleyes:

Dodam, że byłoby to dedykowane do stuprocentowego bliźniaka Twojego nowego nabytku :rolleyes:

Edytowane przez Myszaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grigorij007  dołączam się  do pytania czy da się szkiełko do 55g wymienić na wizerunki królów Polski?   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, wiem że zaraz tak będzie ze szkiełkami, ale mam tylko cztery i dwa zegarki czekają na dawcę części w pierszym czarny ring a drugi jasna tarcza w dobrym stanie , jak ktoś to ma ? to tylko na wymiankę, czyli sztuka za sztukę.

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(  Normalnie będę szukał po targowiskach złomków z dobrymi tarczami... To chyba łatwiejsze niż dorwanie nowego szkła i to original :mellow: Ale łoczywiście rozumiem Twoje podejście.. Sam nie był bym lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@peregrinus Ten Łucz to raczej w zloconej kopercie wystepowal (tarcza i wskazowki) sam szukalem z takimi indeksami i chromowana koperta ale nigdzie nie bylo...

Ps. Koronka tez nie od niego, powina byc krotsza ;)

Ile za niego dales?

Edytowane przez 25kamil25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze zapytać bo dla mnie to jakaś dziwna sprawa.

A jak szkło w 55g jest nieoryginalne to co wtedy?

Bezwartościowy? Złomek?

Miałem 3 55g  mam dwa  i tylko w jednym oryginalne szkło i jakoś mi to nie przeszkadza. Oryginalna koronak  - rozumiem, bo w tym zegarku jest stalowa ale szkło to sprawa IMO najmniej istotna.

Co nie znaczy że namawiam żeby to lekceważyć. Namawiam tylko żeby nie przeceniać tego oryginalnego szkła.

Fajnie jak jest ale jak nie ma to tez się nic nie dzieje  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(  Normalnie będę szukał po targowiskach złomków z dobrymi tarczami... To chyba łatwiejsze niż dorwanie nowego szkła i to original :mellow: Ale łoczywiście rozumiem Twoje podejście.. Sam nie był bym lepszy

Jak bym miał więcej, to niema sprawy, ale ja nie mam możliwości szukania po bazarkach dlatego taka forma , bo wtedy ktoś będzie miał i ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwoną też ładną trafiłeś :P jak bym już nie miał to byś się tak nie cieszył :P

Pod warunkiem, że odpuściłbym licytację :P

Romek:

co do szkła to się z Tobą tym razem zgodzić nie mogę. Te tarcze wyglądają zupełnie inaczej przy płaskim szkle. Wypukłe niestety zniekształca obraz tarczy. Nie znaczy to oczywiście, że bez niego zegarek jest mniej wartościowy czy tym bardziej złomek ;)

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@peregrinus Ten Łucz to raczej w zloconej kopercie wystepowal (tarcza i wskazowki) sam szukalem z takimi indeksami i chromowana koperta ale nigdzie nie bylo...

Ile za niego dales?

Kamil...obawiam się, że racji nie masz. W tym wzorze tarza była w dwóch odcieniach: jakby złocona (złocona koperta i wskazowki) i właśnie taka, jak pokazał peregrinus (koperta chromowana, wskazówki czarne cieniutkie). Kiedyś mialem też w kolorze - prawie białym (koperta złocona, wskazowki jeśli dobrze pamiętam były czarne). Miałbym natomiast wątpliwości co do wskazówek w tym egzemplarzu peregrinusa..

Powinien wyglądać tak, przy czym sekundnik występował w dwóch kolorach, jeśli mnie pamięć nie myli - złoconym i czarnym

post-60883-0-61718500-1445457572_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightdream, w takim razie zwracam honor! Nigdy sie z taka nie spotkalem i dzieki Tobie bede kontynuowal poszukiwania takiego modelu, dzieki ;)

Ps. Czyli w zloconej kopercie byla tarcza ze zlota poswiata a w chromowanej taka jakby srebrna?

Edytowane przez 25kamil25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightdream, w takim razie zwracam honor! Nigdy sie z taka nie spotkalem i dzieki Tobie bede kontynuowal poszukiwania takiego modelu, dzieki ;)

Ps. Czyli w zloconej kopercie byla tarcza ze zlota poswiata a w chromowanej taka jakby srebrna?

W złoconej kopercie była jakby złocona tarcza. W chromowanej srebrzysta. Białą spotkałem tylko w złoconej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile za niego dales?

W katalogach z 75 i 77 znalazłem tylko złocone koperty ale tam nie widać odcienia tarczy.

Kosztował mnie z 40-50 zł, dopychałem nim inne zakupy.

@Nightdream dzięki za info nt. tarcz i kopert.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W katalogach z 75 i 77 znalazłem tylko złocone koperty ale tam nie widać odcienia tarczy.

Kosztował mnie z 40-50 zł, dopychałem nim inne zakupy.

@Nightdream dzięki za info nt. tarcz i kopert.

Nie ma sprawy - -masz prawie oryginał. Szukaj wskazówek, nie powinno być problemu. Może i ja znajdę, ale jak najpierw znajdę czas :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku nie muszę mieć 100% oryginału, ale gryzie mi się chrom ze złotem. Nie lubię takiego połączenia. Czekam na cynk, może się znajdą takie wskazóweczki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za offtop, ale szukam takiej tarczy do amfibii w bdb stanie. Gdyby ktoś miał na zbyciu, to bardzo proszę o informację na pw.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Krees

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amfa nos gratuluję :) (amfa pasuje do nosa ;) )

A tu rakieta wskazana w okazjach,

9d59acd4caec03cfcef4a3aea2a8c004.jpg

32e50fce4f055903df89e400696c6c8f.jpg

37bd7b58fbc0901d08b1264fc404e5c3.jpg

poprzednia koperta też nie była złocona/Malowana na żółto w całości a jedynie luneta (tak jest w katalogu), jednak chrom był zdarty prawie całkowicie. Dzięki koledze Zdzisiek za koperty :) .

wytapatalkowane...szukam tarczy do amfibii beczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, faktycznie trafiła się okazyjnie, mimo kilku rysek na szkle ma wszystko co potrzeba :)

A tu rakieta wskazana w okazjach

Świetna, masz chyba największy arsenał rakietowy na forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

masz chyba największy arsenał rakietowy na forum :D

Byś się zdziwił ;)

Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję :) rakieta bardzo mi się podoba. Co do arsenału to są osoby mające znacznie lepsze sztuki; zestaw automatów, 23 kamieniowe kieszonki, złote slimy 23j., czy też drewniane... Jeszcze wiele mi brak, i na niektóre nawet nie mam złudzeń, że kiedyś będę miał ;) ale robię co mogę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

U mnie druga Pobiedka. A poprzednia dostała inny pasek. Tak oto powstała parka.612c45e777b495897ad4475b9478ae88.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki sympatyczny nabytek z porannego polowania na ryneczku :) Trafił się jeszcze jeden skośnooki automacik - ale to nie temat z japońcami B)

Grigorij007 - żadnego 55g nie uświadczyłem dzisiaj :(

Fanka - ładniutkie pobiedki :)

post-78052-0-39086900-1445525325_thumb.jpg

Edytowane przez Myszaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi