Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał75

Też mi się tak wydaje. Bardzo się cieszę że udało mi się ją złapać. :) Bezel potrzebuje delikatnego dopieszczenia, wymienić lumę i uzupełnić ubytki farby, ale to już czysta kosmetyka.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... tarcza typu pilot w kopercie typu diver.

Radzieccy robi różne cuda ale o gustach się podobno nie dyskutuje.

Więc i ja nie będę

Ed

A nabytku gratuluję oczywiście :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj sie trafił arras ale nie wiem czy koperta prawidlowa. Przeglądając neta widzialem kuranty i blonie w krabach wiec jest to możliwe.

53016c777b60b7d2242f019a86149eb3.jpg

post-84779-1476351382,6954_thumb.jpeg

Wysłane z mojego Passport przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... tarcza typu pilot w kopercie typu diver.

Radzieccy robi różne cuda ale o gustach się podobno nie dyskutuje.

Więc i ja nie będę

Ed

A nabytku gratuluję oczywiście :)

Dedykowany dla pilotow hydroplanów ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj sie trafił arras ale nie wiem czy koperta prawidlowa. Przeglądając neta widzialem kuranty i blonie w krabach wiec jest to możliwe.

attachicon.gif

Wysłane z mojego Passport przy użyciu Tapatalka

Nie było ani Arrasów ani Kurantow w kopercie typu krab.

Tylko Błonie w tej kopercie.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś jeszcze nie ma to polecam książkę Wladyslawa Mellera "Przystanek zegarek" Jest tam mnóstwo informacji o zegarkach z Błonia.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Dzięki koledze Yakovlev powstała taka poza katalogowa Pobieda. :D Dzięki Jacek. ;)

Jeśli ktoś ma pomysł od czego jest ta koperta proszę o informację.

6360077_Zdjcie-01032.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Jeśli ktoś ma pomysł od czego jest ta koperta proszę o informację.

Przeglądałem w międzyczasie fotki z googla-grafiki i prowadzące dalej linki. Ta koperta może być od czegokolwiek i to już od mniej więcej 1930 roku może nawet wcześniej.

Wpisz np. "vintage engraved cushion case watch" lub "retro engraved cushion case watch" lub cokolwiek innego z "cushion case" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

W ramach zabawy, dostepnych czesci, oraz doskonalenia sie powstala rakieta supermulti ;)

A te co tam leżą po prawej zostały, a mechanizm działa ? ;)Pacz Pan kakaja tiechnika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te co tam leżą po prawej zostały, a mechanizm działa ? ;)Pacz Pan kakaja tiechnika ;)

ano popacz pan, zapomniał żem włożyć ale i tak o dziwo działa:) tiechnika jak tiechnika u ruskich. Każą ruskiemu majstrowi zbudować wózek dla dziecka a on mimochodem konstruuje AK 47. I to za każdym razem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Tak Was czytając przypomniało mi się jak jeden z moich kolegów opowiadał o majstrze złotej rączce pływającym z jego ojcem. Ów majster naprawiał w czasie rejsu budziki swoich kolegów, oddając im naprawione zegarki ze szczerym słowiańskim uśmiechem wywalał garść części za burtę. :D Zawsze byłem ciekawy czy był tak zdolny, czy robił to tylko dla efektu. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak zostało napisane - Arras to składak, nie mniej tarcza jest stosunkowo rzadka, wiec szukaj właściwej koperty i bedziesz miał ciekawy zegarek.

już po otwarciu koperty a przed napisaniem posta czułem minę gdyż brakowało dwóch śrubek mocujących werk do ringu. Ktoś grzebał tam. Ale cóż, jak rzeczesz tarcza rzadka więc chyba dobrze zrobiłem. Teraz tylko szukanie... :)

Tak Was czytając przypomniało mi się jak jeden z moich kolegów opowiadał o majstrze złotej rączce pływającym z jego ojcem. Ów majster naprawiał w czasie rejsu budziki swoich kolegów, oddając im naprawione zegarki ze szczerym słowiańskim uśmiechem wywalał garść części za burtę. :D Zawsze byłem ciekawy czy był tak zdolny, czy robił to tylko dla efektu. :D

sugerujesz, że wstawiam zdjęcia niekompletnych zegarków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Przeglądałem w międzyczasie fotki z googla-grafiki i prowadzące dalej linki. Ta koperta może być od czegokolwiek i to już od mniej więcej 1930 roku może nawet wcześniej.

Wpisz np. "vintage engraved cushion case watch" lub "retro engraved cushion case watch" lub cokolwiek innego z "cushion case" ;)

Faktycznie może to być odczegokolwiek. Znalazłem jedną bardzo podobną kopertę z podobnym zdobieniem i biciem nr w tym samym miejscu od szwajcara z lat 20-stych. :)

sugerujesz, że wstawiam zdjęcia niekompletnych zegarków ?

Broń Boże. Przecież napisałem że dzięki wam przypomniał mi się tamten majster-złota rączka. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie może to być odczegokolwiek. Znalazłem jedną bardzo podobną kopertę z podobnym zdobieniem i biciem nr w tym samym miejscu od szwajcara z lat 20-stych. :)

Broń Boże. Przecież napisałem że dzięki wam przypomniał mi się tamten majster-złota rączka. :D

ok, za mocno wziąłem do siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tutaj nie było. Ostatnio miałem całkiem ciekawą przygodę. Po długich i ciężkich bojach, tłumaczeniu Pani z loombardu, że AU20 nie oznacza, że koperta jest złota i waży 20 gram trafił do mnie taki Łuczyk. W sumie nie łudziłem się, że kiedyś dołączy do mojego zbiorku, ale się udało :) Stan niemal idealny. Jeden z piękniejszych Łuczy moim zdaniem.

_DSC1834.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście bardzo ładny i chyba dosyć rzadki, bo jeszcze takiego nie widziałem, graty :)

Edytowane przez krislet74

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi