Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

śliczny jest!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje naprawdę pięknej sztuki! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Może trochę pospolity ale działa pięknie i w nie najgorszym stanie

Zdjcie1595.jpg

ps buran69 fajny Poljocik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne deluksiaki wyłapaliście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te płaskie automaty są świetne :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostanio byłem u Mojego Dziadka a ten mi wyskoczył z torebką foliową a w niej m.in. te dwa poniższe okazy

Poljot 17 kamieni - wymaga renowacji, wymiany szkiełka, usunięcia rys, 2 wskazówki idą razem no i pasek - ale chodzi pięknie cyk cyk cyk - gubi trochę czas ale oddam do renowacji będzie śmigał.

post-37321-0-84752700-1338098331_thumb.jpg

Mołnia kieszonkowa - stan bdb - bardzo głośno cyka, też gubi czas - i mam tutaj pytanie - znalazłem kilka podobnych deklem do mojej ale nie znalazłem żadnej z takim napisem Mołnia - było kilka serii? Może ktoś coś wie więcej o niej to chętnie poczytam - jest piękna - może nawet ją gdzieś kiedyś zabiorę ze sobą post-37321-0-64933600-1338098463_thumb.jpg

post-37321-0-29210000-1338098478_thumb.jpg

Bardzo fajna Mołnia. Nie jest to żaden unikat, ale i tak urocze cacuszko i to wizualnie w bardzo dobrym stanie. Mołnię produkowano w różnych odmianach zewnętrznego wykończenia (tracze, koperty), a także pod różnymi nazwami jak np. SARKISOF itp.. Na forum znajdziesz sporo informacji na ten temat. Ja osobiście jak widzę Mołnię i słyszę jak pięknie i głośno cyka to mam orgazm w oczach :D a jak jeszcze może wpaść do mojej kieszeni to już pełnia szczęścia. Sam mam ich teraz 8 szt + AVIATOR na mechanizmie Mołni i ostatniego słowa w tym temacie nie powiedziałem.;)

Gratuluję i tylko pozazdrościć takiego dobrego i hojnego Dziadka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

A mi w tym tygodniu wpadło takie coś:

Poljot budzik, full sprawny tylko trochę go trzeba dopiescić.

post-45222-0-26084200-1338664195_thumb.jpg

post-45222-0-56409700-1338664194_thumb.jpg

i Wostok. Stan koperty rewelacja, ale mechanizm do przegladu bo się zatrzymuje. Jeszcze nie próbowałem diagnozować co to, bo nie miałem kiedy.

post-45222-0-02971100-1338664196_thumb.jpg

post-45222-0-75081700-1338664193_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta imitacja głośniczka pod tarczą... masakra. Lata '80 to w istocie był dziwaczny okres produkcji zegarków mechanicznych. Wówczas elektroniki i kwarce święciły triumfy i bycie zegarkiem mechanicznym było dla takiego biednego czasomierza powodem do wstydu ;)

buran - świetny Wostok!

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dzisiaj mimo złej pogody postanowiłem podjechać na coniedzielny miejscowy targ i udało mi się kupić dwa zegarki, jako że jeden z nich to Sekonda (działa) i z niego cieszę się najbardziej postanowiłem że pochwalę się nimi w tym temacie. Drugi to Casio Waveceptor też niezły moim zdaniem. Dopiero zaczynam zegarkowe zbieractwo więc wszystkie informacje i komentarze jak najbardziej mile widziane. Dodam że za oba dałem 50zł w przeliczeniu z funtów więc chyba okazyjnie.

post-49816-0-34877600-1338712134_thumb.jpg

post-49816-0-63414300-1338712145_thumb.jpg

post-49816-0-74595500-1338712155_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładne te wasze nowe zdobycze...to i ja rzucę swoją upolowaną sztukę...exportowy poljocik o nazwie cornavin...wszystko po przeglądzie, smarowaniu, ustawianiu. Tyka i furcy przecudownie i bardzo dokładnie...Oczywiście zaopatrzyłem go ( jak wszystkie swoje nabytki) w ubranko własnej produkcji...mam nadzieję że się spodoba...ja go baaardzo lubię.

IMGP0239.JPG

IMGP0262.JPG\

wkrótce pochwalę się innymi moimi nabytkami...Pozdrawiam wszystkich czasouwielbiaczy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Claus sikor ładny , ale pasek rewelacja .Robisz je tylko dla siebie , czy na sprzedaż również ? I jeszcze jedno , te aparaty też z własnej kolekcji ( ten mieszek to jaki model ? ) ? Pytam , bo sam zbieram .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest smiena ( przecież to nie jest aparat mieszkowy :rolleyes: ) , pytam o aparat w poście z paskiem do kieszonkowej mołni .

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten , który pokazałeś ma obiektyw Prontor II , a ten ma chyba inny , niemniej uważam że masz rację .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Claus sikor ładny , ale pasek rewelacja .Robisz je tylko dla siebie , czy na sprzedaż również ? I jeszcze jedno , te aparaty też z własnej kolekcji ( ten mieszek to jaki model ? ) ? Pytam , bo sam zbieram .

Fajnie że się podoba pasior i sikor...czasami komus sie robi pasiorek ;-) ...a aparat to bessa voigllander...zbieram aparaty i mam dość sporą kolecję...wszystkie sprawne;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musi być to TOteż zbieram aparaty.

no i strzał w 10... no i widzę że aparaty i zegarki często idą w parze ;-) cieszy mnie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dla chętnych ,którzy niektóre moje wypociny chcą zobaczyć to TU można...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oglądając twoje "wypociny" :) wypatrzyłem Bessę ,jak pisałem również zbieram aparaty ( mam ok. 60 , co prawda żadne rarytasy ale i tak mnie cieszą ). Claus masz jakieś specjalne narzędzia do wyrobu pasków ? Jeżeli to nie tajemnica , może dasz jakieś namiary gdzie można je kupić .

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oglądając twoje "wypociny" :) wypatrzyłem Bessę ,jak pisałem również zbieram aparaty ( mam ok. 60 , co prawda żadne rarytasy ale i tak mnie cieszą ). Claus masz jakieś specjalne narzędzia do wyrobu pasków ? Jeżeli to nie tajemnica , może dasz jakieś namiary gdzie można je kupić .

No i u mnie też około 60 aparatów leży;-) Około ,poniewać znajdzie się i kilka starych kamer.

Jeżeli chodzi o narzędzia to większość własnej roboty , natomiast dziurkacze i rowkownica kupna...sklep nazywał się chyba birka shop...

Edytowane przez claus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też planuję kilka kamer , ale tylko nakręcane , oprócz tego mam trochę starych zdjęć , głownie tematyka wojskowa . Dzięki za namiary na sklep , właśnie oglądałem ich ofertę , może uda mi się zmobilizować i kiedyś spróbuję coś sam "wyrzeźbić" , bo na razie oglądam wyroby Twoje i innych kolegów i nie ukrywam aż zazdrość bierze . B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyszedł,stalowy poljot automat

2012-06-05%2010.35.51.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polspider :)

A u mnie ostatnio dużo rzadziej coś przybywa, ale czasami coś się uda ustrzelić. Ostatnio taki NOS się trafił :)

IMG_5211.jpg

IMG_5220.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi