Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

MacAron, siedzę w robocie przed fatalnym monitorem i widzę szarawe plamy ;).

Kiedyś napisałem:

Tarcza nawet taka jak jest teraz podoba mi się, "brudniejsza" będzie ładniejsza.

Ale poważnie boję się czy chcąc polepszyć, a dobierając kolor z nieadekwatnych Pantonów, nie spierdzielimy. Z nas tylko Ty masz przed sobą tarcze i wzorniki, musisz ocenić sam. Będziemy Cie albo chwalić albo... sam wiesz;).

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warm grey 1c jest chyba "za brudny", zbyt "spatynowany" Ale ja mam monitor ustawiony na ciepłe barwy i na ciemno...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacAron, siedzę w robocie przed fatalnym monitorem i widzę szarawe plamy ;).

Kiedyś napisałem:

Ale poważnie boję się czy chcąc polepszyć, a dobierając kolor z nieadekwatnych Pantonów, nie spierdzielimy. Z nas tylko Ty masz przed sobą tarcze i wzorniki, musisz ocenić sam. Będziemy Cie albo chwalić albo... sam wiesz;).

Właśnie jak tak dłużej się zastanawiam nad tym to mam większe wątpliwości :/ Niby vintage fajniejszy, ale też w starych zegarkach jest fajne to że ta patyna jest nierównomierna, że są plamki - to jest fajne, nadaje charakter.

+ ten taki trochę porcelanowy wygląd z fotek, kurcze ciężko :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnych zapraszam do obejrzenia prototypu na żywo. Moge na te spotkanie pożyczyć wzornik Pantone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakbyście z tego mieli wybierać? Takie wybieranie jest obarczone wielkim ryzykiem ale poniższa grafika pokazuje mniej więcej, jaki kolor miał być uzyskany

post-45237-0-92788200-1343390373_thumb.jpg

Wytrzeszczam gały na matrycę mojego 17 calowego XPS'a i co widzę :blink: ?. RGB 244/240/234 i PANTONE WARM GRAY 1C wypadają najbardziej pozytywnie :o chyba że jestem daltonistą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnych zapraszam do obejrzenia prototypu na żywo. Moge na te spotkanie pożyczyć wzornik Pantone

To ja zapraszam do Krk na obwarzanki (bajgle) i oscypki :D strzelimy po zimnym browcu i oblukamy te wzorniki ;) i na stówę wybierzemy taki kolor że sam DaVinci by lepszego nie dobrał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, jak już będziesz jechał to zajedź do Lublina, zrobimy kolejne pępkowe mojego drugiego dzieciaka i poprawimy kolor po krakowskich ustaleniach. Wtedy na bank będzie w tony Perły wpadał, zmieszanej z nalewkami wschodnimi ;).

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy teraz jest źle ? Chyba jednak jest tak, jak powinno być.

6dd9451bfb21ab29.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się ten obecny kolor podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem informację z Gerlacha, że postara się o probkę koloru Warm Grey C 1, żeby można było ją porownac z obecną tarczą. Nie jest to jeszcze pewne, ale takie starania są czynione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostawiłbym tak jak jest,mnie się ten kolor podoba i dekiel też raczej nie polerowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie wiem co z ta tarcza. Na ostatnim zdjeciu wyglada super. Jak stara porcelana. Moze jednak zostawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Nie ma wyjścia, kolor powinni wybrać Ci którzy mają dostęp do zegarka i wzorników.

Reszta siedząca przed lepszymi bądź gorszymi monitorami może tylko gdybać.

Osobiście z góry akceptuję wybrany kolor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też zrobiiłem zdjęcie. Oświetlenie naturalne, słoneczne. Z lewej „saute”, z prawej po sprowadzeniu bialej kartki w tle do bieli monitora, żeby każdy mogł sobie wyobrazić, jak sie ten kolor ma w stosunku do bieli idealnej (kartka jest neutralnie biala)

post-45237-0-57292800-1343401722_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten obecny kolor to brudny biały i nie ma nic wspólnego z 'kremem' czy tez postarzona białą tarcza

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie, tak jak pisał tarant i parę innych osób - boję się, żeby tego nie zepsuć. Czy kolor jest inny niż w specyfikacji- nie mnie osądzać. Teraz mi się podoba i taką bym zostawił. Niestety nie miałem udziału w tworzeniu projektu, więc chociaż udzielę się teraz, żeby nie zakrzyczeli nas Ci co nie kupują (a pewnie będą chcieli :P )Fajnie jakby udało się załatwić próbki różnych kolorów na tarczy, żeby porównać.

Nie dziwię się, MacAronowi, że kłóci się o każdą pierdółkę, która odbiega od specyfikacji, nawet jeśli wydaje nam się, że jest lepiej; w końcu zaufało mu kilkadziesiąt osób przed którymi będzie odpowiadał za ewentualne niedociągnięcia, których nie wychwyci.

Jeszcze co do tarczy - MacAron pisałeś, że kolor odbiega od specyfikacji, ale czy naprawdę jest tak źle żeby ją zmieniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie miałem okazji ogladać zegarka na żywo. Muszę zaufać tym, którzy zegarek widzieli i oceniali. Co do oceny koloru tarczy to widze to tak:

-oceniać kolory z próbnika na monitorze jest sens jeśli ktoś posiada monitor z matrycą IPS i do tego skalibrowany kalibratorem; Burns sie trochę z tego naśmiewa podając jeden z modeli Eizo ale własnie na takich i podobnych się przy niektórych projektach pracuje,

-ocenianie kolory na próbniku też mija sie z celem, bo efekt końcowy może być inny niż zakładany. Włożycie próbnik zamiast tarczy, żeby ocenić kolor pod szkłem?

Namyślając się pozostawiam do zastanawienia poniższy wybór:

1. Pozostawić obecny kolor tarczy - ci co widzieli albo zobaczą bedą mogli ocenić i podjać decyzję.

2. Zlecić wykonanie nowej tarczy i poprosic o przesłanie. Wtedy po zmontowaniu mozna ocenić wygląd zestawu. Nie powinno to bardzo zwiekszyć kosztów ale wydłuży czas oczekiwania zapewne do jednego miesiąca. Jełsi tak to moim zdaniem jest do zaakceptowania jeśli nie ma innych przeszkód. Można również pójść dalej i poprosić o wykonanie nowej koronki etc. ale to w wersji hardcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMN chciał go obejrzeć, ja bym też się wybrał - może spocik jakiś Poznański zrobimy?

weźmiemy też inne zegarki choć głównie o 303 pewnie będziemy gadać.

ja wezmę nikosia i popstrykam trochę?

Kiedy by Ci Pasowało?

G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem nadzieję, że kolor tarczy będzie taki sam (albo przynajmniej podobny), jak w Longinesie L4.795.4.72.2 (Heritage Flagship). nie wiem jednak, jak nazywa się taki kolor. biała tarcza to chyba nie jest najszczęśliwszy pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMN chciał go obejrzeć, ja bym też się wybrał - może spocik jakiś Poznański zrobimy?

weźmiemy też inne zegarki choć głównie o 303 pewnie będziemy gadać.

ja wezmę nikosia i popstrykam trochę?

Kiedy by Ci Pasowało?

G

Bardzo chętnie!!! :) Dlatego ogłaszam raz po raz, tylko chętnych coś nie widać. Dmn czy ktokolwiek, kto ma ochotę. Niezależnie od tego czy „jest w projekcie” czy nie.

Mi w zasadzie nie robi różnicy dzień, może być równie dobrze weekend co środek tygodnia. Godzina prawie dowolna, choć preferowana popołudniowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makaron,nie wiem jeszcze jak z pogodą,bo jechałbym motocyklem,ale tak kole 1-2-giej po południu w niedzielę?Z Elbląga to by było 4-4,5 godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak kole 1-2-giej po południu w niedzielę?

dla mnie bomba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jechać Panowie,jechać :) im więcej osób oceni zegarek tym lepiej :) Ja niestety spod Wawelu nie dojadę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Elbląga?? :blink: Godzina OK pod warunkiem, że w cieniu ;)

Jasne,że w cieniu :D ino cobyk było łatwo dojechać,bo nie znam Poznania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.