Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedzieliście, że jest taka książeczka? Jeszcze nie czytałem, ale już nazwisko autora zobowiązuje ;)

cachephpz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

@MacAron - to jest lektura obowiązkowa. Wspomnienia Zumbacha napisane bez jakiegokolwiek zadęcia. Z tym, że historia o samym dywizjonie 303 i II wojnie zajmuje niewielki jej fragment. Swoją drogą pozycja ciężka do zdobycia

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MacAron - to jest lektura obowiązkowa. Wspomnienia Zumbacha napisane bez jakiegokolwiek zadęcia. Z tym, że historia o samym dywizjonie 303 i II wojnie zajmuje niewielki jej fragment. Swoją drogą pozycja ciężka do zdobycia

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Trudna do zdobycia?

Tylko na Allegro jest aktualnie kilkanaście egzemplarzy w cenie kilkunastu PLN za sztukę...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudna do zdobycia?

Tylko na Allegro jest aktualnie kilkanaście egzemplarzy w cenie kilkunastu PLN za sztukę...

Nie speawdzałem teraz. Rok temu była tylko jedna aukcja

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zumbach ,między innymi przemycał również szwajcarskie zegarki.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie ciekawa przygoda była z automatami, co wyjaśniało wysoką cenę tych zegarków w owym czasie :)

Pozdrawiam, Wojtek ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jakieś wieści? Niedługo zacznie się okres feryjny czyli w sumie prawie 2 miesiące urlopów, wyjazdów dla różnych województw w różnych terminach - i znowu pewnie obsuwa w czasie bo będzie np problem z wplata 3 raty....A zegar tyka.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg najnowszych wieści, zegarki będą w lutym. Żałuję, że muszę Wam przekazać tę niezbyt dobrą wiadomość, ale jesteśmy już naprawdę na finiszu i proszę o jeszcze trochę cierpliwości. To już naprawdę niedługo, biorąc pod uwagę, ile czasu mamy za sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tylko będą takie jakie chcieliśmy to mogę czekać i do maja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą jakie będą i nikt już za bardzo nie będzie się naszymi uwagami przejmował. Jeśli miały być na już, a maja być na luty to na zmiany już chyba czasu nie ma. i bardzo dobrze. Zapomnieliśmy się kilka miesięcy temu w niekończącej się ilości uwag i zmian. A to zegarek za 1000zl a nie jakiś patek. Kubeł zimnej wody trochę przystopował wiecznych malkontentów. trzeba kończyć projekt jak najszybciej bo odwlekanie w czasie i wydziwianie nic lepszego do calości już nie wniesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiecie, że jestem złośliwy, czepialski, może nawet nienormalny, ale czcionka limitacji jest nadal nie poprawiona :unsure: Na razie to tylko /99 i rożnica w stosunku do wlaściwej jest mało uchwytna ale zobaczycie, jak pojawią się takie cyfry jak 1, 4, 7, 0... najbardziej rzucająca się w oczy różnica będzie przy jedynce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiecie, że jestem złośliwy, czepialski, może nawet nienormalny, ale czcionka limitacji jest nadal nie poprawiona :unsure: Na razie to tylko /99 i rożnica w stosunku do wlaściwej jest mało uchwytna ale zobaczycie, jak pojawią się takie cyfry jak 1, 4, 7, 0... najbardziej rzucająca się w oczy różnica będzie przy jedynce.

Widac nawet na 9-tkach. Jest nawet inna niz w 159 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. Wlaściwa ma odcinki proste w takich cyfrach jak 0 czy wlaśnie 9, To taka techniczna czcionka, dość charakterystyczna dla oznaczeń malowanych np na samolotach. I przypomnę, że to wlaśnie jest czcionka wlaściwa dla oznaczeń samolotów RAF-u w tamtych latach

edycja: widać to też na przykładzie „/”, ma inny kąt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo!! Toście mi przypomnieli, że kiedyś się ostro kłóciliśmy na temat takiego zegarka :D I nawet chyba jakąś kasę wpłaciłem... ech wspomnienia, wspomnienia...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że najwyższy czas ustalić termin następnej wpłaty i zacząć ją realizować. Znając nasze realia, będzie dobrze jeśli zbierzemy się z wpłacaniem do końca lutego, a to już, tuż tuż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie ... Ci co wytrwali, wiedza ze chca ten zegarek posiadac i za niego zaplaca czy teraz czy w Lutym. Czekanie z zaplata na 2-gi prototyp i nastepne 1500 postow o d*pie Maryny, za przeporszeniem, to moim zdaniem strata czasu. Ustawmy date zaplaty teraz i badzmy troche bardziej proaktywni tym razem.

-_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że jeśli zegarki maja być na luty to wpłata musi być do 31 stycznia na koncie Hendrixa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych bez fejsbuka, rozmowa o deklu na stronce fejsbukowej 303 .... tak dla pewnosci usunalem linki i nazwiska wszstkich oprocz strony Zegarek Dywizjon 303.

· B* K* To kiedy do mnie "przyleci" ??

· D* J* dalej jest źle - czcionka limitacji jest inna :(

· Zegarek Dywizjon 303 Sam jesteś "inny" :P;)

· Zegarek Dywizjon 303 B*, teraz to trzeba zmontować, wysłać do Piotrka żeby obadał, i działamy :)

· D* J* Kurna Janek - przecież widać :P - miało być poprawione te...

· Zegarek Dywizjon 303 Jakie "..."? Masz " /99" z limitacji, zobacz sobie czy "9" się różni od "9" ze "159" :) ??

· D* J* ano różnią się - ukośnik też się rózni - mam iść po inne bryle?

· Zegarek Dywizjon 303 Nie zawadzi

· P* K* Panowie, Dominik dobrze mówi, jest inna czcionka.

· D* J* dobra, dobra - FOK ..U :)

· P* K* czyli będzie drugi prototyp? SUPER ;) Czekam z niecierpliwością

· Zegarek Dywizjon 303 To jest drugi prototyp.

· P* K* Dwie powyższe odpowiedzi się wykluczają

· P* K* Miałem na myśli to, że dostanę drugi (licząc z poprzednim) do obadania

· Zegarek Dywizjon 303 A miałeś nie dostać ?

· P* K* Powiem tak: nie liczyłem na to ;)

· D* P* Czcionka 99 jest inna niestety wystarczy popatrzec na bok dziewiatek. W 159 jest definitywnie prosty bok, a w 99 jest zaokraglony.

· B* K* faktycznie ukośnik i 99 są inne w numerze limitacji.

· M* R* Niestety moja droga Fundacjo - z tą czcionką to daliście plamę. Pora włożyć okulary! Na pierwszy rzut oka widać, że czcionka limitacji jest inna niż

reszta napisu, więc nie wmawiajcie, że jest inaczej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jest sam jesteś "inny" ;). W cytowaniu powyżej jednak pominięto emotikony, które nieco wymowę cytowanych treści zmieniają. Fakt, faktem, czcionka jest inna*.

Ciekawe jak wypadnie nowa tarcza.

Czuję jednak, że będziemy brać to co jest, niektórzy pewnie mniej lub bardziej marudząc...

* Dla mnie smaczkiem tego zegarka było to, że opis na deklu był wykonany czcionką bardzo mocno opartą o oryginalne fonty stosowane w RAFie w latach 1940.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mw75, mam nadzieję, że cały czas jest na to szansa, wszak to było zgłoszone kilka miesięcy temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawilem emotikony (usuwajac 3 :) ) ze wzgledu na limitacje w jednym poscie. Fakt jest taki ze chcac nie chcac czcionka miala i powinna byc poprawiona -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlaczego mają ją poprawić, skoro są głosy "bierzemy co jest" :angry: oraz "płaćmy z góry" :angry: najlepiej do końca stycznia bo potem ferie.

To musi dopiero Gerlachów mobilizować! Już widzę jak się spinają!

Ech tyle pracy, serca i czasu niektórzy w to włożyli, a teraz wszystko psu w dupe. :(

Jak wytrzymaliśmy tyle to czekajmy niech poprawią!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.