Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pierce34

Szevo26, czy to solidny sprzedawca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowy na forum. Przymierzam się do kupna Omegi Seamaster 300m. Jedną z ciekawszych ofert przedstawił mi sprzedawca Szevo26. Czy to sprawdzony sprzedawca? Czy ktoś z forumowiczów od niego kupował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

nie znam tego sprzedawcy ale przypomina mi użytkownika sopockie antyki też wystawaiją imienny certyfikat na zegarek

sprzedawca ma dużo komentarzy widać że działa na allegro i sprzedaje zegarki

ale ja się doczepiłem tej aukcji

link

szevo pisze że zegarek jest bardzo dobrym stanie wizualnym i mechanicznym

z punktu widzenia wizualnym może ale mechanicznym no nie ,widać jak byk że zegarek był moczony i sa ślady rdzy na śrubkach i wałku naciągowym

może inne zegarki są w lepszym stanie

musisz sam dokładnie wszystko przemyśleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Omega która jest wystawiona to MIDI SIZE, ma średnicę koperty – 36,5 mm (bez koronki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zauważyłem że zręczne zdjęcia robi. coś tam wyostrzy reszte rozmyje i zamiast pokazać całość w dobrej jakości to widać dobrze tylko część. przed zakupem radziłbym poprosić o "normalne" zdjęcia bez takich zabiegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 to trochę dużo za ten zegarek nie powiem bardzo solidny i dla mnie super

ale mały ja miałem taki i lepiej u żony wyglądał na ręce niż u mnie a mam mały nadgarstek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi i za rewolucyjną czujność dotyczącą wielkości zegarka. ;) Mam w nadgarstku ponad 18 cm, więc celuję w Omegę w rozmiarze 41mm. Chciałem tylko dowiedzieć się, czy można spokojnie kupować u tego sprzedawcy, bo niestety nie znam się na tyle na zegarkach, żeby odróżnić orginał od niezłej podróby. A taka Omega to spory wydatek. Jeśli ktoś może jeszcze się wypowiedzieć na temat tego sprzedawcy, to zapraszam.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, czy ktoś poleci, bądź nie, sprzedawcę Szevo26?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dal mnie to handlarz nastawiony na zysk, który łapie się różnych metod aby wziąć jak najwięcej kasy. Sprzedaje teraz omegę i zenitha z czarną tarczą, Czarne są oryginalnie czy pomalowane? Czarny jest rzadki i teraz w modzie, więcej kasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że koledzy raczej nie polecają sprzedawcy. Na aledrogo widziałem same pozytywne komentarze. Czy to możliwe, że są sztucznie nabijane? Przepraszam, że tak męczę, ale ta Omega strasznie mi się podoba, a tania nie jest. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy moja opinia Ci pomoże. Byłem jakiś czas temu z wizytą u tego sprzedawcy. Przyjął mnie w domu (dla mnie to plus bo świadczy że gość nie ściemnia) pokazał cała kolekcję i muszę powierdzieć że po pierwsze zegarki są delikatnie "przypicowane" do sprzedaży. Po drugie bez przymierzania nic nie kupuj bo się rozczarujesz (m.in. rozmiarem). Zdjęcia nie pokazują wszystkiego. Nie wiem czy to coś zmieni w Towim nastawieniu, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy moja opinia Ci pomoże. Byłem jakiś czas temu z wizytą u tego sprzedawcy. Przyjął mnie w domu (dla mnie to plus bo świadczy że gość nie ściemnia) pokazał cała kolekcję i muszę powierdzieć że po pierwsze zegarki są delikatnie "przypicowane" do sprzedaży. Po drugie bez przymierzania nic nie kupuj bo się rozczarujesz (m.in. rozmiarem). Zdjęcia nie pokazują wszystkiego. Nie wiem czy to coś zmieni w Towim nastawieniu, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz.

Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi głównie o to, czy ten sprzedawca sprzedaje orginalne zegarki. Chciałbym kupić używaną Omegę, więc liczę się z tym, że jej stan nie będzie idealny. Gorszy stan- niższa cena. A Ty dokonałeś zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi głównie o to, czy ten sprzedawca sprzedaje orginalne zegarki. Chciałbym kupić używaną Omegę, więc liczę się z tym, że jej stan nie będzie idealny. Gorszy stan- niższa cena. A Ty dokonałeś zakupu?

Nie,a to tylko dla tego że w zderzeniu z moją osobą gineły na ręku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Dobrze, ze trafilem do tego watku. Sam chcialem zadac takie pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zauważyłem że zręczne zdjęcia robi. coś tam wyostrzy reszte rozmyje i zamiast pokazać całość w dobrej jakości to widać dobrze tylko część. przed zakupem radziłbym poprosić o "normalne" zdjęcia bez takich zabiegów.

Kolego żeby pokazać cały zegarek na dobrej jakości zdjęciu z dużą głębią ostrości to trzeba mieć obiektyw przez duże O i za poważne pieniądze.

Czego jak czego ale zdjęć to bym się tutaj nie czepiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,a to tylko dla tego że w zderzeniu z moją osobą gineły na ręku ;)

A nie miałeś żadnych wątpliwości co do tego, czy zegarki są orginalne? Trochę obawiam się zakupu z drugiej ręki z powodu możliwości trafienia na podróbę. A ponieważ mówimy o Omedze, to nawet w przypadku używanego zegarka w grę wchodzi niemała kasa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nauczmy sie w koncu ufac ludziom to po pierwsze a po drugie facet jak wposzcza kolege do domu i pokazuje mu swoja kolekcje to raczej nie sciemnia i nie sprzedaje podrob,ja kupuje zegarki za pare tysiecy euro na chrono24 w Niemczech i gdybym mial takie podejscie do sprzedawcow jak ma Pierce34 to nie kupil bym nigdy zadnego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Dziś kupiłem u szevo26 pięknego Speedmastera. Zegarek był wystawiony na allegro, nawiązałem kontakt - moja propozycja spotkania osobistego przed zakupem spotkała się z dużą aprobatą, a wręcz sugastią że tak będzie leipiej - na zasadzie: wydajesz pare tys. zł więc dokładnie oceń co kupujesz. Duży plus za takie podejście.

Pojechałem, zostałem przyjęty w domu (mimo przygotowań do rodzinnej imprezy), pogadaliśy o zegarkach ładnych parę chwil (potem jeszcze o motocyklach :-)).. I powiem tak: zarzut że zegarki są wypicowane do sprzedaży jest bez sensu - zegarki są po prostu profesjonalnie wyczyszczone, po regulacjach itd.. To że wygląją po tych zabiegach jak nowe lub prawie jak nowe świdczy jedynie o tym że szevo26 nie handluje badziewiem.. Kolejny plus..

Ktoś tu napisał, że to sprzedawca nastawiony na zysk... A ja zapytam na co ma być nastawiony sprzedawca? Mnie uczyli, że hadndel polega właśnie na osiąganiu zysku, więc taki zarzut nie trzyma się kupy... Gdyby chciał działać charytatywnie to założyłby fundację a nie konto na allagro...

Także według mnie szevo26 to godny polecenia, profesjonaly sprzedawca, z czymś co w tej branży jest niezwykle istotne: z pasją.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego interiori zeby mowic cos o fotografii to trzeba sie znac. poszukaj info o www.lukaszmarkowicz.com, pozniej przeczytaj moj post i popatrz na zdjecia wstawione w aukcji. jak zapali sie zarowka to mozemy pogadac. jak nie to nawet mlotkiem nie pomoze. a panu gratuluje udanego zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kupiłem u szevo26 pięknego Speedmastera. Zegarek był wystawiony na allegro, nawiązałem kontakt - moja propozycja spotkania osobistego przed zakupem spotkała się z dużą aprobatą, a wręcz sugastią że tak będzie leipiej - na zasadzie: wydajesz pare tys. zł więc dokładnie oceń co kupujesz. Duży plus za takie podejście.

Podejście godne pochwały i tu rzeczywiście plus dla sprzedawcy.

Pojechałem, zostałem przyjęty w domu (mimo przygotowań do rodzinnej imprezy), pogadaliśy o zegarkach ładnych parę chwil (potem jeszcze o motocyklach :-)).. I powiem tak: zarzut że zegarki są wypicowane do sprzedaży jest bez sensu - zegarki są po prostu profesjonalnie wyczyszczone, po regulacjach itd.. To że wygląją po tych zabiegach jak nowe lub prawie jak nowe świdczy jedynie o tym że szevo26 nie handluje badziewiem.. Kolejny plus..

W tym przypadku, to już zalezy od punktu widzenia - dla jednych plus, dla drugich minus.

Otrzymując zegarek odpicowany, nasmarowany, przygotowany do sprzedaży masz wiele rzeczy z głowy. Ktoś zrobił to za Ciebie. Otrzymujesz gotowy zegarek. Jednocześnie jednak nie masz żadnej pewności, jak zegarek wyglądał przed zabiegami. Jeśli nie masz dużego doświadczenia, wyrobionego oka i w ogóle bogatej wiedzy o konkretnym modelu, to nie potrafisz rozróżnić, czy to co kupujesz to ładnie przygotowany do sprzedaży zegarek, czy odpicowany szmelc złożony z kilku. Nie mówię w tym przypadku, ze omawiany sprzedawca sprzedaje szmelc - mówię ogólnie. Tego typu wyglansowanych składaków jest pełno na aukcjach.

Osobiście wolę kupić zegarek w gorszym wizualnie, ale za to naturalnym stanie, niż taki "przygotowany". Wychodzi dużo taniej, a polerkę to sam sobie w razie potrzeby zrobię. Zauważ ponadto, ze o te odpicowane zegarki biją się na ogół ludzie bez doświadczenia "w branży" i często pompują cenę do absurdu.

No ale co kto lubi

Ktoś tu napisał, że to sprzedawca nastawiony na zysk... A ja zapytam na co ma być nastawiony sprzedawca? Mnie uczyli, że hadndel polega właśnie na osiąganiu zysku, więc taki zarzut nie trzyma się kupy... Gdyby chciał działać charytatywnie to założyłby fundację a nie konto na allagro...

Tu się w pełni zgadzam. Każdy profesjonalny sprzedawca jest z definicji nastawiony na zysk i nikt przy zdrowych zmysłach nie może mieć mu tego za złe. Należy tylko podążyć ciut dalej w tym rozumowaniu. Zysk to różnica między ceną sprzedaży a kosztami poniesionymi. Koszty poniesione to cena zakupu, cena przygotowania do sprzedaży oraz koszty samej sprzedaży. Czyli co trzeba zrobić, zeby zysk był duży? Taanio kupić, drogo sprzedać ;) A jakie zegarki kupuje się tanio? No to tyle na temat........;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nauczmy sie w koncu ufac ludziom to po pierwsze a po drugie facet jak wposzcza kolege do domu i pokazuje mu swoja kolekcje to raczej nie sciemnia i nie sprzedaje podrob,ja kupuje zegarki za pare tysiecy euro na chrono24 w Niemczech i gdybym mial takie podejscie do sprzedawcow jak ma Pierce34 to nie kupil bym nigdy zadnego zegarka

Nie znam się zbyt dobrze na zegarkach i nie jestem w stanie odróżnić dobrze wykonanej podróbki od orginału, dlatego pytam o opinie na temat sprzedawcy. Nie widzę w takim podejściu nic dziwnego. Proszę o merytoryczne odpowiedzi typu: "polecam, bo...", "nie polecam, bo...", a nie o ocenę mojego podejścia dotyczącego zakupu dość luksusowego towaru (przynajmniej dla mnie) od nieznajomej osoby. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Zegarkow tak 'odpicowanych' na zdjeciach ma wiecej sprzedawcow niz przytoczony. Nie oceniam tego negatywnie ale opisujemy juz chyba caly proces sprzedazy.

Nie wiem jak inaczej sprzedawca mialby pokazac sprzedawany zegarek. Moze dolaczajac zdjecia przed-po? Wysylajac zdjecia RAW abysmy mieli pewnosc?

Sam zastanawiam sie nad LONGINES 14K CAL.19.4 Sub Second:

http://allegro.pl/zl...2359106915.html

ale ten wydaje mi sie blizszy rzeczywistosci:

http://allegro.pl/pi...2355656765.html

MOD. Usunięto zdjęcie ze względu na brak zgody autora na jego publikowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając powyższe posty na swój temat postanowiłem zabrać głos w swojej sprawie :) Po pierwsze i chyba najważniejsze - zegarki to nie jest dla mnie tylko biznes , przede wszystkim niezwykle wielka pasja z możliwości ich posiadania , porównywania i noszenia ...... mam to szczęście , że mogę pozwolić sobie na zakup różnych modeli i ciągłe powiększanie kolekcji - to co widać na allegro to jedynie namiastka :), więc pisanie słów typu "...handlarz nastawiony na zysk..." to sorry, ale trochę nie na miejscu , tym bardziej , że nie zna się zupełnie drugiej osoby i jej pasji :). Po drugie nie znam lepszego sposobu , w tzw. "sprzedaży allegro" , przedstawienia sprzedawanego przedmiotu, jak profesjonalna fotografia. Staram się aby kupujący miał pełną świadomość tego co kupuje za niemałe często pieniądze. Zdjęcia są profesjonalne i powiększane do dużych rozmiarów tylko dlatego żeby ukazać ich faktyczne wady i niedoskonałości np. na wskazówkach, śrubach itp. Jeśli ktoś decyduje się na zakup poprzez portal musi mieć pełną świadomość swoich zakupów, więc zarówno ja, jak i inni profesjonalni sprzedawcy na allegro, pewnie nie wyobrażamy sobie przedstawiać zegarka poprzez zdjęcia słabej jakości na których nie można dostrzec faktycznego stanu przedmiotu. Oczywiście wolałbym aby każdy z kupujących korzystał z opcji zakupu przez odbiór osobisty, kiedy to dokładnie można zweryfikować stan zegarka, lecz niestety nie zawsze odległość, czas czy inne aspekty sprzyjają tego typu wycieczkom po zegarek więc tym bardziej uważam, że rzetelne przedstawienie przedmiotu aukcji jest niezwykle istotne i ważne dla chociażby dalszego zadowolenia drugiej strony. Tym samym serdecznie zachęcam do odbiorów osobistych.....miło jest porozmawiać o pasjach :). Po trzecie wszystkie zegarki , zarówno te, które posiadam w kolekcji jak i te które są wystawione do sprzedaży poddawane są zawsze i bez wyjątku profesjonalnemu czyszczeniu (myjka ultradźwiękowa itp.), przeglądowi czy chociażby wymianie paska na nowy...piszę o tym, ponieważ mówimy o rzeczach używanych, a sam nigdy bym nie chciał , chociażby ze względów higienicznych, nosić zegarka , paska czy bransolety po innej osobie......

Reasumując, zegarki, które przedstawiam na allegro są bardzo porządnych, drogich marek, za nie małe pieniądze i szczerze mówiąc staram się nie kupować zegarków w złym stanie, chociażby z tego powodu, że początkowo "idą" do kolekcji i sam się nimi cieszę :).... tak więc uogólniając zegarki są zwykle w dobrej kondycji a ich konserwacja jest często jedynie kosmetyczna.

Rozumiem, jeśli osoby nie mające tzw. "doświadczenia" obawiają się o oryginalność i autentyczność zegarka....jest to w pełni zrozumiałe. Oczywiście długie lata doświadczenia pozwalają mi bez problemu odróżnić oryginał od tzw. "podróby" .... mimo wszystko jednak osoby zainteresowane i chętne mają możliwość uzyskania opinii Biegłego Rzeczoznawcy ze Specjalistycznej Pracowni w Warszawie, która potwierdza autentyczność konkretnego modelu. Z drugiej strony moja wiedza w temacie , wystawiane przeze mnie paragony czy faktury również potwierdzają fakt autentyczności......tym samym udzielam również gwarancji na zakupiony zegarek.....jeśli ktoś ma obawy , że zegarek przed kosmetyką mógł być w złym stanie i zaraz się zepsuje (co się zdarza raczej rzadko).

Z reguły nie udzielam się na forach - nie mam na to czasu - trochę długo, ale jak już napisałem to wszystko :). Wszystkich chętnych zapraszam do zakupów :) i oczywiście do korzystania z telefonów.....w razie niepewności :). Pozdrawiam Forumowiczów - szevo26.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

No i prosze :) Ciesze sie, ze 'nic o nas bez..' i ze wypowiedzial sie rowniez Pan szevo26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.