Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

hrabia

Rakiety 24H

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się podpytać troszkę ekspertów... Na alle ostatnimi czasy pojawiają się takie zegarki jak np. ten:

http://allegro.pl/zegarek-meski-rakieta-24-h-24-godziny-zsrr-i2324725658.html

I jeszcze znalazłem z tym towarem całą stronę:

http://russian-watches.info/category/raketapilot

Identycznych jak na allegro tu nie ma, ale podobne.

Pytania są następujące: jak rozumiem, to wszystko jest produkcja współczesna, na nowych częściach, a te napisy "CCCP" to tylko taki bajer? Orientuje się ktoś? I czy ktoś z Was miał z takim zegarkiem do czynienia? Czy jakościowo nie wygląda to tragicznie? Bo już ileś razy "przestraszyłem się" kupna używanej 24h Rakiety i odpuszczałem sobie, mając wizję dodatkowych kosztów typu serwis, regulacje, smarowania, naprawy...

Wdzięcznym byłbym za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesety nie miałem z tymi zegarkami do czynienia ale no nie bardzo rozumiem czego tu się bać używanych? Fakt, że każdy używany zegarek jest obarczony "ryzykiem" serwisu i smarowania. Ale każdy nowy zegarek też za chwilę będzie używany i coś się może popsuć w trakcie noszenia.

Koszty serwisu czy regulacji nie są rujnujące jak poszukasz odpowiednich zegarmistrzów.

Jak zobaczysz na forum to nie liczyłem ale pewnie z 95% zegarków o których tu się mówi to własnie używane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. Źle to ująłem. To napiszę tak: jeden raz w życiu trafił na moją rękę kompletnie nowy zegarek mechaniczny. Reszta była mniej lub bardziej używana, no i mniej lub bardziej zajechana. 30-letnia Sława pięknie mi śmiga, tak samo jak 20-letnia Padieba, czy równie wiekowy Komandir. Więc to nie jest tak, że ogólnie się boję używanych zegarków, czy używanych rusków. Wręcz przeciwnie - nowe zegarki z reguły mi się nie podobają, a nadal - mimo posiadania kilku już "okazyjnych" złomków - nie mogę się jakoś zrazić do kupowania używek.

Więc zegarka używanego boję się troszkę raczej w tym konkretnym przypadku. Bo używane - i w dobrym stanie wizualnym - 24H Rakiety jak na mój skromny ostatnio budżet nie chodzą zbyt tanio. Więc jak mam zapłacić ponad stówę za używany zegarek, dodać do tego parę dych na zegarmistrza, to się już muszę mocno zastanawiać. A tym bardziej zastanawiam się, kiedy widzę ewidentnie nowe 24H zegarki za 160 zł. I stąd moje pytanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Sam z ciekawością oglądam te rakiety 24h ale jeszcze żadna mnie szczególnie nie zauroczyła. Tylko ta dwudziestoczterogodzinność pociąga. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te na allegro są zazwyczaj wizualnie przeciętne, ale tam gdzie jest większy wybór, kilka wpada mi w oko. No nic, może ktoś kto miał z nimi do czynienia zajrzy tu w weekend :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już któryś raz z kolei przytoczę swoją przygodę z nową Rakietą 24H. Na Allegro kupiłem NOWY zegarek - wizualnie wszystko OK, nowa koperta, szkiełko, pasek. Po kilku tygodniach noszenia zegarek się zatrzymał. Z racji tego, że gwarancji nie było, sam zabrałem się do naprawy. Po otworzeniu dekla okazało się , że w środku siedzi "chałupniczo" przerobiony stary werk 2609HA. Morał z tego taki, że z tymi nowymi Rakietami 24 trzeba jednak uważać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. To niezbyt ciekawie. Chyba w takim razie sobie będę musiał odpuścić ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz polować na "starą" Rakietę 24H, najlepiej w stanie NOS ;) Przy odrobinie szczęścia można takie coś kupić za cenę dwucyfrową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna dziś rano poszła za mniej niż 80 zeta, ale zdjęcie było fatalne, a aukcję zauważyłem w nocy, więc już nie było czasu na proszenie o lepsze foty. Komuś się może udało. A może kupił złomka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jedną 24 godzinną Rakietę, nie mam pewności czy zdiełano w CCCP (chociaż tak napisane), ale chodzi znakomicie, dodaje kilka sekund, tylko trochę trzeba się zastanowić jak się patrzy na zegarek i z pewnością zadziwia podglądaczy nadgarstków :)

post-35815-0-87614300-1337109903_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna ta Twoja Rakieta. Siłą silnej woli powstrzymałem się od pytania czy nie chcesz sprzedać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się podpytać troszkę ekspertów... Na alle ostatnimi czasy pojawiają się takie zegarki jak np. ten:

http://allegro.pl/zegarek-meski-rakieta-24-h-24-godziny-zsrr-i2324725658.html

I jeszcze znalazłem z tym towarem całą stronę:

http://russian-watches.info/category/raketapilot

Identycznych jak na allegro tu nie ma, ale podobne.

Pytania są następujące: jak rozumiem, to wszystko jest produkcja współczesna, na nowych częściach, a te napisy "CCCP" to tylko taki bajer? Orientuje się ktoś? I czy ktoś z Was miał z takim zegarkiem do czynienia? Czy jakościowo nie wygląda to tragicznie? Bo już ileś razy "przestraszyłem się" kupna używanej 24h Rakiety i odpuszczałem sobie, mając wizję dodatkowych kosztów typu serwis, regulacje, smarowania, naprawy...

Wdzięcznym byłbym za pomoc!

Przechodziło przez moje ręce tych rakiet kilkadziesiąt . Sygnowanie mostku to loteria od braku sygnowań do 2628.H. Jest to wyrób pod "turystów" , mechanizmy są nowe (czasami sygnowane pod balansem logiem rakiety).Ilość kamieni też pewnie będzie różna. Koperta typowa Rakiety. Przypuszam że to produkcja uboczna "komercyjna", miły oku 24 godzinny gadzet.

aha

Na allegro są chore ceny na te zegarki , decydując się na zakup takowego czasomierza radzę prosić o zdjęcie mechanizmu gdyż lepiej kupić 19 kamieniowy niż 15.

i kilka zdjęć mechanizmów wybrnych losowo :

post-41508-0-36583600-1337167897_thumb.jpg

post-41508-0-19151600-1337167906_thumb.jpg

post-41508-0-39169100-1337167912_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. A w takim razie, skoro ceny na Alle są chore, to gdzie można kupić taniej? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. A w takim razie, skoro ceny na Alle są chore, to gdzie można kupić taniej? :)

na jebaju ;-P , a i potargować się tam można...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, to tam popatrzę. Jakoś dawno nie zaglądałem ;]. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.