Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Yakuz

Moje sikorki

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus :)

może nie ma czym się chwalić ale dzięki forum zachorowałem razem z Wami :)

Moja mała kolekcja, którą ciągle powiększam. Nie mam okręślonego kryterium zbierania, po prostu kupuje te które mi się podobają :)

Przepraszam za kiepskie fotki ale nie dorobiłem się dobrego aparatu a i rączki dyg dyg dyg...

Na początku w alfabecie jest "A" więc po wstępnym dokształceniu na forum pierwszym mym zegarkiem (pomijając komunijny) była Adriatica :

img1152wb.jpg

całkiem fajna, szafir, służy mi 2 lata ale jakiś niedosyt nadal był...serduszko kwarcowe...i tak stwierdziłem że CCCP wcale nie jest złe...:) przyjechały do mnie dwa braciszki:

img1157dq.jpg

(niechcąco wylicytowałem oba naraz ale warto było...mój zegarmistrz robi maślane oczka jak je widzi)

a potem dwie siostry, jedną dostałem od dziadka (brązowa) i to chyba moj ulubiony "sikor" (przeszedł mały lifting na białą kopertę bo złota była strasznie styrana) jak narazie, a drugą upolowałem bo też mi spać nie dawała...chyba mam słabość do tych sław mimo ich wspaniałych automatów.

moje parki

img1176bp.jpg

(ten wiatrak to moja ulubiona zabawka lampko-pozytywka z dzieciństwa a lubiłem ją bo u dziatka stał prawdziwy wiatrak :))

Łuczydło z "de luxem" na pokładzie

img1153eg.jpg

Wostok, który jako pierwszy naręczny zegarek przeżył moje "operacje" bo jak go dostałem był brzydki, brudny i zatarty

img1164s.jpg

koniec cccp

Słis Mejd Swatch do robót ciężkich i innych:

img1163at.jpg

Kieszonka La Rochette którą dostałem bez wałka i koronki ale mój zegarmistrz jako jedyny w Puławach podjął się zadania.

img1145r.jpg

Skrzyneczka w drodze więc sobie leżakują na stole wedle uznania i wolnego miejsca:

img1169ur.jpg

iiii mój rodzynek "komunijny" Sharp (miałem taki magnetovid, dobry był) z kalkulatorem,stoperem,alarmem i notatnikiem oraz przypominaczem...niestety ten co mam jest mojego brata bliźniaka bo ja swój zgubiłem :P

img1161ub.jpg

na koniec w szeregu zbiórka:

img1182u.jpg

Zabawa trwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwie Sławy bomba :lol:

Lubię zegarki jak konie owies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekna Niebieska Slvia i Adriatyca tez klasa gratki kolekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Sławcie to zdecydowanie jeden z największych sukcesów Sovieckich designerów :) Szkoda, ze mechanizmy juz jakby mniej ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano :P automaty kiepskie, ale ogólnie obie sławy dokładne a sprawdzam i nakręcam je codziennie i obie poniżej 10 sekund na dobe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwus mała aktualizacja bo w międzyczasie dołączyło do rodzinki parę zegarków:

kolejny braciszek Kirowski tym razem murzynek

:)

img1249xc.jpg

i z braciszkami

img1239vd.jpg

Przygarnąłem też Amfibię z tablicy pe el od oszusta który próbował mnie oszukać...ale udało nam się z zegarmistrzem doprowadzić ją do ładu jako tako, czeka na pokrycie nową lumą.

img1244dl.jpg

a także małego wostoczka

img1247go.jpg

i dużego

img1256m.jpg

trio

img1286pm.jpg

Rakieta ala Orient z pełnym kalendarzem, ale się skończył w 2000 roku

:P

img1259mi.jpg

Poljocik automat z oryginalną bransoletą

img1281bk.jpg

jak już jesteśmy przy automatach to chyba najciekawszy -> Rakieta automat

img1274fn.jpg

img1264o.jpg

i niedawny nabytek dzięki wielkiej uprzejmości kolegi kfgz

:) wielkie podziękowania dla niego. Cornavinek otrzymał przegląd, nowy paseczek i jutro będzie gościł na moim nadgarstku pod mankietem na weselu (na szczęście nie moim :P)

img1250dz.jpg

dodam że zegareczki dostały szkatułkę

img1230rg.jpg

img1231al.jpg

i jeszcze raz moje ulubione Słavy

img1279qe.jpg

na koniec fotka grupowa mojej małej ruskiej rodzinki

img1267kc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna kolekcja. Te Slavy wyglądają super. gratulacje.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwus

dawno nic nie wrzucałem a mikołaj przyniósł co nieco :)

Poljot prawie "de luxe" niestety wymaga podmiany wskazówek, może ktoś posiada?

img1336sy.jpg

wpadła tez mała kosteczka Słavy :) niebieskie wskazówki, fajne w rąb cięte szkło, no i lupka od wewnątrz dzięki czemu można polerować do woli :) może przekona mnie do lupki w Rolexie :P kto wie...

img1340ms.jpg

następny nabytek jest po to żebym już nigdy nie przegotował jajek na miękko :P

pudełeczko

img1343tm.jpg

a w nim

img1344qn.jpg

img1345hy.jpg

stoper robi wrażenie :) ciężki :P szybkobieg 36000bph wskazówki pięknie pomykają

następny "piękniś" dzięki uprzejmości kolegi Leppard :) pacjent ma się dobrze :)

img1329j.jpg

img1330h.jpg

ładny nie?

a na koniec jako wisienka na torcie "tylko kwarcok" tfu! marzył mi się od dawna :) stan jak nie NOS to BDB-

img1325uu.jpg

img1327fh.jpg

img1328g.jpg

wszystkie grzecznie siedzą w pudełkach

img1349uc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cornavin super (też w planowałem go "ubrać" w czerwony pasek z fakturą). Niech Ci dobrze służy! Pozdrawiam!

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezła ta Twoja kolekcja. Mnie najbardziej przypadł do gustu niebieska sława. Stoper... rewelacja - rasowo wygląda. Coś więcej o nim można się dowiedzieć? ;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stoper z możliwością mierzenia międzyczasów. lewym przyciskiem zatrzymujemy jedną wskazówkę sekundową a potem kliknięciem doganiamy, główny zatrzymuje całość a prawy zeruje :P cała filozofia :) jest jeszcze wersja 60 sekundowa mechanizm 18000bph ale z dłuższą rezerwą chodu za to. na allegro czasem się pojawiają te stopery, ciekawy dodatek do kolekcji. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie, ciekawy dodatek. Czyżby przypadkowo w Twojej kolekcji;) W takim razie... może kolekcję stoperów założysz;) Pierwszy już jest :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Slavy fajne to jakieś exportówki nie ? Mnie się najbardziej podoba Poljot Automatic:P. A i jeszcze jedno, który to zegarmistrz w Puławach wziął Twoją kolekcję w opiekę ?:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może kolekcję stoperów założysz;) Pierwszy już jest :]

ee tam :P kiedyś dojdzie wersja 60 sekundowa i tyle pewnie :)

Te Slavy fajne to jakieś exportówki nie ? Mnie się najbardziej podoba Poljot Automatic:P. A i jeszcze jedno, który to zegarmistrz w Puławach wziął Twoją kolekcję w opiekę ? :D

słavy na export, były też wersje w cyrylicy ale ja te lubie :) Poljot też wersja na export. A mój zegarmistrz ma zakład na ul. Piłsudskiego, niebieskie drzwi :) a kolega z okolicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.