Yakuz 213 #1 Napisano 23 Maja 2012 Serwus może nie ma czym się chwalić ale dzięki forum zachorowałem razem z Wami Moja mała kolekcja, którą ciągle powiększam. Nie mam okręślonego kryterium zbierania, po prostu kupuje te które mi się podobają Przepraszam za kiepskie fotki ale nie dorobiłem się dobrego aparatu a i rączki dyg dyg dyg... Na początku w alfabecie jest "A" więc po wstępnym dokształceniu na forum pierwszym mym zegarkiem (pomijając komunijny) była Adriatica : całkiem fajna, szafir, służy mi 2 lata ale jakiś niedosyt nadal był...serduszko kwarcowe...i tak stwierdziłem że CCCP wcale nie jest złe... przyjechały do mnie dwa braciszki:(niechcąco wylicytowałem oba naraz ale warto było...mój zegarmistrz robi maślane oczka jak je widzi) a potem dwie siostry, jedną dostałem od dziadka (brązowa) i to chyba moj ulubiony "sikor" (przeszedł mały lifting na białą kopertę bo złota była strasznie styrana) jak narazie, a drugą upolowałem bo też mi spać nie dawała...chyba mam słabość do tych sław mimo ich wspaniałych automatów. moje parki(ten wiatrak to moja ulubiona zabawka lampko-pozytywka z dzieciństwa a lubiłem ją bo u dziatka stał prawdziwy wiatrak ) Łuczydło z "de luxem" na pokładzie Wostok, który jako pierwszy naręczny zegarek przeżył moje "operacje" bo jak go dostałem był brzydki, brudny i zatartykoniec cccp Słis Mejd Swatch do robót ciężkich i innych: Kieszonka La Rochette którą dostałem bez wałka i koronki ale mój zegarmistrz jako jedyny w Puławach podjął się zadania. Skrzyneczka w drodze więc sobie leżakują na stole wedle uznania i wolnego miejsca: iiii mój rodzynek "komunijny" Sharp (miałem taki magnetovid, dobry był) z kalkulatorem,stoperem,alarmem i notatnikiem oraz przypominaczem...niestety ten co mam jest mojego brata bliźniaka bo ja swój zgubiłem na koniec w szeregu zbiórka: Zabawa trwa... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biernyl 1 #2 Napisano 24 Maja 2012 Niebieska Slawa - bomba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glili 8 #3 Napisano 24 Maja 2012 Obydwie Sławy bomba 0 Lubię zegarki jak konie owies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clar 0 #4 Napisano 24 Maja 2012 Piekna Niebieska Slvia i Adriatyca tez klasa gratki kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8897 #5 Napisano 24 Maja 2012 Te Sławcie to zdecydowanie jeden z największych sukcesów Sovieckich designerów Szkoda, ze mechanizmy juz jakby mniej 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 213 #6 Napisano 24 Maja 2012 ano automaty kiepskie, ale ogólnie obie sławy dokładne a sprawdzam i nakręcam je codziennie i obie poniżej 10 sekund na dobe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 213 #7 Napisano 7 Września 2012 Serwus mała aktualizacja bo w międzyczasie dołączyło do rodzinki parę zegarków: kolejny braciszek Kirowski tym razem murzynek i z braciszkami Przygarnąłem też Amfibię z tablicy pe el od oszusta który próbował mnie oszukać...ale udało nam się z zegarmistrzem doprowadzić ją do ładu jako tako, czeka na pokrycie nową lumą. a także małego wostoczka i dużego trio Rakieta ala Orient z pełnym kalendarzem, ale się skończył w 2000 roku Poljocik automat z oryginalną bransoletą jak już jesteśmy przy automatach to chyba najciekawszy -> Rakieta automat i niedawny nabytek dzięki wielkiej uprzejmości kolegi kfgz wielkie podziękowania dla niego. Cornavinek otrzymał przegląd, nowy paseczek i jutro będzie gościł na moim nadgarstku pod mankietem na weselu (na szczęście nie moim ) dodam że zegareczki dostały szkatułkę i jeszcze raz moje ulubione Słavy na koniec fotka grupowa mojej małej ruskiej rodzinki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofan 8 #8 Napisano 7 Września 2012 Pełen szacun.Naprawdę rasowa kolekcja.Gratulację 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #9 Napisano 7 Września 2012 Bardzo fajna kolekcja. Te Slavy wyglądają super. gratulacje. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 213 #10 Napisano 28 Grudnia 2012 Serwusdawno nic nie wrzucałem a mikołaj przyniósł co nieco Poljot prawie "de luxe" niestety wymaga podmiany wskazówek, może ktoś posiada? wpadła tez mała kosteczka Słavy niebieskie wskazówki, fajne w rąb cięte szkło, no i lupka od wewnątrz dzięki czemu można polerować do woli może przekona mnie do lupki w Rolexie kto wie... następny nabytek jest po to żebym już nigdy nie przegotował jajek na miękko pudełeczkoa w nim stoper robi wrażenie ciężki szybkobieg 36000bph wskazówki pięknie pomykają następny "piękniś" dzięki uprzejmości kolegi Leppard pacjent ma się dobrze ładny nie? a na koniec jako wisienka na torcie "tylko kwarcok" tfu! marzył mi się od dawna stan jak nie NOS to BDB- wszystkie grzecznie siedzą w pudełkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 108 #11 Napisano 2 Stycznia 2013 Cornavin super (też w planowałem go "ubrać" w czerwony pasek z fakturą). Niech Ci dobrze służy! Pozdrawiam! 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6840 #12 Napisano 3 Stycznia 2013 niezła ta Twoja kolekcja. Mnie najbardziej przypadł do gustu niebieska sława. Stoper... rewelacja - rasowo wygląda. Coś więcej o nim można się dowiedzieć? 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 213 #13 Napisano 4 Stycznia 2013 stoper z możliwością mierzenia międzyczasów. lewym przyciskiem zatrzymujemy jedną wskazówkę sekundową a potem kliknięciem doganiamy, główny zatrzymuje całość a prawy zeruje cała filozofia jest jeszcze wersja 60 sekundowa mechanizm 18000bph ale z dłuższą rezerwą chodu za to. na allegro czasem się pojawiają te stopery, ciekawy dodatek do kolekcji. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6840 #14 Napisano 5 Stycznia 2013 faktycznie, ciekawy dodatek. Czyżby przypadkowo w Twojej kolekcji;) W takim razie... może kolekcję stoperów założysz;) Pierwszy już jest :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pantelejmon 9 #15 Napisano 5 Stycznia 2013 Te Slavy fajne to jakieś exportówki nie ? Mnie się najbardziej podoba Poljot Automatic:P. A i jeszcze jedno, który to zegarmistrz w Puławach wziął Twoją kolekcję w opiekę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 213 #16 Napisano 5 Stycznia 2013 może kolekcję stoperów założysz;) Pierwszy już jest :]ee tam kiedyś dojdzie wersja 60 sekundowa i tyle pewnie Te Slavy fajne to jakieś exportówki nie ? Mnie się najbardziej podoba Poljot Automatic:P. A i jeszcze jedno, który to zegarmistrz w Puławach wziął Twoją kolekcję w opiekę ? słavy na export, były też wersje w cyrylicy ale ja te lubie Poljot też wersja na export. A mój zegarmistrz ma zakład na ul. Piłsudskiego, niebieskie drzwi a kolega z okolicy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach