Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Titanium_quartz

ORIENT CESARSKI. WART ZAKUPU?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do forumowiczów cesarskiego Orientu. Jaka jest dokładność chodu na dobę? Po jakim czasie od zakupu należy wybrać się do zegarmistrza celem dokonania przeglądu? No i najważniejsze pytanie, czy po kilku latach ulegają zatarciu liczby i napisy(kalendarz)? Widziałem na jednym z tematów starszą wersję cesarki właśnie z ubytkami. Średnio taki zegarek wówczas wygląda zwłaszcza, że cały bajer tego modelu właśnie polega na korzystaniu z kalendarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Dlaczego na oficjalnej stronie producenta orient-watch.com w ogóle nie ma serii multi year. Czy ktoś może odpowiedź na te pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć dlaczego nie pokazują już multi-year na swojej oficjalnej stronie. Może po prostu się wycofali z tej serii? Może tak samo będzie z Mako - obecnie jest stare i nowe Mako (Ray), ale pewnie za jakiś czas na oficjalnej stronie pozostanie tylko Mako Ray.

Co do cesarskich: ta seria już chyba nawet w latach `70 była, a w `80 to już na 100%. Pojawiają się bardzo stare Orienty cesarskie na alledrogo i mają kalendarz wciąż czytelny. Myślę, że o jego trwałość nie musisz się obawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patelnia to zegarek-legenda! Wspaniały, za naprawdę niewielkie pieniądze. Mechanizm nie do za....jechania ;).. choć nie grzeszy dokładnością. O kalendarz nie musisz się martwić, będzie ok. Co do przeglądów to myślę, że spokojnie za 10 lat możesz z nim iść zegarmajstra, wcześniej bez sensu. Polecam!

Pozdro Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Sorki za archeologie, ale zegareczek po interwencji mistrza od zegarkow robi + 10/-5 sek. Tak wiec co do dokladności nie można narzekać.

Pozdrawiam

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.