Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mygumas

Zegarek do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym zakupić jakiś porządny zegarek do kwoty 1500zł (oczywiście jeśli takowy jest możliwy do tej kwoty kupić) Jakie cechy powinien mieć:

- chciałbym zeby był elegancki ale z nutką sportową (mam 25 lat) coś na wzór Tissot PRS 516 takie wzory mi sie podobają ale mysle o bardziej srebrnym..

- zegarek najlepiej na bransolecie

- zegarek na baterię (nie będę pamiętał aby go nakręcać)

- jeśli chodzi o kopertę to taki wzór w miarę modny (okrągły) i wersja większa (nie znam sie na wymiarach) nie taki mały jak na komunie sie kiedys dostawało)

- nie potrzebuje bajerów, zegarek ma być ładny i fajnie jakby był dobrej firmy o ile uda sie cos wybrac do 1500zł

- często chodze w marynarce w jeansach i np trampki do tego lub półwyjściowe buty, ubieram sie raczej modnie

- na 90% jestem przekonany do bransolety ale nie jest to zdecydowany juz wybór

- zegarek musi być niestety ze sklepu apartu (posiadam bony i musze je wykorzystac)

z góry dziekuję za pomoc!

mygumas,

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli będziesz go nosił na co dzień to może być naciąg automatyczny i też zapominasz o nakręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrz zegarki Louis Erard za 1.5 k wyrwiesz nawet jakis automat a napewno fajnego kwarca, w obu przypadkach z szafirem. Dobrze kombinujesz, żeby brać na bransolecie bo pasiorek zawsze kupisz a ze stalą ciężko i nieporównywalnie drożej, jeżeli chodzi o późniejsze jej dobranie. W tej kwocie chyba nic innego (sensownego) nie ustrzelisz. Jeżeli to będzie twój jedyny zegar, noszony codziennie, bierz mechanika. Będzie zapewne z naciągiem automatycznym więc zepomnij o nakręcaniu.

EDIT : Jeżeli chodzi o tą markę to wybór prosty http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,1275

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki @kosma za pomoc..

model który pokazujesz jest ciekawy ale szczerze to chciałbym coś hmm jakby to nazwać bardziej agresywnego. Twoja opcja jest trochę zaspokojna..

czy poza tym modelem coś jeszcze warte byłoby uwagi ze sklepu apartu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie warte swoich pieniędzy są zegarki Aztorina z Apartu.

Na zlecenie Apart są co prawda robione w Hongkongu ale kwarce mają japońskie.

Koperty stalowe, szkiełka szafirowe, chronograf.

Wykonane na prawdę bardzo solidnie.

W tej kwocie dostaniesz najwyższe modele i zostanie na drobny prezent dla bliskiej Ci kobiety.

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,aztorin,1084

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,aztorin,1824

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaeres

szczególnie ten drugi przypadł mi do gustu, a czy mozna sie gdzies czegos dowiedziec o tej marce Aztorin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpusć Aztorina, jeżeli nie musi być ani Szwajcar, ani mechanik to napewno lepiej jakosciowo wyjdzie zakup TX (zegarki robione przez Timex'a, czyli firme mającą o tym szerokie pojęcie i przedewszystkim olbrzymie doswiadczenie). Zegarki produkowane są ze swietnych materiałów - stop stali 316L, szafiry, powłoki w technologii PVD, zaawansowane technologicznie, niemieckie mechanizmy kwarcowe z wieloma komplikacjami). Za 1-1.2k wyrwiesz fajny zegarek i też zostanie na upominek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Ci pisałem robione w Hongkongu na zamówienie Aparta.

Tylko te sklepy proponują tą markę.

Tutaj wyczytasz o nich same złe rzeczy bo się wbiły jako te złe i diabelne od Aparta, który wyłudza pieniądze.

A tak się składa, że jakością wykonanania, spasowania, jakości materiałów nie odbiegają od kwarców znanych marek za 2-3x większe pieniądze.

W sprawie TX jak byś poczytał to forum to odradzają TIMEXA jako markę, ale już TX robionego przez TIMEXA Kosma poleca.

Zgłupiejesz zanim trafisz dobrze.

Musisz się przejść i pooglądać te zegarki bo robią wrażenie bardzo poważnych i sądzę, że za 5-10 lat jednak ludzie się do nich przekonają (Aztorin)

Taka dygresję fajną tutaj znalazłem na forum ale w sprawie innej firmy. Nie zacytuję ale chyba też się tyczyło wątku o Aztorinie.

Otóż jeden z użytkowników bardzo mądrze tutaj powiedział, że jak Ci wysiądzie kolejny z rzędu Poljot, Rakieta czy bardziej "szwajcarskie" maszyny to masz pecha ale jak kupiłeś np. Aztorina, TIMEXA, CERTINĘ i się zepsuł to jesteś głupi i masz za swoje, w końcu ostrzegaliśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tutaj nie ma gwarancji, że za 5-10 lat ta marka będzie istniała :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Ech.. kaeres

Ja juz Ci pisalem, że w Aztorinach siedzą i chińskie i japońskie mechanizmy. Z tendencją na chińskie. Nawet na stronie Apart masz napisane, że mechanizmy to Miyota i Time Module, a te drugie to właśnie chińczyki (co to w ogole jest?). Ja jednak bym poczekał niech się ta marka sprawdzi a dopiero potem bym coś od nich kupował. Nie lubie być beta testerem, zwłaszcza jeśli mam za to płacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jego warunkach czyli bon 1500zł z Apart i to czego szuka nie widzę alternatywy.

TX ma brzydkie chronografy i to też wymysł marketingowców z Apartu, TIMEX dlaczego nie.

Pasek i szkło mineralne. Jakością materiałów 100 lat do wskazanego wcześniej Aztorina.

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Timex,1746

Może Wy coś polecicie. Oprócz fajnego jak dla mnie Erarda, który kompletnie nie przypadł do gustu koledze z bonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli musi być Apart, to może Edox z dopłatą.

img_prod2539_0_o.jpgimg_prod2540_0_o.jpg

1820 PLN za kwarca to dużo, ale z perspektywy zainteresowanego, w tym wypadku to tylko 320 PLN dopłaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Powiem tak nie zalezy mi aby zegarem wytrzymał 10 lat, prawdopodobnie za 3 lata co innego mi sie spodoba i bede zegarek wymieniał wiec wazne aby pochodził bezproblemowo te kilka lat.

@marekm

troche zbyt powazne te zegarki takie wg mnie bardziej do garniaka ja bym chciał cos z wiekszym ch-terkiem (co nie oznacze, ze brzydkie są bo ładne ale to nie to :) )

@kaeres

ten timex nawet w miare ale ten pasek od razu odpada, albo bransoleta albo skóra ale skladniam sie ku bransolecie

@szajmon

no wlasnie co z tą marką Jacques Lemans bo w sumie kilka typów mi się podoba z tej oferty..

a coś takiego-> http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Claude_Bernard,2651 ?

Dzieki wszystkim za pomoc, super forum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Z te go co wiem, to Jacques Lemans, to całkiem przyzwoite zegarki. Osobiście nie posiadam, oglądalem tylko i calkiem mi sie podobały (pod względem design i jakościowo też wyglądają przyzwoicie). Poza tym oficjalnie używają loga F1 i UEFA więc to też daje trochę do myslenia. Raczej żadna z tych organizacji nie chaciałaby sie reklamować jakimś syfem.

Co do Claude Bernard nie jestem w stanie Ci nic powiedzieć, bo zadnego w ręku nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Dubel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Jacques Lemans to tylko z linii Geneve (swiss made, szafiry, szwajcarskie mechanizmy), tych z Apartu (produkowane w Azji) nie polecam z doswiadczenia. Przyjaciel sobie kupil i po pół roku odpadl indeks godziny 12ej, pól roku po serwisie odpadł kolejny indeks, tym razem godzina 3cia - Niestety, taka czajna jakosć. Mam kwarcyka z linii Geneve i po 4 latach spisuje się wzorowo, tylko pasiorek zmieniam co jakis czas. Co do Claude Bernard, siostra kupiła sobie męski bo chciała dużą kopertę. Narzekała, że pasek się strasznie zeszmacił w ciągu 2 miesięcy, złota powłoka PVD narazie trzyma ale zegarek ma niespełna rok. Ja bym CB odpuscił, tego JL też bo w Aparcie Geneve nie sprzedają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kosma.. mówisz, ze tego CB z apartu byś odpuścił z racji wykonania.. tak sobie mysle, ze moze siostra zle trafila, po prostu pechowo. Mercedesy prosto z fabryki tez czasem trafiaja sie felerne.

Zawsze mam gwarancje i w razie co oddaje i naprawiaja a jesli nic sie nie wydarzy po 2-3 latach to juz luz bo i tak pewnie bede chcial cos innego wybrac.

biorac to co napisalem pod uwage to sama marka jest w miare ok? nie bedzie siary jak ktos ze znawców tematu zobaczy u mnie CB ? zalezy mi aby np taka osoba powiedziala 'o fajna marka nic specjalnego ale jest ok i ladny wzor'

dopytuje o CB bo w sumie ze sklepu apartu to te wzory najbardziej przypadly mi do gusty (wizualnie) a cos musze wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W żadnym wypadku nie skreślam CB tylko mówię jak to wyglądało, w JL Geneve pasek wymieniłem dopiero po roku a ten z CB wytrzymał 60 dni... Raczej rzadko spotykane zjawisko. Wiadomo, że nie może to skreślać całości produkcji ale chciałem się jedynie podzielić swoim doświadczeniem :) Lipa, że to musi być z Apartu bo za 1,5k jest spory wybór zegarków pominiętych przez tą sieciówke :mellow: I tak znowu z doświadczenia, jak zaniesiesz w ramach gwarancji pasek po krótkim okresie użytkowania to usłyszysz, że był niewłaściwie eksploatowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety muss z apartu po prostu mam bon, który musze wykorzystać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa Claude Bernard i wykonanie jest na bardzo dobrym poziomie, niczym nie odbiega od Edoxa (CB to ich marka). Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Świetna bransoleta, imo lepsza od spotykanych np. w Certinach i Tissotach. Dla mnie CB to właśnie taka półka. Zegarki niestety niedoceniane, a marka istnieje na rynku od lat 70tych.

Sorry, ale ocenianie marki po pasku. W moim Seiko pasek wytrzymał też bardzo krótko i o czym to ma świadczyć? ;)

Mój 52004

01062012192m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oceniam, nie skreślam, nie krytykuje marki. Mówię o tym co wiem, co mnie spotkało, czego mogłem doświadczyć organoleptycznie :) BTW bardzo ładny ten CB, który pokazałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale ocenianie marki po pasku.

Jeżeli się za niego płaci 10% wartości całego zegarka to oczywiście, że nalezy oceniać markę nawet po pasku.

Dać półtora kobla za zegarek, któremu pasek styknie na chwilkę to by mi nerw puścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Dać półtora kobla za zegarek, któremu pasek styknie na chwilkę to by mi nerw puścił.

A może po polsku? :P

Uwierz mi, że nawet w zegerkach za grubo ponad 10tys. paski też potrafią krótko wytrzymać. Wtedy to dopiero można się "pochlastać". ;)

Drugiego CB mam na pasku, ale zaraz po kupnie założyłem Hirscha, teraz Riosa. Zresztą rzadko noszę zegarki na fabrycznych paskach. Zawsze szukam czegoś co według mnie bardziej pasuje do zegarka, więc to kryterium nie występuje u mnie przy ocenach marki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej podoba mi sie ten -> http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Claude_Bernard,2651

niestety w internetowym sklepie apartu go nie ma (ten sam model z czarną tarczą jest, oraz ten sam model z gumowym paskiem tez jest.. akurat nie ma tego co podalem wyzej czyli jasna tarcza z bransoletą :/) info, szukaj w naszych salonach jest troche słabe

musze tam przedzwonic zapytac czy moga sprawdzic gdzie ten zegarek jest i czy moga go przyslac np do mojego miasta..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.