Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alabuz

Jaki pasek do smokingu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się dowiedzieć jaki powinienem wybrać pasek do czarnego smokingu oraz tego zegarka

73375944361lsmirror.jpg

73375944361lsfront.jpg

Byłbym również wdzięczny za radę, gdzie takich pasków mogę szukać. Dodam że mieszkam w Warszawie. Mile widziane są również linki do alledrogo lub sklepów internetowych.

Teraz trochę off topic, kupiłem ten zegerak u zegarmistrza i dostałem kartę gwarancyjną z błędnym numerem referencyjnym (pomyłka dotyczy jednej cyfry, a zegarka o wpisanym numerze ref. nawet nie ma). Czy powininem zgłosić się do sprzedawcy o sprostowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

W podanej sytuacji (black tie) czarny krokodyl/aligator lakierowany byłby najwłaściwszy. Zależy jeszcze czy zamierzasz założyć lakierowane oxfordy czy tylko wypastowane na wysoki połysk (warto dopasować fakturę paska). W tradycji amerykańskiej mocno zakorzenione są też velvetowe albert slippers, ale w moim odczuciu lepsze byłyby klasyczne pantofle z kokardą jeśli mówimy o formalnych slippersach.

pzdr

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro smoking to raczej czarny

dobrał bym do butów żeby tak samo było

tylko jakoś mi ten dwukolorowy zegarek do smokingu nie bardzo pasuje.

ja zawsze zegarek dobieram pod spinki i pod spinkę do krawata. a pasek pod buty.(tyle że ja to tylko do gajerka w smokingu nigdy nie występowałem -ale smoking w/g mnie jest bardziej wymagający stąd nie pasują mi tu te dwa kolory zegarka)

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście brałem pod uwagę tylko czarne. Buty będę miał z wysokim połyskiem, choć nie do końca klasyczne lakierki. Który z tych pasków jest bardziej odpowiedni?

15372jpg_rshrwsh.jpg

15530jpg_rshrwsr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał jedynkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko aligator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Przepraszam, że się ośmielę, ale w moim przekonaniu ten zegarek do smokingu to raczej nie za bardzo. I żaden pasek tego nie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu tak uważasz? Jeżeli chodzi o dwa kolory to tak naprawdę nie wyróżniają się tak bardzo jak przedstawiają to zdjęcia. A zegarek jak najbardziej należy do klasycznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce zegarki bi-colour nie są popularne :P Zegarek jest zdecydowanie klasyczny i pasować do niego będzie pasek typu aligator czy krokodyl lakierowany jak buty. Najlepiej, żeby to był pasek dość cienki, nie pogrubiany, i pamiętać trzeba o przełożeniu klamerki :) Dobrze widzę że pasek ma 20mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu tak uważasz? Jeżeli chodzi o dwa kolory to tak naprawdę nie wyróżniają się tak bardzo jak przedstawiają to zdjęcia. A zegarek jak najbardziej należy do klasycznych.

Nie do końca. Jeżeli odnosimy tę klasykę do zegarków wieczorowych, to najodpowiedniejszą stylistyką (niezależnie od rodzaju kruszcu koperty) jest:

L4.709.4.11.2_PR1.jpg

lub:

3857.jpg

Oris ma typowy kształt koperty, grubość itp. które równie dobrze sprawdzają się w casualowych stylizacjach, a typowy zegarek wieczorowy jak wklejone powyżej nie ma aż tak szerokiego spektrum zastosowań. Oczywiście warto mieć we wszystkim umiar, nie idziemy na uroczystości z okazju jubileuszu Elżbiety II, więc założenie tego Orisa na pewno nie będzie razić.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Lepiej niż eye_lip bym tego nie ujął. Także wg mnie razić nie będzie. Ale lekki dysonans powstanie. Taki malutki...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedstawiony zegarek nie jest zbytnio wieczorowy.

A jaki wg kolegi jest wieczorowy ?

ten z fotki to jaki śniadaniowy a może obiadowy ? :lol:

taka "płastuga" wg mnie jak najbardziej wieczorowa i to dość elegancka i z charakterem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przedstawiony zegarek nie jest zbytnio wieczorowy.

jeśli ten zegarek nie jest zbytnio wieczorowy to jaki?

osobiście uważam że lepszego przykładu tutaj przedstawić nie można było. zresztą mi ten bi kolorowy od początku nie leżał.

zegarek ,,wyjściowy'' powinien być subtelny,delikatny, nie wyzywający i cienki!!! i nie musi być drogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ten zegarek nie jest zbytnio wieczorowy to jaki?

A jaki wg kolegi jest wieczorowy ?

ten z fotki to jaki śniadaniowy a może obiadowy ? :lol:

taka "płastuga" wg mnie jak najbardziej wieczorowa i to dość elegancka i z charakterem

Ja piszę o Orisie (dla przypomnienia, to Oris jako zegarek wieczorowy jest przedmiotem dyskusji) - jeśli jest dla kolegi wieczorowy to proponuję jeszcze do niego złote skarpety.

Zegarki które wkleił eye_lip to wymarzone zegarki wieczorowe, ja bym jeszcze dodał Movado Museum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Orange Monster na reku i jakis scienny na plecy..

Do takiego wyjscia eye_lip podal doskonaly przyklad ksztaltu i grubosci koperty.

Chyba, ze jestes Bondem - to moze nikt nie bedzie sie czepiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.