Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dora

Bardzo proszę o pomoc - Armani - czy jest szansa, że oryginał

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarków za 100 euro się nie podrabia raczej, bo jest to mało opłacalne. Rzadkością jest również handel podróbami przez sklepy internetowe, spora część z nich jest autoryzowanymi sprzedawcami. O podróbę zegarka chyba najłatwiej na serwisach aukcyjnych, no i oczywiście te z "poddaszy", "otrzymane od wujka/dziadka", "znalezione na ulicy" itp :P

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...hmmm

http://allegro.pl/certina-ds-mini-spel-zloty-c322-7157-46-11-i2433896091.html

ten zegarek oglądałam wcześniej, też bardzo mi się podoba, zadziwiła mnie cena, bo najtańszy znalazłam za niecały 1000 zł

niestety na tej aukcji jest używany - widać też dużo rys - szkoda

Bardzo się cieszę, że spodobała się moja propozycja :) . Może lepiej poczekać jakiś miesiąc i dołożyć jakieś 300 zł i kupić np taką certinkę nówkę ?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarków za 100 euro się nie podrabia raczej, bo jest to mało opłacalne. Rzadkością jest również handel podróbami przez sklepy internetowe, spora część z nich jest autoryzowanymi sprzedawcami. O podróbę zegarka chyba najłatwiej na serwisach aukcyjnych, no i oczywiście te z "poddaszy", "otrzymane od wujka/dziadka", "znalezione na ulicy" itp :P

Mit. Podrabia się wszystko. Casio (allegro zawalone podróbami edifice, g-shocków czy nawet zwykłych elektroników), Seiko 5 etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko 5 etc.

Można trafić też czasem na stare podróbki seiko 5, więc nie tylko podrabia się wszystko, ale też od dawna ;)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dźiszoki i ef za 400 zyków też ?? Niedługo będą podróby Parnisa :blink:

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

niestety Kosma.. w takim świecie żyjemy. Widziałem podróbki zegakrow Casio kosztujacych nawet mniej niż 400zł. A to, że zaczną podrabiać Parnisa? Nie zdziwiłbym się , bo marka robi sie coraz bardziej popularna, a lepiej zarabia się raczej na podróbach rzeczy popularnych niż drogich - mniej się to monitoruje i jest wiekszy rynek. Tak samo jest z podrabianą kasą.. najcześciej podrabiane są nominały 10 i 20zł i najłatwiej wprowadzić je do obiegu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce żył i chyba nadal żyje człowiek który najlepiej podrabiał 100 dolarówki na świecie (tak tak wiem, że to jest odejście od tematu ;)) . Jest nawet film o nim pt "Trick" . Co do podróbek, wystarczy przejechać się do Egiptu gdzie "polscy i nie tylko miliunerzy kupują rolexy, patki, omegi po kilkanaście czy kilkadziesiąt dolarów" .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbki - największa zmora zakupów przez internet :(

...ale niestety ceny kuszą, a to konkretny argument.

Liczę na to, że znacie internetowe sklepy z zegarkami, które nie robią durni z klientów.

Nie kupię zegarka na aukcjach typu Allegro, ale może jakiś sklep internetowy.

Ze wszystkich propozycji najbardziej mnie kusi Adriacica od Kosmy :) - najbardziej podobna do Armaniego od którego wszystko się zaczęło.

Pomyślę, jeszcze chwilkę, bo jednak parę zł mam wydać i na pewno odezwę się jaki jest wynik tych misternych poszukiwań.

Dziękuję wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze sluzymy pomocą :) . Może teraz jakiś zegareczek dla partnera? :D

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich po krótkiej przerwie,

decyzja o zakupie zapadła :)

chcę kupić zegarek w sklepie internetowym

www.e-zegarek.pl

Mam pytanie, czy znacie ten sklep i czy muszę mieć obawy o podróbki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.