Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dora

Bardzo proszę o pomoc - Armani - czy jest szansa, że oryginał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, piszę tu pierwszy raz.

Chcę kupić zegarek (wizualnie bardzo mi się podoba) na reszcie nie znam się ani trochę.

Jest dobra cena na Allegro i od razu nasuwa się problem oryginalności oraz jaką trwałość ma takie złocenie (czy nie ściera się), może lepiej srebrny kupić.

Jeżeli jest tu ktoś kto mógłby mi pomóc, to bardzo proszę o opinię, czy ten egzemplarz ma szansę być oryginalny.

http://allegro.pl/emporio-armani-ar2016-i2397618811.html

nr aukcji: 2397618811

Z góry dziękuję za każdemu za zainteresowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałaś cokolwiek wyszukać na temat zegarków Armaniego na tym forum? Jestem pewien że nie, bo inaczej nie zadawałabyś takiego pytania. Poczytaj sobie parę tematów, to dowiesz się że tu nikt nie poleci Ci jakiegokolwiek zegarka Armani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pierwszy raz jestem na forum, wpisywałam Armani w wyszukiwarkę i nie bardzo coś znalazłam.

Jeżeli zaśmiecam forum - to przepraszam.

Wiem, że Armani nie jest specjalistą od zegarków, ale mi zależy na fasonie.

Są marki w podobnych rynkowych cenach ok 1500 (np. Certina) ale nie mają modeli, które wpadłyby mi tak w oko.

Jeżeli moglibyście powiedzieć co sądzicie o tej aukcji, to będę bardzo wdzięczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie odpowie Ci na to pytanie.

Żadne ze zdjęć zamieszczonych w aukcji nie przedstawia sprzedawanego zegarka.

Tego z "rączkami" nie biorę pod uwagę, bo nic na nim nie widać, poza znakami trzech różnych sklepów.

Zresztą, w przypadku zegarków Armaniego kwestia oryginalności jest zupenie marginalna.

O zegarkach Armaniego napisano już bardzo wiele na tym forum.

Wystarczy poczytać.

Jestem pewny, że tyle pieniędzy można wydać w lepszy sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt stąd raczej nie powie Ci, czy jest to oryginał, czy nie, bo tu ludzie znają się na _zegarkach_, a nie na gadżetach produkowanych przez firmy odzieżowe.

a przedmiot z tej aukcji to jest właśnie taki gadżet do wyglądania i nic więcej. zapewnienia sprzedawcy o wyrafinownym wykończeniu i wyjątkowych materiałach możesz włożyć między bajki, zapowiadane użytkowanie "na lata" również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za odpowiedzi,

wcześniej musiałam coś źle wpisać w wyszukiwarkę, bo faktycznie o Armanim jest tu dużo napisane,

(właśnie sobie czytam)

Przyznaję Wam wszystkim rację, nie jest to dla mnie zegarek, a ozdoba :) Jestem kobietą i myślę, że większość Pań ma podobne podejście.

Chcę jednak wydać trochę pieniążków z okazji urodzin i zależy mi na oryginalności zegarka, nie chcę czegoś co po miesiącu będzie straszyć wyglądem.

Wiem, wiem... większość powie, że jak chcesz wydać kasę i mieć oryginał - to marsz do sklepu, ale Panowie, mniej na zegarek, to na buty zostanie :)

Jestem pełna podziwu dla wiedzy niektórych osób w temacie zegarków - pełen szacunek.

Poczytam jeszcze trochę, może znajdę jakiś kompromis pomiędzy wyglądem i jakością marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancka kobieta i zegarek Armani to oksymoron..

Armani to owszem , sukienkę można kupić , oczywiście pod warunkiem ,ze Giorgio Armani a nie jakieś emporio czy reszta tego byleczegos z armanim w nazwie ..

Mam nadzieje ,ze uda Ci sie coś zegarkowego znaleźć co sie spodoba a nie będzie armanim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, wszędzie tu piszecie, że Armani ma chińskie mechanizmy, w sklepach mówią mi że mają japońskie mechanizmy. Skąd ta rozbieżność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

W zależności od modelu moze być taki lub taki (chociaż chyba większośc jest najprostszych japońskich). Ale bardziej chodziło chyba o to że bez względu na mechanizm zegarek jest  "Made in China"  - tam sa fabryki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona klimatem panującym na tym forum.

Poważna, fachowa wiedza, chęć pomocy - niesamowite w dzisiejszych czasach

Co do Armaniego - przekonaliście mnie, lecz moje poszukiwania powróciły do punktu zero

Chcę coś złotego w technologii PVD (ciekawa jestem, czy wiecie jaką to ma wytrzymałość na upływ czasu), najlepiej coś prostego, ale nie do końca klasycznego,

znalazłam coś takiego, marki nie znam, pierwsze słyszę - fason mi się podoba - co Wy na to?

http://www.sklepzegarki.pl/bering-classic-collection-p-17805.html

..i czy znacie ten sklep?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie, to zależy od sposobu użytkowania zegarka (chodzi oczywiście o ścieranie się "złota") . Chcesz go nosić codziennie czy tylko od święta ?

EDIT: W grę wchodzą tylko nowe zegarki ? Czy używka też może być ? Zegarek ma być tylko na bransoletce czy też może być na pasku ? Chyba najważniejsze pytanie - pułap cenowy . Ile chcesz mniej więcej wydać ?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może poszukaj w śród takich marek jak Seiko ,Atlantic ,Certina ,Tissot,Citizen, Doxa

w cenie ok 750 zł znajdziesz i pozłacany i ze szwajcarskim mechanizmem i z szafirowym szkiełkiem

i o klase lepiej wykonany niż zegarki firm modowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ma być użytkowany na codziennie, chcę kupić nowy, zdecydowanie bransoleta i właśnie najchętniej pozłacana (zawsze miałam srebrne), lecz mam dylemat, czy takie złocenie wytrzyma katorgi dnia codziennego.

A pieniążki..... chciałabym oryginalny, trwały i jak najtańszy (hihi - jak każdy) - myślę, że jak zamknę się w 1000 to będzie ok.

Tydzień temu miałam trzydzieste urodziny (...i trochę żalu z powodu tej 3 z przodu) dostałam fundusz na zegarek - taki symbol i na pamiątkę - pewnie grawer z datą zrobię. To ma być zegarek do codziennego użytku, do pracy chodzę w eleganckich ubraniach, więc zegarek nie może być w sportowym stylu, bo na jeansy mam przyzwolenie tylko w weekend :(

...szwajcarski mechanizm i szafirowe szkiełko - ciekawe zestawienie

(widzicie co Wy ze mną robicie - na dzień dobry priorytetem był Armani i fason, a dziś proszę mechanizm i szkiełko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję mi się, iż można dorzucić jeszcze coś z oferty marki Adriatica. Dla niewymagającego użytkownika myślę, że będą satysfakcjonująco dobrze wykonane i pochodzą ładnych parę lat. I tak przykładowo :

http://www.zegarek.net/zegarki/adriatica/zegarek_adriatica_A3549.1113Q.html

http://www.zegarek.net/zegarki/adriatica/zegarek_adriatica_A3598.1143Q.html

http://www.zegarek.net/zegarki/adriatica/zegarek_adriatica_A3441.1183QZ.html

Moja dziewczyna, nabyła z tego sklepu 2 Adriatici, wszystko w porządku jak na razie (tą późniejszą ok 1,5 roku temu - powłoka bez zarzutu. Szkoda, że nie mają szafiru ale za tą kase i tak ok, możliwe że szafir da rade wstawić w zakładzie zegarm. Same zakupy też ok i grawera możesz tam zamówić odrazu.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej jeszcze raz link, nie trybi a ciekaw jestem co Ci wpadło w oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłaś w sidła :P Podobny do tego Armaniego ale myślę, że posłuży dłużeeeeej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Grovana ładna i szafir, kładzie Adriatice na plecy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancka kobieta i zegarek Armani to oksymoron..

Armani to owszem , sukienkę można kupić , oczywiście pod warunkiem ,ze Giorgio Armani a nie jakieś emporio czy reszta tego byleczegos z armanim w nazwie ..

Mam nadzieje ,ze uda Ci sie coś zegarkowego znaleźć co sie spodoba a nie będzie armanim

Widze że się znasz na tym co wychodzi od Armaniego.

hihihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że się znasz na tym co wychodzi od Armaniego.

hihihihi

Sądzę, że tu chodzi akurat o zegarek . Co prawda to prawda, Armani ciuchy robi fajne, jedne są naprawdę ładne drugie nie, ale zegarki no to .... Dziękuję bardzo .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jesteście niesamowici - powinni Wam płacić za doradzanie w zakupach :)

Trafiacie w mój gust bezbłędnie, ale też mam mętlik w głowie.

Kosma ma rację :) wpadłam w sidła, Armaniego oglądałam od dłuższego czasu, a ta Adriatica jest bardzo podobna i znalazłam ten model ze złotą tarczą

http://www.zegarmistrz.com/Adriatica_A35491111Q__A35491111Q_-3729.html

....Grovana - inny styl lecz też cudeńko, delikatny, złoty, szafirowe szkiełko - teraz kolejny dylemat

http://allegro.pl/sliczny-delikatny-grovana-stal-szafir-4132-1211-i2420938183.html

Zastanawia mnie jedna sprawa, przy Adriatice z białą tarczą jest napisane w opisie, że koperta ma złocenie PVD, a bransoleta? To raczej mało prawdopodobne, aby na jednym zegarku były zastosowane dwie metody złoceń, ale co dzisiaj nie jest możliwe na tym świecie :)

W tym drugim sklepie gdzie mają tą Adriaticę ze złotą tarczą jest w opisie, że koperta i bransoleta ma złocenie PVD - teraz co o tym myśleć?

Powiedzcie mi na ile można ufać takim internetowym sklepom? Często zdarza się sprzedaż podróbek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.