Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

R@mzes

Rado Jubile

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim witam serdecznie wszystkich!

Pomożecie w rozpoznaniu czy to fake. Znajomy ma do sprzedania. Twierdzi, że z Kanady. Ma gwarancje podbitą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takimi zdjęciami nikt. Jest masa podrób Rado (w tym Jubile), wraz z "oryginalnym" etui, książką, kartą gwarancyjną... Najłatwiej sprawdzić poprzez zatelefonowanie do "potencjalnego gwaranta" i zapytanie wraz z nr ref czy dany zegarek sprzedali.

Magikiem nikt nie jest, ze zdjęcia nie wywróży, tym bardziej takiego.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takimi zdjęciami nikt. Jest masa podrób Rado (w tym Jubile), wraz z "oryginalnym" etui, książką, kartą gwarancyjną... Najłatwiej sprawdzić poprzez zatelefonowanie do "potencjalnego gwaranta" i zapytanie wraz z nr ref czy dany zegarek sprzedali.

Magikiem nikt nie jest, ze zdjęcia nie wywróży, tym bardziej takiego.

No ale jeśli jest słaba podróba to od razu widać po detalach. Mnie martwią te śrubki od spodu tarczy. Nie wiem czy tak być powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku specyficznych ceramicznych Rado ciężko stwierdzić to ze zdjęcia. Organoleptycznie już można (jeśli ktoś miał w rękach wcześniej kilka sztuk).

Jeśli chodzi o śrubki - tak ma być, albo inaczej... tak może być, część modeli miała zwykłe (jak tutaj), część na płaski pojedynczy.

Jeśli "kolega" proponuje bardzo okazyjną cenę, bądź pewien, że fake :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest używka za 2000pln. Nie wiem czy to okazja tak naprawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydał by się dokładny nr referencyjny modelu (niewidoczny na zdjęciu). Specjalistą od zegarków Rado nie jestem, ale oglądając... - aktualne modele podobne do tego mają już całkiem inny dekiel.

Tak jak napisałem, najpewniejszym sposobem byłoby zweryfikowanie gwaranta i sprawdzenie danego modelu, to rozwiało by wątpliwości.

Jeśli to oryginalne Rado (a jak napisałeś jest używane), nie powinno mieć rys na bransolecie (tandetne podróbki się rysują) a oryginalne Rado naprawdę ciężko zarysować (większa szansa, że pęknie).

EDIT:

Właśnie zwróciłem uwagę... diamencik zaraz pod datownikiem ? W męskich kwarcowych modelach Sintra są dwa na górze i po jednym po bokach. A w innych modelach z czterema diamencikami żaden nie styka się z miejscem na datownik. Tak być nie powinno z pewnością. Na 99% podróbka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też na to patrzyłem. Poza tym to chyba faktycznie fake, bo twierdzi, że z Kanady a sklep po pieczatce jest z USA. Jakaś ściema. Bardzo dziękuję za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze lepiej zapytać niż wtopić :). Pozdrawiam, dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginal czy podrobka, ja bym nie dal 50 zl za to badziewie. Najbrzydsze zegarki swiata! Brrrr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.