Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Edox czy Tag

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Witam,

Panowie stoję przed zakupem nowego zegarka, ze wzgledu na ograniczenia finansowe, po długich poszukiwaniach zawęziłem obszar do dwóch modeli:

Edox Grand Ocean Open Heart Automatic nr ref 85008 3 NIN

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,3,Edox,Grand-Ocean,1036

Oraz

TAG HEUER CARRERA AUTOMATIC STRAP nr ref WV211B.FC6180

http://www.authenticwatches.com/wv211bfc6180.html

Mam okazje kupic je w bardzo podobnej cenie, jednak zanim zapadnie decyzja chciał bym zasięgnąć opinii specjalistów :)

Wizualnie odpowiadają mi oba (w prawdzie nie jest to od dawna upatrzona u mnie CARRERA 1887 CHRONOGRAPH AUTOMATIC

car2110.fc9266 która ze względów finansowych schodzi na drugi plan) pytanie jak wy ocenianie wybór. Czy ktoś moze miał styczność z ww modelami i może coś wiecej o nich powiedziec.

Z gòry dziękuję za każdą opinię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyboru: firma to TAG , wielkość Edox - chociaz Tag ma taką klasyczną tradycyjną wielkość. Okno z mechanizmem - to tylko w Zenith :) U mnie wygrałby TAG.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Przyznam szczerze ze to jedyny Edox ktory mi sie podoba, inne modele tej firmy mnie nie powalają. Tag to Tag, tutaj firma, i wygląd trafia do mnie praktycznie za każdym razem.

Obecnie czekam na odpowiedz z Apartu na temat dostępności Edoxa. Z racji tego że nie lubie jak zegarek ma za dużo napchane na tarczy oba wpisują sie idealnie dla mnie, rozważam jeszcze Hamiltona Liberty chociaz szala coraz mocniej za przeważa na korzyść Taga. Fajnie by bylo poznać opinie kogoś kto miał w ręku, a jeszcze lepiej na ręku te modele :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tag kasuje edoxa pod względem prestiżu,dla mnie ten drugi to sztucznie napompowany brend,firma,która nic nie wniosła do zegarmistrzostwa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie TAG.

Mialem ten model kiedyś...ładny ale zdecydowanie za dużo sobie za niego krzyczą. 70 procent ceny płacisz za sam znaczek.

Z tej strony jak kupisz to pamietaj o doliczeniu vatu 23%. Wyjdzie na to samo jakbys kupil w salonie w PL z jakims rabacikiem.

Edox natomiast jest mocno rozreklamowany przez rodzimego Aparta ale w swiecie ta marka za wiele nie znaczy...a zegarki sa sredniej jakosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wybrał Edoxa jeżeli chodzi o wygląd (tag wygląda jak Atlantic za 900zł).Co do prestiżu no cóż jak kupuje się zegarek prestiżem to pewnie wygra Tag ale czy to najważniejsze...wg mnie nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam edoxa z serii class 1, kupiłem bo były przeceny - 50%. Za cenę katalogową nigdy bym nie kupił tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie TAG. Prestiż, wykonanie i trzymanie wartości zdecydowanie po ich stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cóż cena na authenticwatches jest dla mnie bardzo przystępna i nie dojdą dla mnie żadne inne koszta więc cenowo juz jest ok. Co do wyglądu to owszem Edox wydaje sie masywniejszy i pewnie mògł bym kupic cos podobnego do tego Taga w niższej ceni innego producenta jedna nie ukrywam że i kwestia prestiżu jest tutaj ważna (chociaż nie najważniejsza :)

Swoją drogą może ktoś poleci coś od siebie o podobnym wyglądzie w cenie około 6tyś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Edox jednak został definitywnie skreślony, i w zasadzie temat powinien być zamknięty aż nagle znalazłem Epos Passion 3412 http://www.luksusowe-zegarki.pl/epos-passion-3412-p-496.html z podobnym motywem jak Edox i znów mam dylemat, mało mi wiadomo o firmie Epos jednak zdążyłem już poczytać i wiem że cieszy się ona uznaniem. Czy zmieniając rywala nadal stawiali byście na Taga ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba szukasz zegarka z „okienkiem” :) wg mnie okienka w tej klasie zegarków wyglądają średnio, dalej stawiam na Tag, zobacz jeszcze zegarki mido

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie "przestrzelone" tarcze to nieporozumienie,otwór burzy urodę tarczy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Uwierz mi to okienko to czysty przypadek że te modele mi się spodobały, jakoś w innych niebyłem w stanie się do tego bajeru przekonać :))

Osobiście nadal wszystko wskazuje na Taga jednak w koło jest cała masa fajnych modeli więc może znajdę cos ciekawego. Problemem jest to że w tej cenie szansa na tego Taga jest przez kilka dni kiedy kolega jest w US więc musze podjąć decyzję w miarę sprawnie :(

Sprawdzę jeszcze twoją propozycję i chyba zacznę musleć o finale całej sprawy jednak jeśli ktoś chce coś dorzucić do tematu to śmiało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o cenę zegarka którego wybierzesz zapytaj tu http://www.swissdirect.pl/, możesz być miło rozczarowany, nie wiem jak jest z gwarancją w authenticwatches (może to być tylko gwarancja sprzedawcy)w razie reklamacji trzeba zegarek odesłać do usa

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Rafał serdeczne dzięki za link, już wysłałem zapytanie do ww firmy. W zasadzie zdecydowany jestem na Taga, im bardziej na niego patrzę tym bardziej mi odpowiada i wydaje mi się że będzie w miarę uniwersalny, a w planach już mam coś sportowego ale to za jakiś czas do tej pory będę zameczał swojego obecnego casio ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Rafał muczos gracjas za podany kontakt, cena zaproponowana jest naprawde extra, myśle ze w najbliższych dniach stanę się posiadaczem ww. Taga :)) No chyba że wyższy model o który się zapytałem będzie tak samo korzystny cenowo to będę miał nie lada dylemat ;))

Dzięki wszystkim za pomoc i za przemyconą wiedzę, temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.