Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

korba

Bulova. Swiss czy U.S.A.

Rekomendowane odpowiedzi

A Bulova była w kosmosie (i to chyba nawet szybciej niż Speedmaster). A żadne FC i ML nie.

to tak ten.... kosmicznie mi się przypomniało.

Szukałbym faktycznie starej. takiego kamertonowego Accutrona na przykład...

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A Bulova była w kosmosie (i to chyba nawet szybciej niż Speedmaster)

Bulovy (Accutron) byly wykorzystywane przez NASA jako zegary pokladowe. Wlasnie taka Bulova popsula sie w Apollo 11 i dlatego Armstorng nie mial na rece zegarka podczas wyjscia na powierzchnie (musial zostawic swoj zegarek w ladowniku jako zapasowy dla Bulovy) i jako pierwszy Speedmaster na Ksiezycu pojawil sie ten na rece Aldrina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A Bulova była w kosmosie (i to chyba nawet szybciej niż Speedmaster). A żadne FC i ML nie.

to tak ten.... kosmicznie mi się przypomniało.

Szukałbym faktycznie starej. takiego kamertonowego Accutrona na przykład...

Pozdrawiam,

Szkoda ze nie wiedzialem bo puscilem swojego za grosze:)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...O:IT&ih=016

a tak powaznie to accutrony w us sa nadal dosc rozpoznawalna marka - calkiem fajne kwadraciaki na ecie, i to dosc droga podczas gdy bulova obnizyla loty i zaczyna byc bardzo tania marka, z tego co pamietam w us byly 3 fabryczki bulovy z ktorych 1 to wlasnie accutron (ja szukam z koleji spacematica). zdecydowanie jezeli juz to albo Accutron albo FC.

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A oto fotka werku tego zegarka:

[url="post-514-0-47060500-1330810817.jpg"]Obrazek[/url]

Nie za dobra, ale nie mam czym chwilowo lepszej strzelić. Napisane tam jest:

''Bulova Watch Co. U.S.A 17 jewels'', w ramce ''10 BM'' i całkiem z boku: ''A9''. Werk dał się nakręcić, ale nie wystartował. Zegarek ma boczny sekundnik, na dole, w stronę godz. 6, ale nie ma wskazówki sekundnika. Tarcza jest obdarta i zniszczona, koperta również. Jest on cuś wart, (jego mechanizm- w sensie np. wsadzenia go do czegoś innego) czy to złom??

A9 - byl zrobiony w 1949 roku:)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Też przymierzałem ( przymierzam ) się do kupna Bulovy i trochę poczytałem na ten temat. Oczywiście daleko mi do waszej znajomości rzeczy. Z tego co się orientuje to gdzieś od 2003 roku Bulova produkuje zegarki w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żle mi się kliknęło,kończe- Szwajcarii na rynek europejski. Na rynku amerykańskim osobno funcjonuje marka Accutron osobno Bulova. W Europie jest tylko Bulova. Nawet strony internetowe na USA i Europe są inne- bulova.com i bulova.ch. Zegarki na nich przedstawione też są inne. Nie wiem czy są to tylko wizualne różnice czy również jakościowe? Czy są robione w tej samej fabryce? Może ktoś zna odpowiedż? Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od czasów zmian własnościowych trudno powiedzieć do kogo obecnie należy ta marka/firma.

na pewno nastąpiło rozgraniczenie (i może sprzedaż) marek Accutron i Bulova chociaż Accutrony to już nie ich słynne kamertony ale zwykłe kwarce naśladujące wzornictwem modele Spaceview bez cyferblatu z lat 60-tych.

Dziś Bulova bazuje wyłącznie na kwarcowych i mechanicznych mechanizmach ETA więc i fabryki do tego nie potrzebują tylko jakąś azjatycką montownię.

Nie polecam kupować współczesnych zegarków tej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.