Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gretzky

Wasze opinie-jaki pasek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Na forum jestem od niedawna.

Zakupiłem Tissot Le Locle.

Chciałbym przełożyć go na pasek a bransoletę zostawić sobie do bardziej luźnej stylizacji lub gdy będzie tego wymagało pragmatyczne podejście.

Wg postów na forum wydedukowałem, że taka opcja jest bardziej opłacalna...no a budżet nie jest nieskończony :)

Klika pasków widziałem u Króla w sklepie online.

Zainteresował mnie temat o paskach firmy Diloy. Cena rewelacja!

I tu jestem ciekaw Waszych opinii:

1. Czarny czy brązowy?

2. Czy ta firma (Diloy) może być (paski do tej pory i tak wytrzymywały mi ok roku z uwagi na najnormalniejsze pocenie się nadgarstka np. na imprezach w klubach, dyskotekach, podczas upałów)?

3. Czy jako początkujący w takich operacjach lepiej udać się do zegarmistrza żeby przełożył pasek z bransoletą czy kupić małe narzędzie i samemu to zrobić?

Dodam na zakończenie, że kupiłem jeszcze w Swatch Group oryginalne zapięcie motylkowe do tego zegarka żeby ładnie się prezentował :)

Dzięki za opinie i pozdrawiam!

post-47255-0-10291100-1343246443_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym dał pasek czarny taki który się nie zwęża przy końcach i sam bym go wymienił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi być taki by pasował do zapięcia. To znaczy klamerka paska musi być szerokości elementu mocującego w zamku, a jednocześnie część z dziurkami powinna być odpowiedniej grubości by nie trzeba było wciskać paska w zamek (lub by pasek nie był luźno).

Paski Diloy to taka klasa średnia, ceny dość niskie, niektóre modele bardzo fajnie zrobione. Ale część tych najtańszych jest dość sztywna i nie zawsze udana.

Zarówno czarny jaki brąz pasuje. Zwykle czarny jest bardziej uniwersalny i popularny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Ja bym dał tu ciemnego jaszczura.

Dudus81 ma racje co do kolorow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybkie sugestie :)

Paparazzo, jaszczur super-ogladałem. Podoba mi się również krokodyl czarny. (Pasek 119/01/20 - czarny->u Króla)

Dudus81, a Diloy droższy to u Króla taki za 26zł? Bo 20mm pasek krokodyl tej firmy tak kosztuje. Czy może jakieś inne firmy możesz polecić (w miarę rozsądnej cenie :))

No i technicznie...Czy taki 20mm pasek np. Diloy myślicie, że bdzie pasował? Bo z tego co sprawdziłem międzyczasie to orginał Tissot ma 19mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Króla już wybrałem czarnego jaszczura z firmy Alfa. Cena atrakcyjna, skóra faktycznie z gada-a to (przynajmniej wg mnie) dodaje charakteru. Wymiarowo też powinno być ok.

Jak się uda już operacja to wrzucę fotki :)

Pzdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak na zakończenie tematu :)

Wymieniłem bransoletę na pasek, czarnego jaszczura (faktycznie z jaszczurki).

Założyłem oryginalną klamerkę Tissot zamówioną z Swatch Group

Udało mi się to zrobić samemu.

Dzięki jeszcze raz za porady!

post-47255-0-06129200-1343844381_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.