Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ardjan

SUUNTO AMBIT

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę o zakupie zegarka Suunto Ambit.

Czy ktoś może ma taki zegarek i może wyrazić opinię na jego temat? Czytałem wiele negatywnych opinii o Suunto, zwłaszcza Core, ale Ambit to podobno nowa jakość.

Nie wiecie gdzie w Warszawie można go obejrzeć na żywo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Suunto mają w sklepie Salomona w Galerii Mokotów. Zawsze był pełen asortyment, więc teraz może i Ambita mają.

Pzdr

Darek

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. Zaraz się tam wybiorę.

A jakieś doświadczenia z zegarkami suunto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mają :(

Suunto nie wyrabia z dostawiami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakieś doświadczenia z zegarkami suunto?

Najlepiej poczytaj sobie dział Suunto na

Watchuseek. Ja mam Vectora, starą i sprawdzona konstrukcje, ale już z Core ludzie mieli sporo problemów, głównie softwarowych, przy czym podobno Suunto rozwiazywalo je wszystkie bez marudzenia. W sklepie Salomona też powiedziano mi, że ludzie przynoszą z reklamacjami głównie Core.

Ambit to stosunkowo nowa konstrukcja, więc jego ewentualne choroby wieku dziecięcego mogły jeszcze nie wyjść na jaw. Jeszcze raz radzę, poczytaj Watchuseek, tam będziesz miał uwagi rzeczywistych użytkowników tego modelu.

Pzdr

Darek

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej poczytaj sobie dział Suunto na Watchuseek.

Dzięki, faktycznie jest tam trochę informacji.

Popytałem też u rodzimych sprzedawców o Suunto i ludzie mieli straszne problemy z core. Bardzo dużo ich wracało z problemami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, dzięki za pomoc.

Dostałem informację od suunto, że była dostawa Ambitów. Mam nadzieję, że na tyle duża, że będzie można je jednak gdzieś obejrzeć na żywo przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czystej ciekawości zegarke chcesz kupić do treningu czy tylko jako zegarek .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czystej ciekawości zegarke chcesz kupić do treningu czy tylko jako zegarek .

Zaczęło się od szukania uniwersalnego komputera treningowego (bieganie, rower, kajak) ale jeśli kupię Ambita lub coś podobnego to pewnie czasami będę go używał jako zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jest też Garmin Fenix, ale także niedostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mierzę na niższą półkę - Suunto Quest bo raczej niewiele się ruszam poza osiedlem i siłownią a i na rowerze raczej znam swoją pozycję :)

Ambit bardzo mi się podoba. Niestety tak drogi zakup dla samego szpanu nie wchodzi w grę ;) Z tego co czytałem były (są?) zapisy w naszych sklepach tylu jest chętnych.

No i zegarek jak to Suunto po prostu bardzo ładny...

Ktoś ma już na nadgarstku?

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porownywanie Ambita z Corem nie ma sensu. Wczesniej mialem Core, teraz Ambita. Oba zegarki nie maja ze soba wiele wspolnego, poza nazwa producenta. Przede wszystkim wiekszosc Core jest skladanych w Chinach, natomiast wszystkie Ambity w Finlandii. I chociaz mozna powiedziec, ze wiekszosc sprzetu pochodzi z Azji, to w przypadku Ambitow roznica jest zauwazalna. To jest masywny i solidny zegarek. Obudowa z jednego kawałka kompozytu, gruby i trwaly pasek oraz szkielko mineralne. Przeszedl ze mna juz kilka trudnych wypraw i nie ma nawet ryski na wyswietlaczu.

Jezeli ktos szuka info o Ambicie, polecam ten FAQ:

http://www.aktywnynadgarstek.pl/klub/cat/pytania-i-odpowiedzi/post/suunto-ambit-odpowiedzi-na-czesto-zadawane-pytania/

Przy okazji maja teraz Ambita z pasem HR za 1799 zl:

http://www.aktywnynadgarstek.pl/zegarek-suunto-ambit-hr-black-gps.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy z Suunto Abit można wygenerować plik gpx, żeby później zapisać trening do Endomondo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już znalazłem odpowiedź. MOŻNA :)

Mam za to kolejne pytanie. Jak ten model Suunto znosi niskie temperatury? Można z nim biegać zimą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.