Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Paluch

NAUTICA CO TO ZA FIRMA??? I CZY TO ORYGINAŁ???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paluch

Witam KOledzy!!

Mam na oku taki oto zegarek czy ktoś może mi cos na jego temat powiedzieć ?? WIEm że to jakiś zegarek chyba donurkowania, Ale co poza tym!!! CZy to Oryginał?? Ile w ogóle taki zegarek może kosztować?? Ile można dac za niego ?? Prosze o pomoc :?

oto link!

http://img101.imageshack.us/my.php?image=nauticaya1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

widziałem gdzieś w necie te zegareczki,

wszystkie mają takie zaworki :idea:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paluch

Dzięki !!!

Te ceny znacznie odbiegaja od tego co mi powiedziano niby to ile miał kosztowac jak był nowy niby 1200euro ale tutaj na tej stronie od Grzesia to widze że za 300 dolców to juz taki na pełnym wypasie jest!! Chyba ktoś mi ściemnia!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tornan

Jak kupujesz zegarek marki Nautica to tak samo jak byś kupował zegarek np Calvin Klein'a albo innej LaCoste'y. Czyli płacisz za design (i tak marny) i za "napis na tarczy" a nie za jakość. Takie tam zegarki na pokaz.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak kupujesz zegarek marki Nautica to tak samo jak byś kupował zegarek np Calvin Klein'a albo innej LaCoste'y. Czyli płacisz za design (i tak marny) i za "napis na tarczy" a nie za jakość. Takie tam zegarki na pokaz.

Pozdrawiam.

Calvin Klein - niekoniecznie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

design to sprawa gustu,czyli chyba OSOBISTA,

co do marności to masz jakieś doświadczenie w tej dziedzinie?

czy ta firma jest na czarnej liście?

Takie tam zegarki na pokaz

:shock:

to najgłupszy tekst który zobaczyłem na forum

:roll: :lol:

ciekawe które nie są na pokaz :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tornan

Feleksc ---> Ale dlaczego się czepiasz? W/g mnie tak jest i już. Ale pozwolę sobie jeszcze dodać, że jeżeli miał bym do wyboru zegarek jednej z wyżej wymienionych "marek ubraniowych" za np 800pln lub drożej (kwarc bo o automatach to oni jeszcze nie słyszeli - nie licząc wyjątku, którym niedawno zaczął być Armani) to zdecydowanie wybrał bym np automatycznego Seiko Samuraja lub jeszcze kilka innych zegarków automatycznych i bardzo dobrze wykonanych w tej cenie.

A co do zdania o zegarkach na pokaz to hmmm... Dość pochopnie wyciągasz najwyraźniej wnioski bo:

1. Miałem tutaj na myśli (tak jak napisałem wyżej), że zegarki tego typu są tylko na pokaz bo oprócz designu nie oferują nic poza tym. Między innymi dlatego, że są zwykłymi kwarcami z mechanizmami najczęściej japońskimi, które mają się nijak do zegarków z werkami mechanicznymi albo nawet do kwarców z tradycjami.

2. To wszystko to moje zdanie (De Gustibus...) - przepraszam od razu, że nie sprecyzowałem.

Pozdrawiam.

PS. Powiedz szczerze czy w cenie 1000PLN wybrał byś kwarcowy zegarek firmy ubraniowej? Czy jakiejś np szwajcarskiej czy niemieckiej manufaktury z tradycjami? Takiej jak np Certina czy Atlantic. Ja wybieram opcję 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto w kwarcach ma lepsza tradycja od japonczykow? Dotychczas uwazalem ze oni w tym to debesciaki sa. Moze sie myle :roll:

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tornan
A kto w kwarcach ma lepsza tradycja od japonczykow? Dotychczas uwazalem ze oni w tym to debesciaki sa. Moze sie myle :roll:

Co racja to racja ale nie popadajmy w rutynę bo nie wszystko złoto co się świeci...

Pozdrawiam.

PS. Mam na myśli, że te mechanizmy, które są dobre to są dobre ale nie wszystkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasciwie to angol wymyslil. Tyle ze japonczycy najskuteczniej to usprawnili z wsadzili w zegarek :lol: Ale jest OK :)

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tornan
No wlasciwie to angol wymyslil. Tyle ze japonczycy najskuteczniej to usprawnili z wsadzili w zegarek :lol: Ale jest OK :)

Jest jak najbardziej OK :wink:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.