andmuszyn 0 #1 Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam ponownie. Pozostał mi jeszcze jeden problem do rozwikłania. Przeglądałem wszystkie możliwe linki podane na forum i nigdzie nie spotkałem -•)sygnatury, którą podaje w załączniku. Jest to wg. Mnie , litera - S - z mała literką - w.Może ktoś z kolegów widział taki przypadek- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #2 Napisano 10 Sierpnia 2012 Słowo klucz: Świebodzice 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #3 Napisano 12 Sierpnia 2012 A ja bym poprosił o fotkę całego zegara i o podanie numery seryjnego (poniżej sygnatury).Pozdrawiam z tych Świebodzic 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #4 Napisano 12 Sierpnia 2012 Niestety,ale poniżej sygnatury nie ma zadanego numeru. Skrzynia i tarcza były bardzo zniszczone, czesc forniru musiałem wymienić, zamiast starej tarczy wstawiłem inną , którą kupiłem na giełdzie.Obawiam się , ze dostane nagane za zmiany jakich dokonałem ,ale fotkę wysyłam ( całego zegara po odnowieniu). Jedną wskazówkę dorobiłem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #5 Napisano 12 Sierpnia 2012 Hop, hop !!!! Jak powinna wyglądać tarcza - zobacz tutaj 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #6 Napisano 13 Sierpnia 2012 A ja bym poprosił o fotkę całego zegara i o podanie numery seryjnego (poniżej sygnatury).Pozdrawiam z tych Świebodzic . Wysyłam dodatkowe zdajecie, aby potwierdzić ze na mechanizmie nie ma zadanych numerów .(3-cia fotka to oryginalna tarcza) Wg informacji, które uzyskałem , zegar był zakupiony na prezent zaraz po wojnie, czyli powinien być to rocznik 1945-48 Ciekawe czy w 1948 r. na wystawie "ziem odzyskanych Wrocław ", zegary Świebodzin były wystawiane. Pamiętam wystawe,byłem tam z tatą, •••••••••••••••ale zegarów nie przypominam sobieChciałem zapytać pana, co aktualnie dzieje się w Świebodzicach, czy jest jakaś tradycja zegarowa? Czy jest muzeum? Pozdrawiam Andrzej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #7 Napisano 13 Sierpnia 2012 Nim Adam odpowie, proponuję lekturę tego tematu (to mój pierwszy temat założony na forum). Na końcu zamieściłem kilka skanów artykułu o dziejach PFZ.http://zegarkiclub.p...page__p__164277 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #8 Napisano 13 Sierpnia 2012 Nim Adam odpowie, proponuję lekturę tego tematu (to mój pierwszy temat założony na forum). Na końcu zamieściłem kilka skanów artykułu o dziejach PFZ.http://zegarkiclub.p...page__p__164277 Forum jest genialne . Dzieki za link . Bardzo zainteresowała mnie historia zegarów ze Świebodzic . Ciekawe dlaczego na moim zegarze nie ma numeru ? . Moze ten mechanizm cos wniesie do hitorii , a moze to egzemplarz - zerowy -) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #9 Napisano 14 Sierpnia 2012 Jeszcze dodam ,że tarcze do mojego zegara zastosowałem z tego chodzika( zał. fotka) i znów problem bo nie mam pojecia co to za sygnatura . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #10 Napisano 14 Sierpnia 2012 Pieszycka fabryka Zegarów 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #11 Napisano 14 Sierpnia 2012 Niesamowite, coś mi świtało w głowie , że może to być polski zegar ponieważ kształt tabliczki pod sygnaturę jest identyczny jak Świebodzice. Jejku jejku z dwóch polskich zegarów zrobiłem jeden. Kolekcjonerzy wybaczcie -) Może ktoś jest zainteresowany mechanizmem ? . Chętnie prześle na podany adres. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach