Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

iluzjonista

Zegarek z fazami księżyca

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam zegarka z fazami księżyca, może być kwarc albo automat w cenie do ok 800zł.

Podoba mi się taka Adriatica: http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-classic-a8134-5234qf

i druga wersja: http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-classic-multifunction-a8134-52b3qf

Tyle, że jak dla mnie są ciut za duże, mają po 43mm a dla mnie 40 to maks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie raczej nie znajdziesz automatu z fazami księżyca. Jeżeli chodzi o kwarce to zegarki z fazami ks. ma w ofercie Tissot, np: http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/6446. Ta Adriatica, też wygląda fajnie, czemu zależy Ci aby miał mniej niż 40 mm? Zegarki do 45 mm wys. wyglądają dobrze nawet na chudej ręce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś jak wygląda ta Adriatica na ręce? Ja jakiś czas temu też zamierzałem ją kupić (ostatecznie wybrałem coś innego) i rónież wydawało mi się ze 43mm to dużo itd, ale po założeniu zmieniłem zdanie,wyglądała odpowiednio,a również nie mam grubej ręki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie są fazy księżyca!!

A co to jest? W każdym razie o to mi chodzi. Adriatice chętnie przymierzę jak znajdę, póki co szukam czegoś jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym okienku pojawia się albo słoneczko albo gwiazdki. To tylko taki wskaźnik dzień/noc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym okienku pojawia się albo słoneczko albo gwiazdki. To tylko taki wskaźnik dzień/noc.

Dla kogoś kto mieszka w pomieszczeniu bez okien, funkcja bardzo przydatna. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki JVD?

post-33911-0-77624800-1346707641_thumb.jpg

A skoro Adriatica to może takie? Różne kolory tarcz i kopert. ;)

post-33911-0-42514400-1346707645_thumb.jpg

lub taka

post-33911-0-06575500-1346707653_thumb.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej adriatice na pewno nie....wiem bo mam :) To wskaźnik fazy księżyca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazanie faz ksieżyca jak dla mnie powinno pokazywać czy jest pełnia, zaćmienie, rogal itp. W tej Adriatice widzimy po prostu księżyc z gwiazdkami jak jest noc i pewnie słońce jak jest dzień czyli nijak się to ma do faz księżyca :)

O tu mamy fazy księżyca.

post-12004-0-11935700-1346915540_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Adriatica jak i JVD posiadają fazy księżyca a nie wskaznik dzień-noc!Mam JVD i podobną Adriaticę.Wskazania nawet dokładne tj 29i1/2cykla :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie jest wskazanie faz księżyca jesteś w błędzie i koniec

tak tak a widziałeś tą adriatice na oczy? uwierz mi umiem odróżnić wskaźnik dzień i noc od faz księżyca :) Nawet całkiem dokładnie pokazują fazę ale z tendencją do zawyżania :P

nawet ten jvd ma podziałkę na 29 1/2 dnia...

a co do mistrza faz księżyca Schaumburga to nie porównujmy go do adriatici bo to inna

liga.

img1228n.jpg

zdjęcie zrobiłem przed chwilą :) kiepskie, na szybko ale fazę widać i o 10 słonko raczej by się nie chyliło za tarczę...sprawdź aktualną fazę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwracam honor- nie wiedziałem, że tak to działa :)

Tak czy inaczej dużo bardziej podoba mi się tradycyjna wersja faz księżyca, ale to rzeczywiście inna półka cenowa także nie ma co porównywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś wie gdzie można JVD z białą tarczą kupić? Nowe lub używane.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej dużo bardziej podoba mi się tradycyjna wersja faz księżyca, ale to rzeczywiście inna półka cenowa także nie ma co porównywać.

Taki sposób pokazywania fazy księżyca jest też czytelny i występuje także w zegarkach z wyższej półki cenowej...

post-52962-0-88348100-1346972593_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.