Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

danieldkv

Czy ten Calvin Klein jest oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Bardzo proszę o poradę w wyżej wymienionej kwestii.

Jestem w trakcie zakupu zegarka widocznego na zdjęciach.

Czy jest on oryginalny?

Dziś po południu zamierzam przelać pieniądze na konto sprzedającego - jeśli jednak któryś z forumowiczów rozpozna na tym zdjęciu podróbkę - proszę o ostrzeżenie lub wskazówkę że wygląd zegarka wskazuje na oryginał.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam !

post-53159-0-29170400-1346843129_thumb.jpg

post-53159-0-20035000-1346843151_thumb.jpg

post-53159-0-03711000-1346843172_thumb.jpg

post-53159-0-06644500-1346843197_thumb.jpg

post-53159-0-91461600-1346843212_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki marek odzieżowych są z reguły pseudo-prestiżową tandetą klepaną w Chinach. Podróbki i oryginały mogą nawet pochodzić z tej samej fabryki. Dlatego wyjątkowo trudno ocenić oryginalność tego czegoś. Są to najbardziej przewartościowane zegarki. O wiele rozsądniejszym wyborem będzie kupno zegarka firmy zegarkowej niż gadżetu reklamowego producenta gaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zegarki marek odzieżowych są z reguły pseudo-prestiżową tandetą klepaną w Chinach. Podróbki i oryginały mogą nawet pochodzić z tej samej fabryki. Dlatego wyjątkowo trudno ocenić oryginalność tego czegoś. Są to najbardziej przewartościowane zegarki. O wiele rozsądniejszym wyborem będzie kupno zegarka firmy zegarkowej niż gadżetu reklamowego producenta gaci.

W pewnym sensie masz rację, ale w przypadku CK niestety nie.

CK to firma, która należy do Swatch Group, a zegarki są jedynie sygnowane znakiem CK. Co do zegarka powyżej. Widzę słabo, bo mam awarię karty graficznej, ale wydaje mi się po czcionce na deklu z pierwszego zdjęcia, że to fake.

Poza tym napis "stainless steel back" świadczy, że tylko dekiel jest zrobiony z 316L, co jest niemożliwe w przypadku CK :)

IMO daruj sobie zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Wg mnie dekiel powinien wyglądać inaczej i tak jak pisał kiedyś forumowy kolega numeracja na deklu powinna być nieco inna.

Gdybym miał kupić właśnie tak wyglądający zegarek CK, na ten konkretny bym się nie decydował.

Swoją drogą na Twoim miejscu przemyślałbym jeszcze kwestię zakupu zegarka, chyba, że kupujesz go wyłącznie dla samego logo ck.

Zegarki te (choć ck jak wspomniano jest trochę inny bo ze Swatchgrupy) przestały być już atrybutem 'prestiżu'.

W większości przypadków odbierany będziesz jak właściciel zegarka z logo Lidl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CK to jedna z nielicznych porządnych marek modowych. Zegarki produkowane przez Swatch Group, więc proponuję nie rzucać sądami i bzdurnymi opiniami o "gaciach".

Prezentowany zegarek również budzi moje podejrzenia, ze względu na dekiel i pasek, które wyglądają strasznie tandetnie.

Co do odbioru to dla większości laików zegarki CK i Armanii, Lacoste etc. to nadal niestety synonim luksusu, o czym przekonałem się ostatnio dyskutując z kolegami. Świadomość zegarkowa a raczej jej brak w naszym kraju to temat rzeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie podróbka, ale takiego modelu w ręku nie mam więc nie na 100%

powód: Wszystkie ck łącznie z damskimi jakie widziałem mają na deklu numer modelu - a tu jest jakieś 1020 którego google nie rozumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.