Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Samotny Nawigator

Timex Expedition T49877 awaria?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zegarek Timex T49877 z nowej serii kupiony w Aparcie. Niestety dzieją się z nim jakieś dziwne rzeczy - datownik zawiesza się w połowie pomiędzy datami, a sama zmiana daty trwa od ok. 22.00 do 00.30 (w tym czasie zegarek wyświetla datę pośrednią) albo niespodziewanie przelatuje o 6 dni do przodu, oraz zegarek sam się przestawia o kilkanaście minut do przodu. Zawszę o kilkanaście minut i tylko do przodu.

Czy możliwe jest żeby w cudowny sposób, podczas noszenia koronka magicznie odciągała się na kilka sekund i zegarek się przestawiał? Nie zaobserwowałem żeby powyższe rzeczy działy się jak zegarek jest odłożony (poza zawieszaniem daty)? Dodam też, że nigdy nie zaobserwowałem na ręku odciągniętej koronki.

Chodzi mi o to, że chcę dobrze opisać usterkę i wiedzieć czego mogę oczekiwać od serwisu.

PS ja wiem że zegarek za 300zł to szmelc, ale nic nie poradzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmiana daty może trochę trwać

chociaż w zegarkach kwarcowych dzieje się to dosyć szybko, może mieścić się w przedziale, który opisujesz

to nie byłby problem

ale zmiana o 6 dni lub spore nadrabianie czasu, może wskazywać na usterkę lub słabą baterię

skoro podejrzewasz koronkę, a ja nie; proponuję go nie nosić przez kilka dni

jeżeli w tym czasie pojawią się samoistnie rzeczy, które opisujesz będziesz miał 100% pewności, że jest uszkodzony

a 300zł to niekoniecznie szmelc - ma działać prawidłowo zgodnie z tym do czego został przeznaczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem jak zakończyła się historia z tym zegarkiem (przyznam, że sam jestem zainteresowany tym modelem).

Jeśli to wina odciągającej się przy odrobinie nieuwagi koronki - to ważna informacja dotycząca użytkowania.

Jeśli to usterka - jak jest z naprawą (z tego co wiem na zegarki TIMEX jest 2 lub 3 letnia gwarancja)

Pozdrawiam

menenke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogłem się zebrać, ale w końcu się udało - zegarek naprawiony, w karcie wpisali "Poprawienie mocowania wałka nastawczego". Czyli już powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.