Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kaszkiet

PAX, UMF Ruhla, Poljot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Zalogowałem się na forum w celu uzyskania dokładniejszych informacji o trzech zegarkach które znalazłem. Jeden jest ruski i nie pasuje do działu ale go podłączę aby uniknąć rozdzielania na podfora.

Pierwszym jest zegarek PAX, 18 karatowy złoty, (...) Jest na chodzie, działa idealnie, brak pasków, szkiełko lekko żółte.

http://www.bujaka.pl/images/803_z1.jpg

Drugim jest zegarek UMF Ruhla 5 jewels, z paskami ale nie działa. Raczej jak się pokręci to raz działa raz nie, zacina się pokrętło ogólnie. Koperta ze stali szlachetnej.

http://www.bujaka.pl/images/155_z2.jpg

Trzecim jest radziecki zegarek Poljot 17 jewels. Bez paska i nie działa, luźne pokrętło i środek jakoś tak lata.

http://www.bujaka.pl/images/440_z3.jpg

(....). Zbieram różne pamiątki rodzinne i nie mam zamiaru od razu ich wystawiać na portal aukcyjny czy coś tylko pytam się z ciekawości bo lubię wiedzieć co mam. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość :)

MOD Regulamin - nie wyceniamy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to pamiątka rodzinna to jest to... BEZCENNE;)

a tak materialnie spojrzeć na to... wg mnie niewiele, najwyżej kilkadziesiąt (max. 80-100) złotych za sztukę. Z lakonicznego Twojego opisu wynika, że wszystkie wymagają GRUNTOWNEGO przeglądu/naprawy;)

POZDRAWIAM

i

zapraszamy na forum częściej

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy PAX na pewno jest wart renowacji :) polerka koperty, szkiełko, przegląd i będzie ładny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoty PAX to chyba na Landeronie jest. To gdzie 100zł? Może nie x10 ale blisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoty PAX to chyba na Landeronie jest. To gdzie 100zł? Może nie x10 ale blisko.

masz rację - tylko najpierw trzeba kogoś znaleźć do renowacji - zapłacić - i po niej to on może i tyle będzie wart... Póki co to Nowy Forumowicz chce znać obecną wartość, a ta jest...

Poza tym EKONOMII nie oszukasz... tyle to warte ile Ktoś jest wstanie za niego zapłacić.

Nie ulega wątpliwości, że PAX po reanimacji może być śliczny:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym wyczyścić tego PAX'a, dorobić paski i nosić:) Dzięki za odzew, przynajmniej wiem ze to nie byle co. Zna ktoś może historie tego zakładu? W internecie skąpo z informacjami.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym wyczyścić tego PAX'a, dorobić paski i nosić:) Dzięki za odzew, przynajmniej wiem ze to nie byle co. Zna ktoś może historie tego zakładu? W internecie skąpo z informacjami.

Pozdrawiam.

Z PAX'em nie pomogę,

ale dobra decyzja:]

warte też są doprowadzenia do ładu dwa kolejne czasomierze ;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten PAX to typowy chronographe suisse z lat 50-tych. Zupełnie zresztą ładny i w całkiem niezłym stanie. Zegarki pod marką PAX produkowało kilka firm - spójrz TUTAJ

Mnie najbardziej pasowałaby ta druga i trzecia, ale to raczej domysły niż pewnosć

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.