pat_sy 0 #1 Napisano 10 Października 2012 Proszę o doradzenie jak przywrócić choć trochę ten zegarek do stanu względnie lepszego jak teraz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7636 #2 Napisano 10 Października 2012 Wystarczy udać się do zegarmistrza na mały przegląd, wymianę szkiełka i pewnie baterii oraz ewentualnie małą polerkę koperty. Wszystko. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #3 Napisano 11 Października 2012 Panowie dostałem maila z serwisu. Jest dostępne szkiełko z obręczą za 130 i wszystkie uszczelki (1 szt. 25 zł) oprócz uszczelki pod bezel. Co to ten bezel bo się nie znam? Z góry dzięki. Dobra już wiem co to bezel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4845 #4 Napisano 12 Grudnia 2012 cześć kolego z innych wątkówale hardkory męczyszna moje oko chodzi im o uszczelkę między szkło a górną krawędź, koperty, która to szkło trzymawielkiej filozofii w tym nie ma, nie odnawiasz zegarka do nurkowanianormalnie za 25zł to można kupić pudełko 100szt uszczelek, myślę, że zegarmistrz będzie miał coś odpowiedniego w zasobachw twoim uszczelka powinna chronić przed kurzem i deszczem i zachlapaniem podczas mycia rąk ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4845 #5 Napisano 12 Grudnia 2012 z drugiej strony jak uda się go wyprowadzić za np 250zł na prostą to może powstać fajny vintage z 85rczyli warto pokusić się o worek oryginalnych części z serwisu i znaleźć fachowca na ich wymianę i przywrócenie wygląduhttp://www.ebay.com/...cat=0&_from=R40są dwa - jeden na dawcę na chwilę obecną za 51$ gdyby zaistniała taka potrzebadrugi ma cenę wywindowaną do prawie 1000$ oczekiwany efekt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #6 Napisano 12 Grudnia 2012 Przyszła paczka no i zmoka serwisu. Szkiełko przyszło niekompletne bez obręczy, zamiast uszczelki koronki bębenek. Zostawiłem tylko uszczelki pod guziki, pod koronkę przyjdzie niebawem a szkiełko zamówił zegarmistrz. Wyjdzie taniej i lepiej bo szkiełko ponoć szafirowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4845 #7 Napisano 12 Grudnia 2012 pochwal się efektem końcowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #8 Napisano 12 Grudnia 2012 Powiedz mi Burns co to za zegareczek bo nie za bardzo wiem co mam? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4845 #9 Napisano 12 Grudnia 2012 ja tu zadna wyrocznią nie jestem, trochę bardziej lubię japońce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #10 Napisano 12 Grudnia 2012 Spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pat_sy 0 #11 Napisano 30 Grudnia 2012 Po wymianie szkiełka, od razu inaczej no i uszczelki których prawie nie było. Przyciski chodzą idealnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #12 Napisano 30 Grudnia 2012 Fajne Seiko na dobrym 'module". Gratulacje i życzę wytrwalości w przywracaniu świetności innym egzemplarzom. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7636 #13 Napisano 30 Grudnia 2012 Ale fajnie wyszła ta reanimacja. Bardzo ładny i ciekawy sikor! 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach