Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Obłomow

Tutima fliger Classic - nierówny cyferblat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z moją Tutimą Fliegerem. Może dla większości osób to niedostrzegalne i się czepiam, ale cyferblat ewidentnie jest zbyt przesunięty na lewo względem bezela. Jak widać na zdjęciu - po lewej stronie linia indeksów "dotyka" bezela, po prawej stronie natomiast jest dość szeroki czarny margines.

Czy powodem może być niechlujny montaż? Zastanawiam się, czy jest sens oddawać go do zegarmistrza na ponowne wycentrowanie tarczy (o ile to możliwe).

l1010319m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest przesunięcie , ale myślę ,że można to skorygować ( a przynajmniej zminimalizować )

Jeśli masz zaufanego zegarmistrza to zanieś

Z zaufanym zegarmistrzem jest problem - ale kogoś poszukam.

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złe wycentrowanie tarczy wydaje mi się mało prawdopodobne - tarcza musiałaby być wadliwie wykonana. Bardziej prawdopodobne wydaje mi się przesunięcie mechanizmu wewnatrz koperty. Nie wiem, jak w tym zegarku mocowany jest mechanizm, ale przyjrzałbym mu się. Jesli Cię to drażni (pewnie tak) to myślę, że powinienes sie udać do majstra i na żywo ustalić, jaki naprawdę jest powód niecentryczności. Być może jego usuniecie jest banalne

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.