Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bigfreak666

jaki to werk?

Rekomendowane odpowiedzi

panowie pomozcie co to moze byc? www.youtube.com/watch?v=PMatbWqDi8o&feature=player_embedded

link nie dziala.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fotki do tego werku na galerii.pzdr

Nie widzę w galerii.

Jesli chcesz, żeby Ci pomóc, to pozwól na to, czyli wklej normalne fotki. Tu, nie w galerii, na dziwnych hostingach etc

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry artur ale nie moglem ich tu wrzucic.ciagle wychodzil jakis blad.a zalezy mi na czasie bo jutro mam go kupic.postaram sie cos wymyslec.a widziales ten krotki film?pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa w galerii pod nazwa trench.jak otworzysz galerie to drugi folder na pierwszej stronie.bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek info zanim wydam pare groszy.pzdr

med_gallery_54230_894_18975.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki artur za fotke.mozesz mi cosik powiedziec o tym werku czy lipa?bo rano musze dac odpowiedz w sprawie kupna.pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, nie znalazłem identycznego, choć wiele jest podobnych. Nie chcę Cię więc wprowadzać w błąd. Pewnie jakaś odmiana ASa, Alpiny, może Eberle...

Nie widzę w nim nic nadzwyczajnego - raczej przeciętny.

Wiesz jaka ma srednicę? A może masz fotkę tarczy? Może tym tropem byłoby łatwiej, bo tak to mozna długo szukać

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli nie warto sobie nim zawracac glowy?tarcza nie jest sygnowana.koperta srebrna 925 z pierwszej wojny swiatowej.ile bys zaplacil za takie cos?pzdr

acha srednica 33mm.pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, to ja bym go w ogóle nie kupował, bo nie widze w nim nic szczególnie interesującego. No, chyba, że za jakies naprawde drobne pieniądze.

Zresztą, żeby planowac zakup to musiałbym go gruntownie obejrzeć, bo sam mechanizm mnie nie zachwyca.

Poza tym ten zegarek jest raczej młodszy

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki.wyglada na to ze to skladak bo tarcza od trencha z pierwszej wojny.jak zwykle chyle czola twojej wiedzy i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypadku to Ci akurat za bardzo nie pomogłem, ale tak dla ciekawosci wrzuciłbyć fotki całosci

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to wygląda na przeróbkę kieszonkowego zegarka amerykańskiego, przenoszę do działu zegarki amerykańskie, może tam ktoś coś...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to wygląda na przeróbkę kieszonkowego zegarka amerykańskiego, przenoszę do działu zegarki amerykańskie, może tam ktoś coś...

Też myślałem, że to amerykaniec, bo wizualnie przypomina niektóre werki Hamiltona, Walthama, illinoisa, ale na werku jak byk swiss made.

Koperta sygnowana USA. Być może więc to radosna twórczość?

Ale pomyslałem o Gruenie, bo on się jakoś nie mógł namyslęć, czy jest amerykański, czy szwajcarski i tak trochę tu, trochę tu.

No i jest coś podobnego, mianowicie Gruen 115. Być może to jakaś odmiana tego kalibru?

To tylko spekulacje, zadnej pewności nie mam

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to być po prostu jakas amerykańska "samoróbka", w ym sensie, ze wszak kiedys można było kupić osobno kopertę i mechanizm. Koperta made in USA, mechanizm szwajcarski całość złożona w jakimś zakałdzie i tak sprzedana. Albo było w niej wyjściowo coś innego, a potem ktos mechanizm wymienił. Koperta ma zresztą cos jakby ślad po śrubce na brzegu, ale to może byc zwykłe, niecharakterystyczne uszkodzenie. Wątpię w każdym razie, żeby był to produkt jakiejś dużej fabryki - moim zdaniem raczej jakiś mały zakład, jeśli to nie składak, oczywiście.

P.S. zresztą faktem jest, ze ten mechanizm wygląda jakoś dziwnie "amerykańsko" też mam takie odczucie, więc moze i jest to jakaś wersja na USA.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...takie małe OT... z filmiku w dużym powiększeniu... na werku obok koła naciągowego i śrubki tiretu "SWISS MADE"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...takie małe OT... z filmiku w dużym powiększeniu... na werku obok koła naciągowego i śrubki tiretu "SWISS MADE"

Takie małe OT - napisałem o tym dwa posty wyzej ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam panowie ale jestem jeszcze swiezak.co ma oznaczac OT...?pzdr

Off-topic (w skrócie OT; ang. nie na temat) - używane powszechnie na stronach internetowych, forach dyskusyjnych, IRC-u etc. określenie tekstu, który nie jest zgodny z narzuconym uprzednio tematem rozmowy.

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.wielkie dzieki.czyli 500 zl za ten wynalazek to grabiez w bialy dzien?i jeszcze pytanko.czy glycine tez podrabiaja?bo jest do wziecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.wielkie dzieki.czyli 500 zl za ten wynalazek to grabiez w bialy dzien?i jeszcze pytanko.czy glycine tez podrabiaja?bo jest do wziecia.

Grabież? Nie. Tylko propozycja cenowa. Ja bym jej nie przyjął ;)

Do wzięcia jest miliony zegarków vintage, w tym mnóstwo składaków, kombinowańców, radosnych twórczości.

Zawsze trzeba podchodzić indywidualnie, więc po prostu pokaż tę glicine

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.