Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ladek22

Pióro wieczne.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem zainteresowany. Niech ktos napisze jaki projket bedzie realizowany i jakie pioro zostalo wybrane?

Kiedy kasa i jak z realizacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do propozycji graweru to wydaje mnie się,że jest za dużo tego. Wystarczyłby sam znaczek klubu na skuwce wyglądałoby to poprostu bardziej elegancko ale to moje zdanie.

Moim zdaniem nie tyle za dużo, co za duży... napis KMZiZ nachalny jak reklama wielkopowierzchniowa, a chyba nie o to chodzi. Po prostu dwa, a może nawet trzy razy mniejsza czcionka. Będzie dysretniej, ale i bardziej elegancko.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zainteresowany. Niech ktos napisze jaki projket bedzie realizowany i jakie pioro zostalo wybrane?

Kiedy kasa i jak z realizacja?

Na razie ustalamy jak piórko ma wyglądać. Coś mi się kojarzy, że Ty potrafisz pracować na programie graficznym? Jeśli masz jakiś pomysł to spróbuj coś zaprojektować i może się spodoba. Listę zapisów zamykamy 5 marca o godzinie 24:00.

Jak dostaniemy kosztorys to będzie wiadomo dokładnie ile dokładnie konkretne piórko wraz z grawerem będzie kosztowało! Myślę, że raelizacja potrwa jakiś tydzień.

Piórko możesz wybrać sobie jakie chcesz, bo są różne i w różnych cenach. Na początku myślałem, że będzie sporo chętnych, więc mieliśmy wybrać dwa piórka z dwóch przedziałów cenowych. Okazało się, że chętnych na pióro jest zaledwie kilka osób (choć odwiedza ten temat wielu) więc można wybrać takie piórko jakie się chce! Na pierwszej stronie tego tematu można znaleźć propozycje!

Moim zdaniem nie tyle za dużo, co za duży... napis KMZiZ nachalny jak reklama wielkopowierzchniowa, a chyba nie o to chodzi. Po prostu dwa, a może nawet trzy razy mniejsza czcionka. Będzie dysretniej, ale i bardziej elegancko.

Do @Wojciech.Makowski

Wojtku, czy masz jeszcze możliwość zlecenia darmowego projektu? Zobaczmy jak by wyglądał napis KMZiZ w mniejszej skali!

Lista zapisów:

1. Łukanio

2. Wojciech.Makowski

3. seb

4. ladek22

5.

6.

•  

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z tego?

v0gxac522a2b_t.jpg

Wojtku zrób wizualizację tych wariantów. Imię i nazwisko najlepiej jakąś ozdobną czcionką!

Kolega seb sugeruje tak

jsgv75f5yd3w_t.jpg

Może właśnie zwykły prosty grawer, co Wy na to? Ja byłbym za tym, aby jednak skrót KMZiZ znalazł się na skuwce!

Lista zapisów:

1. Łukanio

2. Wojciech.Makowski

3. seb

4. ladek22

5.

6.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jutro przed południem będziemy mieli wiele wariantów czcionek w różnych układach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega seb sugeruje tak

jsgv75f5yd3w_t.jpg

Może właśnie zwykły prosty grawer, co Wy na to? Ja byłbym za tym, aby jednak skrót KMZiZ znalazł się na skuwce!

Dla mnie to najlepszy pomysł, a jeśli chciałbyś umieścić cały napis KMZiZ to proponowałbym z drugiej strony skuwki. Będzie to miało ręce i nogi i nie będzie za dużo nawciskane z jednej strony a z drugiej strony będzie gołe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to najlepszy pomysł, a jeśli chciałbyś umieścić cały napis KMZiZ to proponowałbym z drugiej strony skuwki. Będzie to miało ręce i nogi i nie będzie za dużo nawciskane z jednej strony a z drugiej strony będzie gołe..

A może logo klubu i nick (lub imię i nazwisko) na skuwce, a napis KMZiZ na korpusie pióra?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może logo klubu i nick (lub imię i nazwisko) na skuwce, a napis KMZiZ na korpusie pióra?

Ten pomysł mnie się podoba, pod warunkiem,że napis będzie ciekawą trzcionką napisany. Najlepiej,żeby również był widoczny tylko z bliska. Czyli trochę ciemniejszy bądz jasniejszy ton. W innym przypadku za duże napisy będą wyglądały jak reklama na piórze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Wojtku za wizualizacje!! Myślę, że czcionka mogłaby być bardziej fikuśna :) i najlepsza chyba taka jak poniżej, ale to jest moje zdanie.

Poniżej różne warianty z kursywą i pogrubieniem oraz bez kursywy i pogrubienia.

czcionka ParkAvenue BT

Wojciech Makowski KMZiZ

ladek22 KMZiZ

(kursywa i pogrubienie)

Wojciech Makowski KMZiZ

ladek22 KMZiZ

(kursywa bez pogrubienia)

Wojciech MakowskiKMZiZ

ladek22 KMZiZ

(bez kursywy i pogrubienia)

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej podoba się kursywa bez pogrubienia. Będzie robić to dobre wrażenie na piórze. Jeszcze w podobnym odcieniu co pióro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem - do mnie ta idea jakoś "nie gada"... a może zamiast iść w zapychanie pióra tekstem lepszym było by pióro custom - może jakieś inne materiały/ kształty/ wzory z dodanymi delikatnymi napisami? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem - do mnie ta idea jakoś "nie gada"... a może zamiast iść w zapychanie pióra tekstem lepszym było by pióro custom - może jakieś inne materiały/ kształty/ wzory z dodanymi delikatnymi napisami? :)

Chodzi Ci o takie pióro?

http://www.hexagon.w...908590__big.jpg

Zawsze takie warianty odrzucałem, bo na takich piórach ciężko by było wygrawerować jakikolwiek wzór. Na piórze klubowym musi być logo, bo bez logo to pióro nie będzie klubowe! Natomiast samo logo mi jakoś nie leży, gdyż byłoby zbyt "goło".

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy takie, ale nikt nie powiedział, że całe pióro musi być pokryte gęstym wzorem... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej podoba się kursywa bez pogrubienia. Będzie robić to dobre wrażenie na piórze. Jeszcze w podobnym odcieniu co pióro

Na samym początku dałem informację, "Grawer wychodzi złoty, a na piórkach stalowych ciemno-szary!" Ty wybrałeś czarne piórko ze stalową skuwką, więc grawer będzie ciemno-szary. Ja jeszcze się do końca nie zdecydowałem jakie piórko wybrać :)

Mnie się podoba piórko z taką stalówką tylko trochę zbyt drogie jak dla mnie. Może kiedyś sobie takie kupię :)

Lista zapisów:

1. Łukanio

2. Wojciech.Makowski

3. seb

4. ladek22

5.

6.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zaczynam się jeszcze zastanawiać które wziąść. Ale na razie zostanę przy wybranej z początku propozycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Popracuję" zatem nad dalszymi wariantami czcionki do graweru.

Ps. Przyłączam się do stanowiska, że nasze pióro musi posiadać cechy indywidualizujące, a więc Logo, Numer kolejny , a osobiście będę prosił o grawer nazwiska i imienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym początku dałem informację, "Grawer wychodzi złoty, a na piórkach stalowych ciemno-szary!" Ty wybrałeś czarne piórko ze stalową skuwką, więc grawer będzie ciemno-szary. Ja jeszcze się do końca nie zdecydowałem jakie piórko wybrać :)

Mnie się podoba piórko z taką stalówką tylko trochę zbyt drogie jak dla mnie. Może kiedyś sobie takie kupię :)

Lista zapisów:

1. Łukanio

2. Wojciech.Makowski

3. seb

4. ladek22

5.

6.

A jaki to model ? gdzie znajdę ofertę cenową? Pióro imponujące !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki to model ? gdzie znajdę ofertę cenową? Pióro imponujące !

To piórko to Waterman CARENE!

Zarząd nie wyraził zgody na limitację, więc piórek nie numerujemy!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie najlepszymi wariantami są pozycje:

22 lub 23 ze wskazaniem na 23

Kliknij w fotkę i zjedź na dół!

o6k0dlwd8rfl_t.jpg

albo

32 i 33 ze wskazaniem na 33

Kliknij w fotkę i zjedź na dół!

2grkswz7j8u0_t.jpg

Ktoś kto pisał, że im mniej napisów tym lepiej miał chyba rację! Wydaje mi się, że czcionka ParkAvenue BT kiepsko będzie wyglądać, ale można zobaczyć co z tego będzie.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez adiblue2
      Sailor King of Pen (K.O.P.) Ebonite GT
      Stan idealny, forumowe 9/10.
      Pełny zestaw w polskiej dystrybucji, luksusowe drewniane pudełko wyściełane aksamitem, konwerter, dowód zakupu, naboje, atrament (nowy nieotwierany).

Zakup 20.02.2023
      Wykonane z ebonitu.
      Stalówka M (jak europejskie F).
      Cena 3000 zł - realizacja
      Wysyłka kurierska Inpostem lub paczkomat 20 zł.
      Możliwy odbiór osobisty w Gliwicach lub okolicy.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sailor 1911S H-M
      Stan bdb, stalówka i spływak w stanie idealnym. Forumowe 8/10.
      Pełny zestaw w polskiej dystrybucji, pudło, konwerter.
      Stalówka H-M (jak europejskie F).
      Cena 450 zł

• Przez adiblue2
      Meisterstück 149 Calligraphy Curved Nib - limitowana edycja.
      Pełny zestaw z polskiej dystrybucji, dowód zakupu.
      Zakup 06.03.2023
      Cena 2800 zł - realizacja 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Meisterstück LeGrand Calligraphy Flexible Nib (MB146)
      Pełny zestaw z polskiej dystrybucji, dowód zakupu.
      Zakup 18.05.2023
      Cena 2600 zł - realizacja

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.