Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
martinez1973

Klub Miłośników Zegarków Atlantic

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zaciekawił mnie, więc przymierzyłem sobie i zrobiłem zdjęcie, niestety bardzo kiepskie:

20260417_184931.thumb.jpg.605310c07575101db441ffa616a13b2c.jpg

Niebieskie tarcze bywają fajne, tym razem jednak całość wydała mi się trochę zbyt krzykliwa. Pasek nie pasuje też najlepiej do tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądając ten temat i patrząc na nowości jakie marka prezentuje, jak hybryda, gdzie w jedną kopertę upchnięto automat i kwarc, można dojść do wniosku, że najlepsze już było. Reedycje to właściwy kierunek dla Atlantica. Nowego Worldmastera jak Sławkowy zaprezentowany w powyższym poście z chęcią bym kupił, zresztą zapewne nie tylko ja. Heritage jest w modzie, podobnie jak powrót do rozmiarów z dawnych lat. Atlanticu, idź tą drogą. Sięgnij do archiwum i zgodnie z trendami rób świetne reedycje swoich zegarków. W razie potrzeby Sławek i koledzy z forum wspomogą.

Dziś na nadgarstku Worldmaster Pilot:

IMG_20260606_134532.jpg

IMG_20260606_135341.jpg

A tu info o wspomnianej hybrydzie:

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.06.2026 o 14:04, AK&AK napisał(-a):

Przeglądając ten temat i patrząc na nowości jakie marka prezentuje, jak hybryda, gdzie w jedną kopertę upchnięto automat i kwarc, można dojść do wniosku, że najlepsze już było. Reedycje to właściwy kierunek dla Atlantica. Nowego Worldmastera jak Sławkowy zaprezentowany w powyższym poście z chęcią bym kupił, zresztą zapewne nie tylko ja. Heritage jest w modzie, podobnie jak powrót do rozmiarów z dawnych lat. Atlanticu, idź tą drogą. Sięgnij do archiwum i zgodnie z trendami rób świetne reedycje swoich zegarków. W razie potrzeby Sławek i koledzy z forum wspomogą.

Dziś na nadgarstku Worldmaster Pilot:

IMG_20260606_134532.jpg

IMG_20260606_135341.jpg

A tu info o wspomnianej hybrydzie:

Swego czasu chyba chciałeś go sprzedać. Na żywo nie widziałem tego Atlantica ale wygląda bardzo fajnie. Fajne indeksy, nakładane logo, fajne wskazówki. Świetny projekt zegarka. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Swego czasu chyba chciałeś go sprzedać. Na żywo nie widziałem tego Atlantica ale wygląda bardzo fajnie. Fajne indeksy, nakładane logo, fajne wskazówki. Świetny projekt zegarka. 

Nie, mam go ponad pięć lat i pomysłu sprzedaży jeszcze nie miałem. Faktem jest, że niezbyt często go noszę (wolę mniejsze, są dla mnie wygodniejsze, ale że pilot ma być większy to jest ok), ale niezmiennie mi się podoba. Projekt jest udany, a wykonanie bardzo dobre. Do tego w wariancie z jasną tarczą biały dysk daty nie razi.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już 21 lat u mnie. Kiedyś był niemądry pomysł żeby sprzedać go miejscowemu zegarmistrzowi. Cieszę się że został.

IMG_20260615_182205160~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi