Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

conspiro

TISSOT x TIMEX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Rozglądam się za nowym zegarkiem. Na oku mam 2 Tissoty

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,9375,1000-0-0-T17.1.516.32.html

http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,9375,9659,8182-0-0-T063.637.16.057.00.html

Jednak szperajac po internecie spotkalem ludzaco podobny zegarek marki Timex. Moje pytanie jest nastepujące, który z zegarków byście wybrali? Nie ukrywam, że Timex jest o niebo tańszy od pozostałych dwóch.

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Timex,2501

Jako, że ma to być mój pierwszy zegarek chciałbym się dowiedzieć jakie są plusy i minusy tych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tez na etapie wybory zegarka.

Patrząc na powyższe propozycje "TISSOT" kunszt sam w sobie - no ale cena dla niektórych zaporowa, no ale ja byłbym za TIMEX-em ładny zegarek, podświetlana tarcza Indiglo - docenisz te funkcje w codziennym użytkowaniu. Na pierwszą przygodę z zegarkami wybrałbym TIMEX-a.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, że cena bardzo kusi wybrać Timex. Jednak chciałbym wiedzieć czy przebitka cenowa jest adekwatna do jakości. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się drugi z tych dwóch Tissotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bez powodu Timex jest tani... Ostatnio opuścili się i zdarzają się poważne wpadki pod względem awaryjności.

Z drugiej strony Tissot się ceni.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie na forum są osoby , które swobodnie wypowiedzą się w tym temacie....no ale często długo sie czeka na ich odpowiedź???:):):)

Powiem krótko. Drugi TISSOT piękny, szafirowe szkło,pewnie o niebo lepszy werk niż w Timex. Zegarek moim zdaniem od "okazji" na co dzień szkoda byłoby mi go nosić. Na pewno kupiłbym go jako drugi lub trzeci zegarek w kolekcji.

Wodoszczelność 30m słaby trzeba uważać przy użytkowaniu.

Timex - typowy wół roboczy na codzienne użytkowanie i nadal stawiam na niego jako pierwszy zegarek do noszenia na co dzień.

Tutaj TIMEX w dobrej cenie:

Mój odnośnik

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Bardzo dziwne zestawienie przedstawiłeś :D

Nigdy nie porównywałbym tych dwóch marek - Tissot to szwajcar, jakkowliek uważam że trochę za drogi.

Timexa jeszcze z chronografem nie polecam, mój znajomy ma podobnego i mechanizm sprawia dużo problemów, nie można wuregulować chronografu.

Jeżeli nie chcesz wydawać tauzena to może coś pośredniego np. Seiko?

Seiko SSB049 chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc oglądałem dzisiaj zegarki Casio. Spodobały mi się. Jednak aktualnie nie posiadam nazw konkretnych modeli. Jutro podczas przymiarki podpytam jeszcze o Casio. Seiko również prezentuje się dobrze. Obecnie jest tak dużo zegarków dostępnych na rynku, że trudno zdecydować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timex-a odpuść od razu. Poszukaj temtatów na forum (jest ich naprawdę sporo) dotyczących tych zegarków i ich napraw. Szczególnie, jeżeli miałby to być wół roboczy na co dzień- to naprawdę nie idzie ze sobą w parze.

Jeżeli musi być chrono to przejrzyj Casio Edifice, Seiko, z droższych Certina, Tissot.

Certina DS PODIUM BIG SIZE C001.617.26.037.00:

1479b8a043b53465cfc9d9cffae48301.jpg

CERTINA C001.639.11.057.00 DS PODIUM BIG SIZE GMT :

500_33aed606e06b230fdc3ec6988db5f411.jpg

lub mechaniczne:

Poljoty:

kosmonawtchronoblack_2.jpg

berkutmix.jpg

Jeżeli chrono nie jest koniecznie to sprawdź automaty z Japonii- tam w tym budżecie- powiedzmy 1500zł. znajdziesz naprawdę atrakcyjne zegarki (sprawdź forumowy bazar jest tam chyba jeszcze SARB).

Najważniejsze- jeżeli możesz to przymierzaj wszystkie zegarki które Cię interesują- nic tak wiele Ci nie wyjaśni jak test nadgarstkowy. :D

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.