Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość tricky

Candino czy Adriatica czy Grovanna

Rekomendowane odpowiedzi

Borys - co do jakości to nie miałem na myśli mechanizmu, raczej kopertę i resztę- oglądałem ten zegarek u Wiktora w Aparcie, kosztuje około 800zł w salonie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Borys - co do jakości to nie miałem na myśli mechanizmu, raczej kopertę i resztę- oglądałem ten zegarek u Wiktora w Aparcie, kosztuje około 800zł w salonie.

Ales mnie wystraszyl- co jej dolega? Tej kopercie. Wyglada jak z czolgu i jest gladziutka. Przed zakupem na allegro porownywalem w salonie. Wygladalo to znacznie lepiej niz "drooooogie" koperty bardziej znanych i cenionych firm. Myslisz, ze po jakims czasie bedzie przeciekac? Ma kiepskie uszczelki?

Nie trybie wielu zegarkowych niuansow i podchodze troche do wszystkiego "po chlopsku". Ma byc solidne i precyzyjnie wykonane. I jest. Zegarki z Unitasem 6497, podobnie wykonane kosztuja wielokrotnie drozej. zastanawiam sie dlaczego. Sam werk mozna kupic za 75$ a w hurcie zapewne znacznie taniej- chodzi bardzo dokladnie, jak na razie. Szafirowe szkielko stosuje sie juz w zegarkach za kilkaset zlotych, a stalowe koperty to nie zadna mecyja. Zastanawia mnie uzasadnienie wysokich kosztow zegarkow ze zwykla ETA lub Unitasem.

Zapewne mechanizmy projektowane mozolnie przez lata, przez wysokiej klasy specjalistow ( swietnie oplacanych), korzystajacych przy projektowaniu z drogich materialow i narzedzi i produkowane w niewielkiej ilosci egzemplarzy musza kosztowac krocie. Takie jest prawo rynku. Ale zwykla ETA ?

Rynek reaguje dziwnie. Pisalismy juz o Enicarze z mechanizmem AR 165 z mikroregulacja. Moj zegarmistrz uparl sie, ze to fajny mechanizm o glowe bijacy starsze ETY stosowane w staszych Atlantikach. Zaczalem u sprawdzac u innych i fakt ten potwierdzili. To znaczcznie lepszy i ciekawszy mechanizm in house. Niz starsza i pospolita ETA.

To dlaczego uzywane Enicary osiagaja nizsze ceny niz np. Atlantiki?

Kupilem Enicara w dobym stanie na dobrym chodzie i poogladalem dokladnie. Zegarmistrze mieli racje. Rynek nie.

Pozdrawiam. borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do gratulacji.

Zapewne mechanizmy projektowane mozolnie przez lata, przez wysokiej klasy specjalistow (...) produkowane w niewielkiej ilosci egzemplarzy musza kosztowac krocie. Takie jest prawo rynku. Ale zwykla ETA ? Rynek reaguje dziwnie.

Tak, wystarczy pomysleć o OP i wielu innych markach jadących np. na taniutkim przecież Unitasie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje kwestia legendy, opartej na takiej a nie innej przeszlosci, madrym marketingu. Za to sie placi. Mozna tylko pozazdroscic tworcom marki OP inteligencji, przenikliwosci i trwania przy dlugofalowej strategii.

To najwyrazniej sie oplaca.

Pozdrawiam. Borys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W sumie to troszke staruszek bo konstrukcja nie najnowsza

NO no no tylko bez takich :wink:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co sądzicie o tym zegarku?

Według mnie obrzydliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strasznie brzydki :?

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.