Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Władek Meller

"ZEGARY" Historia pomiaru czasu - David Christianson

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Taka książka pojawiła się na rynku:

400_350_productGfx_e8252d54631a3ffb1428c192c0f18959.jpg400_350_productGfx_54bbcc44ee02bed7485f6b34de6327e0.jpg

Jak zwykle w takiej sytuacji, należy ocenić zakres i jakość wiedzy, formę podania, drukarską jakość i cenę.

Ja mam za sobą pierwsze szybkie spojrzenie - tak by się podzielić na forum.

Wiedzę każdy sam musi ocenić na podstawie własnych wiadomości.

Ja polecam, bo jest usystematyzowana i doskonale zilustrowana i jest sporo wiadomości, których nie znałem, lub są szerzej opisane.

- przykład - choćby kamienie rubinowe w zegarkach, czy co do postępu technicznego wniosło zegarmistrzostwo (tu temat można rozszerzać na pewno).

- trochę mnie drażni "wychwyt wrzecionowy" i "chronograf nazywany stoperem", ale jest OK.

- stron 175

Forma podania:

Doskonale usystematyzowana, świetnie ilustrowana i ciekawie podana (książka nie nudzi).

Drukarska jakość:

Wysoka bardzo. Okładka sztywna, foliowana, papier kreda, kolorowe ilustracje, szycie

Cena:

59 złotych

czyli polecam.

Sami oferujemy ją w salonie - można zobaczyć, także w sklepie internetowym: http://www.e-zegarki.info.pl/pl/p/Zegary.-Historia-Pomiaru-Czasu.-David-Christianson/521

Można ją także nabyć w.... nie wiem. W każdym razie Wydawnictwo Arkady.

pozdrawiam,

Władysław

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem, czytałem - myślę, że to pozycja obowiązkowa dla każdego hobbysty zegarków mechanicznych. Polecam.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zygmac

Również ja kupiłem.Dużo wiadomości jest w niej zawarte.:)

Mniej zdjęć-więcej treści.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio miałem w ręku tę książkę i... faktycznie dużo informacji, ładnie wydana, ale jak by się chciało oko nacieszyć widokiem jakiś ładnych zegarków to... z tym już gorzej. Niemniej faktycznie warto ją zakupić i... czy ona nadal jest dostępna w złotych tarasach? nie bardzo chce mi się jechać drugi raz do Wyd. Arkady? ;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.