Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Rafu87
Cześć,
Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Kilka tygodni temu kupiłem nowy zegarek kwarcowy Atlantic. Z uwagi na to, że jest to zakup na prezent przeleżał większość czasu od kiedy go mam w pudełku. Niedawno go wyjąłem i zauważyłem, że dzień tygodnia na tarczy nie przeskakuje prawidłowo. Konkretnie przez praktycznie całą dobę dzień tygodnia jest zmieniony "w połowie". Uprzejmie proszę o poradę co robić? Czy problem wynika z faktu, że zegarek jest uszkodzony czy wymaga on jakiegoś specjalnego ustawienia aby dzień przechodził prawidłowo. Dodatkowo załączam zdjęcie zegarka.
-
Przez mat1984
Witam,
zakupiłem zegarek Tissot PRS 200 (T0674171105100) i już na początku mam problem z jego obsługą, a dokładniej z przestawieniem daty. Nie poprosiłem o przestawienie jej w salonie bo nie zauważyłem, że jest nieprawidłowa. Zgodnie z instrukcją istnieje możliwość ustawienia koronki w trzech pozycjach: I, II i III. Ustawienie daty z pozycji III przekręcając wskazówki godzinowe o dobę jest możliwe, jednak datę powinno się dać ustawić zgodnie z instrukcją "kręcąc koronką do tyłu na pozycji II", jednak u mnie nie jest to możliwe chyba że coś robię nie tak. Po ilu przekręceniach powinna zmiana daty zaskoczyć? Kręcę do tyłu kilkanaście obrotów i nic się nie dzieje.
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam.
-